Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava 
 
Splošni pogoji

Cenik letne naročnine:

Osnovnošolci, dijaki, študentje in upokojenci: 25,00 € (-20 %)

Fizične in pravne osebe: 26,50 € (-15 %)

Komplet (letna naročnina in presenečenje): 29,50 €

Posebna ponudba - 6 številk revije Računalniške novice:  6,90 €

Naročite se lahko po telefonu 01 620 88 03, po e-pošti [email protected] ali s posebnimi reklamnimi pristopnimi izjavami. Naročnina je tudi možna preko spletnega obrazca, ki ga najdete na zgornjih povezavah.
Osnovnošolci, dijaki in študentje morajo status dokazovati vsako leto.
Letna naročnina vključuje 21 številk od prve naročene; poletne številke 13/14, 15/16 in januarska 1/2 so dvojne. Naročnina se plačuje enkrat letno.

Pri posebni ponudbi - 6 številk se po preteku teh 6 številk pošlje ponudba za podaljšanje naročnine (1 leto). V primeru, da je ne želite podaljšati, je potrebna pisna odjava..
Če naročnik ne zahteva odpovedi, mu založnik pošlje položnico ali račun za podaljšanje naročnine za novo obdobje. Odpoved je možna samo s pisno odjavo po pošti na naslov: Nevtron & Company, d.o.o., Koprska ulica 72, 1000 Ljubljana ali po e-pošti na [email protected]
 
 
 

Pravila in pogoji nagradne igre  Pokaži namizje svojega računalnika in osvoji prenosnik Sony Vaio na Facebook-u (Nagradna igra je končana)

Organizator nagradne igre so Računalniške novice oziroma podjetje Nevtron & Company, d.o.o. (v nadaljevanju Računalniške novice)

1. Pogoji sodelovanja

V nagradni igri lahko sodelujejo vsi, ki izpolnijo pogoje podane v teh pravilih, razen zaposleni v podjetju Nevtron & Company, d.o.o. in njihovi ožji družinski člani

2. Trajanje nagradne igre

Nagradna igra poteka od vključno 30. 11. 2010, do vključno 19. 12. 2010

3. Opis nagradne igre in oblike sodelovanja

Opis nagradne igre:

Nagradna igra poteka na Facebook strani www.facebook.com/RacunalniskeNovice. Prijatelji (oboževalci) Facebook strani Računalniške novice prilepijo na ZID/WALL eno (1) sliko svojega namizja na osebnem računalniku ali prenosniku (»print screen«) ter pod sliko napišejo svoje ime in priimek

S prijavo v nagradno igro Osvoji prenosnik Sony Vaio se udeleženci strinjajo, da javno objavimo njihovo ime in priimek, kraj bivanja in njihovo fotografijo v vseh medijih. Ostali podatki ne bodo objavljeni v javnosti.

Sistem glasovanja (ocenjevanja) oz. izbire zmagovalcev:

Oddane fotografije bodo objavljene na Facebook strani Računalniških novic (slike oboževalcev) www.facebook.com/RacunalniskeNovice in bodo nemudoma na voljo za ocenjevanje in komentiranje. Za glas se šteje vsaka interakcija na sliki v obliki klika na oceno »všeč mi je«. Zmagovalna fotografija bo tista, ki bo na dan 19.12.2010 ob 20.00 imela največ Facebook interakcij »všeč mi je«.

Konec glasovanja je 19. decembra ob 20.00. Po tem roku se prejeti glasovi ne upoštevajo. Organizator si pridržuje pravico preverjanja identitete oddanih glasov in v primeru očitnega agresivnega glasovanja (t.i. spama) razveljaviti glasovanje in nagrade ne podeliti. Med komentarji pod naloženimi fotografijami (namizji) je prepovedano posredovati linke, ki nagovarjajo k glasovanju na tujih Facebook in ostalih www straneh. Prav tako kakršnokoli nagovarjanje k glasovanju drugih fotografij objavljenih na strani www.facebook.com/racunalniskenovice

Z oddajo prijave se sodelujoči v nagradni igri strinja z vsemi objavljenimi pogoji in pravili za sodelovanje v nagradni igri »Pokaži namizje svojega računalnika in osvoji prenosnik Sony Vaio«. Strinja se tudi, da se njegove osebne podatke hrani, obdeluje in uporablja pri internih procesih in raziskavah, ki jih izvaja podjetje Nevtron & Company, d.o.o.. Posredovanje teh podatkov tretjim osebam ni dovoljeno.

4. Pogoji za sodelovanje v nagradni igri Osvoji prenosnik Sony Vaio

V nagradni igri »Osvoji prenosnik Sony Vaio« lahko sodelujejo vsi, ki so posneli fotografijo (screenshot) svojega namizja na računalniku (osebni ali prenosni računalnik) in jo prilepili na zid FB strani Računalniške novice.

Fotografij, ki so bile deležne kakršnekoli naknadne grafične obdelave v zato specializiranih grafičnih programih ne bomo sprejemali. Fotografije, ki jih bo organizator sprejel v konkurenco nagradne igre morajo biti neobdelane. Če se v kasnejšem pregledu ugotovi, da je bila fotografija digitalno obdelana se izloči iz nagradne igre.

Edini poseg, ki je dovoljen je zmanjšanje velikosti pixlov (točk) prejete fotografije zaradi lažjega nalaganja na omrežje Facebook.

Prejeta fotografija mora biti v formatu jpg in primerne resolucije za objavo. Fotografij s prenizko resolucijo, slabe kvalitete ali fotografij, pod katerimi avtor ni naveden, Računalniške novice ne bodo objavile na spletni strani. S tem fotografija tudi ne bo sodelovala v izboru za nagrade.

V primeru pomanjkljivih kontaktnih podatkov si Računalniške novice pridržujejo pravico, da avtorja izloči iz izbora za zmagovalno fotografijo.

5. Izjava o avtorskem delu

Sodelujoči jamči, da je posredovana fotografija njegovo avtorsko delo oziroma da je s strani avtorja pridobil vsa potrebna soglasja za javno objavo v skladu z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah.

Če se ugotovi, da sodelujoči ni avtor fotografije, se fotografija izloči iz izbora, sodelujoči pa v nagradni igri ne sme več sodelovati. Obenem sodelujoči, ki je poslal fotografijo, ki ni njegovo avtorsko delo, sprejema vse posledice in morebitne sankcije, ki bi nastale zaradi poslane neavtorske fotografije.

Računalniške novice izključujejo vsakršno lastno odgovornost v zvezi z objavo neavtorskih fotografij. Vse posledice takšne objave nosi izključno sodelujoči.

6. Nagrade

Nagrada za sodelovanje pri nagradni igri Osvoji prenosnik Sony Vaio je prenosnik Sony Vaio. Zmagovalec nagradne igre mora po koncu tekmovanja preko zasebnega sporočila sporočiti kontaktne podatke (Ime in priimek, naslov, pošta, GSM številko in davčno številko) Nagrado bo zmagovalec prejel 20. decembra 2010 v prostorih Računalniških novic, Koprska ulica 72, 1000 Ljubljana. Zamenjava nagrade za gotovino ni možna. V kolikor se nagrajenec tega dne ne bo pojavil v prostorih Računalniških novic, bomo nagrado podelili drugo uvrščenemu.

7. Davki in akontacija dohodnine

Zmagovalec nagradne igre, ki bo prejel nagrado se strinja da dohodnino, vključno z akontacijo dohodnine za prejeto nagrado in morebitne druge dajatve, opredeljene v zakonodaji R Slovenije, krije nagrajenec. Nagrajenec krije tudi vse stroške povezane s prevzemom nagrade (morebitne potne stroške ipd.). Ob prejemu nagrade se mora nagrajenec identificirati z osebnim dokumentom.

8. Odgovornost

Organizator ne nosi nobene odgovornosti, niti ne sodeluje v sporih okrog lastništva izžrebanih nagrad. Vsi spori povezani s pravicami okrog lastništva izžrebanih nagrad ne bodo imeli nobenega vpliva na pravilo, da organizator dodeli nagrado tisti osebi, ki je navedena na prijavi oz. uradno pooblaščeni osebi.

9. Opis nagrad

1. nagrada – prenosnik Sony Vaio VGN-BX195EP se podeli lastniku fotografije, ki je dobila na Facebooku največje število interakcij (lajkov)

10. Pravila nagradne igre

Pravila nagradne igre so na ogled na spletni strani www.racunalniske-novice.com. S sodelovanjem in oddajo kompletne prijave in fotografije Računalniškim novicam, sodelujoči avtomatično potrjujejo, da so seznanjeni s pravili nagradne igre »Osvoji prenosnik Sony Vaio« in jih tudi sprejemajo ter se z njimi strinjajo. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki. Avtentično tolmačenje teh pravil daje izključno organizator.

 

Ljubljana, 30. november 2010

 

 
 
 V zgornje okence vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli nadaljna navodila.

Mozilla Firefox

Kliknite na meni Orodja (Tools) in izberite Možnosti (Options)
V zavihku Splošno (Main) v polje Domača stran (Home Page) vpišite naslov rn.si
Kliknite na gumb V redu (OK)

Internet Explorer

Kliknite na meni Orodja (Tools) in izberite Internetne možnosti (Internet Options)
V zavihku Splošno (General) v polje Home Page (Domača stran) vpišite naslov rn.si
Kliknite na gumb V redu (OK)

Chrome

Hkrati pritisnite ALT+F in izberite Možnosti
V zavihku Osnove kliknite na gumb Uporabi trenutno stran
Kliknite na gumb Zapri

Netscape Navigator

Kliknite na meni Tools in izberite Options
V zavihku Main v polje Home Page vpišite naslov rn.si
Kliknite na gumb OK

Opera

Hkrati pritisnite CRTL+F12
Kliknite gumb »Use current«
Kliknite na gumb OK

Safari

Hkrati pritisnite tipki CTRL+","
Izberete zavihek General
Kliknite gumb »Set to current page«

Mozilla Firefox

Hkrati pritisnite tipki CTRL+D
Kliknite na gumb Shrani (Save)

Internet Explorer

Hkrati pritisnite tipki CTRL+D
Kliknite na gumb Dodaj (Add)

Chrome

Hkrati pritisnite tipki CTRL+D
Kliknite na gumb Končano (Finish)

Netscape Navigator

Hkrati pritisnite tipki CTRL+D
Kliknite na gumb OK

Opera

Hkrati pritisnite tipki CTRL+D
Kliknite na gumb OK

Safari

Hkrati pritisnite tipki CTRL+D
Kliknite na gumb OK