Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava 
 
Pogoji poslovanja Racunalniske-novice.com

1. Veljavnost in uporaba pogojev poslovanja


Ti Pogoji poslovanja veljajo za vsako fizično, pravno ali drugo osebo ali združenje (v nadaljevanju: uporabnik), ki obišče oziroma uporablja spletno trgovino na naslovu „Akcije“, ki je v času sprejetja teh pogojev poslovanja dostopna na spletnem naslovu https://www.racunalniske-novice.com/akcije-in-licitacije/akcije ali obišče oziroma uporablja "RN VIP članstvo" in s katero upravlja družba Stromboli, d.o.o., Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Slovenija (v nadaljevanju: ponudnik).

Ti Pogoji poslovanja veljajo tudi za uporabnika, ki preko spletne naročilnice naroči revijo Računalniške novice. Ti Pogoji poslovanja dopolnjujejo Splošne pogoje spletnega portala racunalniske-novice.com.

Ti Pogoji poslovanja zavezujejo uporabnika, ko prvič obišče spletno trgovino in pri vseh kasnejših obiskih, ne glede na to, ali uporabnik v spletni trgovini opravi nakup ali ne. Z uporabo spletne trgovine ali naročilnice uporabnik potrjuje, da sprejema in se strinja z vsemi določbami teh Pogojev poslovanja, in da je seznanjen s Politiko zasebnosti .

Ti Pogoji poslovanja se lahko kadarkoli spremenijo ali dopolnijo brez opozorila ali obvestila. Z uporabo spletne trgovine ali naročilnice pod spremenjenimi pogoji uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami.

Ponudnik vljudno prosi uporabnike, ki se ne strinjajo s temi pogoji poslovanja ali njihovimi spremembami ali dopolnitvami, da ne uporabljajo spletne trgovine ali naročilnice.

2. Informacije o ponudniku


Stromboli, d.o.o., Ljubljana
Sedež:Cesta komandanta Staneta 4a,1215 Medvode
E-naslov (naslov za ugovore, pripombe, zahtevke in izjave): narocnine@stromboli.si
Davčna številka: SI38562090, zavezanec za DDV

3. Kdo lahko opravi nakup


Nakup v spletni trgovini lahko opravijo le registrirani uporabniki spletnega portala, ki so dopolnili 15 let in jim ni bila odvzeta poslovna sposobnost.

Spletno naročilnico na revijo Računalniške novice lahko izpolni le uporabnik spletnega portala, ki je dopolnil 15 let in mu ni bila odvzeta poslovna sposobnost.

4. Potek nakupa v spletni trgovini Akcije


V postopku nakupa, pred oddajo ponudbe, ki uporabnika zavezuje, se uporabnik lahko seznani z bistvenimi lastnostmi blaga, s ceno blaga, vključno z davkom na dodano vrednost, s stroški dostave, z načini plačila ter z roki dostave.

Slike izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo njihovih lastnosti.

Cene izdelkov so označene v evrih in vključujejo davek na dodano vrednost. Stroški dostave niso vključeni v ceno. O celotnem znesku plačila (cena izdelka, davek, stroški dostave) je uporabnik obveščen, ko v postopku nakupa opravi svojo izbiro, vendar še pred oddajo naročila, ki uporabnika zavezuje.

Nakup blaga poteka v slovenščini po korakih, ki so navedeni v nadaljevanju.

Dostop do spletne trgovine je mogoč s klikom na povezavo ''Akcije', ki se nahaja pod naslovom „Akcije in licitacije“. S tem uporabnik vstopi v spletno trgovino, kjer lahko prične z izbiro.

V naslednjem koraku uporabnik izbere željene izdelke s klikom na posamezno akcijo. Uporabnik lahko svojo izbiro kadarkoli prekliče s klikom na logotip Računalniških novic, oziroma z zaprtjem okna, zavihka ali brskalnika.

Uporabnik nadaljuje nakup s klikom na povezavo »Za nakup kliknite tukaj«.

V naslednjem koraku se prikažejo podatki, ki jih je uporabnik oddal ob registraciji na spletnem portalu racunalniske-novice.com. Če podatki niso pravilni, jih je uporabnik dolžan ustrezno popraviti.

Uporabnik lahko nadaljuje z nakupom zatem, ko potrdi , da je seznanjen s temi Pogoji poslovanja. Da se z njimi v celoti strinja, uporabnik označi s kljukico v kvadratku, ki je za to namenjen.

Če uporabnik ne želi, da se izdelke pošlje na prikazan naslov (podatki plačnika in prejemnika so drugačni), lahko klikne na povezavo »V kolikor so prejemnikovi podatki drugačni od kupčevih, kliknite tukaj.« in vpiše drug naslov za pošiljanje.

V polje »Opombe:« uporabnik vnese morebitne dodatne opombe in način plačila (po povzetju z gotovino ali po predračunu (osebni prevzem).

Nakup se nadaljuje s klikom na gumb »Oddaj povpraševanje«.

V naslednjem koraku prejme uporabnik na e-poštni naslov sporočilo , v katerem se prikažejo izdelki, ki jih je uporabnik izbral, ter cene. Izpišejo se tudi možnosti dostave oz. prevzema blaga.

Uporabnik je dolžan preveriti svoje naročilo. Če ugotovi, da je prišlo pri naročilu do napake, se lahko z odgovorom na prejeto e-sporočilo odzove na napako v roku 1 dneva.

RN VIP člani lahko kupijo le po maksimalno en izdelek ali storitev iste vrste po posebni, RN VIP ceni.5. Potek nakupa RN VIP članstva


V postopku nakupa se lahko uporabnik seznani z opisom vrste storitev in / ali izdelkov, s ceno storitev in / ali izdelkov, vključno z davkom na dodano vrednost, s stroški dostave, z načini plačila ter z roki dostave. 

Slike izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo njihovih lastnosti.

Cene storitev in / ali izdelkov so označene v evrih in vključujejo davek na dodano vrednost. Stroški dostave so vključeni v ceno. O celotnem znesku plačila (cena izdelka, davek, stroški dostave) je uporabnik obveščen, ko v postopku nakupa opravi svojo izbiro. 

Nakup blaga poteka v slovenščini po korakih, ki so navedeni v nadaljevanju. 

Dostop do spletne trgovine RN VIP članstvo je mogoč s klikom na povezavo ''Postani RN VIP član", preko spletne povezave znotraj e-mail sporočila ali na strani www.racunalniske-novice.com/. S tem uporabnik vstopi v spletno trgovino, kjer lahko prične z izbiro. 

V naslednjem koraku uporabnik izbere željen paket, dopolni svoje osebne podatke ter izbere vrsto plačila. Če podatki niso pravilni, jih je uporabnik dolžan ustrezno popraviti. Uporabnik lahko svojo izbiro pred plačilom kadarkoli prekliče z zaprtjem okna, zavihka ali brskalnika. 

Uporabnik lahko nadaljuje z nakupom zatem, ko potrdi , da je seznanjen s temi Pogoji poslovanja. Da se z njimi v celoti strinja, uporabnik označi s kljukico v kvadratku, ki je za to namenjen. 

V primeru, da je uporabnik izbral paket, ki vključuje fizičen izdelek, je ta preko e-maila na narocnine@stromboli.si dolžan sporočiti naslov dostave (uporabnik je o tem obveščen preko e-maila).

V naslednjem koraku prejme uporabnik na e-poštni naslov sporočilo s povzetkom nakupa in nadaljnimi informacijami. 

Uporabnik je dolžan preveriti svoje naročilo. Če ugotovi, da je prišlo pri naročilu do napake, se lahko z odgovorom na prejeto e-sporočilo odzove na napako v roku 1 dneva.


6. Potek nakupa dodatnega paketa oglaševanja za partnerski sistem PartnerRN


V postopku nakupa se lahko uporabnik seznani z opisom vrste storitev, s ceno storitev, vključno z davkom na dodano vrednost z načini plačila ter z roki dostave. 


S klikom na gumb "Naročam dodatne objave" uporabnik naroči izbrano storitev.

Po oddaji naročila bo uporabnika kontaktiral komercialist, ki ga bo peljal skozi postopek realizacije izbranega paketa. Po uskladitvi prejme uporabnik na želeni naslov račun / fakturo za izbrano storitev. Odstop od naročila ni mogoč.

Slike storitev so simbolične in ne zagotavljajo njihovih lastnosti.


Cene storitev so označene v evrih in ne vključujejo davek na dodano vrednost.


Uporabnik je dolžan preveriti svoje naročilo. Če ugotovi, da je prišlo pri naročilu do napake, se lahko z odgovorom na prejeto e-sporočilo odzove na napako v roku 1 dneva.

7. Pogodba


Pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. Pogodba med uporabnikom in ponudnikom je sklenjena, ko ponudnik prejme kupnino.

Ti Pogoji poslovanja so sestavni del pogodbe. Ponudnik pogodbe ne shranjuje ter pogodba uporabniku ni dostopna.

Ponudnik si pridržuje pravico, da odstopi od pogodbe v času 3 delovnih dni od njene sklenitve, razen v primeru plačila po povzetju, če ponudnik ugotovi, da objavljena cena ali lastnosti izdelka niso pravilne ali da izdelek, ki je bil naročen, ni dobavljiv. O odstopu od pogodbe bo ponudnik obvestil uporabnika po e-pošti v omenjenem roku.

8. Načini plačila


Naročene izdelke / storitve lahko uporabnik plača na več načinov:
  • Moneta
  • Plačilne kartice
  • Po predračunu (osebni prevzem na podjetju narocnine@stromboli.si ali dostava - slednja velja za RN VIP članstvo). 

9. Dostava naročenih izdelkov


Ponudnik se z odpremo naročenih izdelkov začne ukvarjati takoj po sklenitvi pogodbe z uporabnikom oziroma v primeru plačila po povzetju takoj po prejemu naročila.

Dobavni rok je odvisen od tega, ali je izdelek na zalogi. V tem primeru je naročeno blago dostavljeno v roku 2 do 3 delovnih dni. Ponudnik se zavezuje, da bo pošiljka odposlana na navedeni naslov najkasneje v 21 dneh od potrditve naročila.

Blago bo odposlano po dostavni službi DPD. Ponudnik bo uporabniku dostavil tudi vse potrebne dokumente v zvezi z nakupom in dokument, ki ga je uporabnik dolžan izpolniti v primeru vrnitve blaga.

Možen je tudi osebni prevzem na sedežu ponudnika, in sicer po plačilu predračuna. Pri prevzemu izdelka mora ponudnik predložiti dokazilo o plačilu.

10. Garancija in pooblaščeni servisi


Ponudnik ob sklenitvi prodajne pogodbe izroči uporabniku garancijski list, navodila za sestavo in uporabo ter seznam pooblaščenih servisov.

11. Naročnina na revijo Računalniške novice


Po oddanem spletnem naročilu na revijo Računalniške novice bo uporabnik v roku 8 dni po pošti prejel položnico za plačilo naročnine.

Ponudnik bo revijo začel pošiljati po prejemu uporabnikovega naročila. Stroški pošiljanja revije so vključeni v ceno naročniškega paketa.

Naročniško razmerje se sklene s plačilom naročnine in traja do pisnega preklica. Ob izteku prvotne naročnine se naročnina vsako leto podaljša za eno leto. Naročnino je mogoče preklicati po prejemu prve številke revije, vendar najkasneje 8 dni po prejemu obvestila o podaljšanju naročnine, in sicer po navadni pošti na naslov Stromboli, d.o.o., Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode ali po e-pošti na e-naslov narocnine@stromboli.si

Šolarjem, dijakom, študentom in upokojencem se prizna določen popust. Če želi uporabnik uveljavljati ta popust, mora predložiti dokazilo o statusu (npr. potrdilo o vpisu), in sicer za vsako šolsko leto posebej. Upokojenci dokazujejo svoj status z odločbo o pokojnini, izpisom o prejemu pokojnine ipd. Dokazilo se pošlje:
  • na naslov Stromboli, d.o.o., Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode ali 
  • na e-naslov: narocnine@stromboli.si

Ponudnik lahko uporabi telefonsko številko (mobilno) uporabnika tudi za nemene obveščanja o statusu naročnine na revijo Računalniške novice (sem sodi SMS obvestilo o neplačani naročnini).


12. Izključitev odgovornosti


Spletna trgovina deluje 24 ur na dan, vse dni v letu. Ponudnik si pridržuje pravico, da je lahko zaradi tehničnih ali drugih večjih zapletov delovanje spletnega mesta onemogočeno in s tem onemogočena ali ovirana uporaba spletne trgovine. Ponudnik uporabniku ni dolžan povrniti škode, ki bi uporabniku nastala zaradi nedelovanja ali oviranega delovanja spletne trgovine.

a) „Posebna ponudba“ Obvestila o izdelkih in storitvah, ki se nahajajo pod naslovom „Posebna ponudba“, so vabila partnerjev ponudnika (oglaševalci) k dajanju ponudb. Za vsebino vabil ponudnik ne odgovarja. Ponudnik ne omogoča neposrednega sklepanja pogodb na daljavo med oglaševalci in potencialnimi kupci oziroma uporabniki storitev. Sklenitev pogodbe je v izključni pristojnosti uporabnika in partnerja (oglaševalca).

13. Odstop od pogodbe


Uporabnik ima pravico, da odstopi od pogodbe v 14 dneh od prejema blaga, ne da bi moral navesti razlog za svojo odločitev. Sporočilo o odstopu mora biti pisno, poslano bodisi preko navadne pošte na naslov Stromboli, d.o.o., Cesta komandanta Staneta 4A, 1215 Medvode ali na e-naslov narocnine@stromboli.si. Za sporočilo o odstopu se šteje tudi vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od pogodbe.

Uporabnik nima pravice do odstopa od pogodbe:
  • pri dobavi avdio ali video posnetkov ali računalniških programov, če je odprl varnostni pečat, 
  • pri dobavi potrošnega materiala, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo (npr. CD/DVD mediji, kartuše, tonerji ipd.), 
  • pri dobavi časopisov, revij in periodičnih publikacij, 
  • če gre za naročilo prevoza, obisk prireditve ali storitev za prosti čas, kjer se ponudnik obveže storitev izpolniti v določenem trenutku ali v določenem roku, 
  • če gre za storitev, ki se je že začela opravljati. 

V primeru odstopa od pogodbe mora uporabnik blago nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži vrniti ponudniku v 30 dneh od sporočila o odstopu od pogodbe. Uporabnik blago pošlje ali ga osebno dostavi na naslov narocnine@stromboli.si.

Vse stroške, povezane z vračilom blaga, nosi uporabnik.

Ponudnik bo uporabniku, ki je odstopil od pogodbe, vrnil kupnino v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

14. Končne določbe


Neveljavnost katerekoli določbe teh Pogojev poslovanja, ne glede na razlog neveljavnosti, ne pomeni neveljavnosti teh pogojev kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, ti Pogoji poslovanja pa veljajo naprej brez te določbe.

Za pravna razmerja med uporabniki in ponudnikom se uporablja pravo Republike Slovenije in pravo Evropskih skupnosti. Za reševanje morebitnih sporov je pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani, Republika Slovenija.

Ti Pogoji poslovanja veljajo od 18.10.2017 do preklica oz. objave novih pogojev.
 
 

 
 
Pravila in splošni pogoji licitacije na portalu Racunalniske-novice.com

Pravila licitacije


Najvišja ponudba za izdelek, ki presega izklicno ceno ob koncu licitacije, je uspešna ponudba. Uporabnik, ki je dal tako ponudbo, je uspešen uporabnik.

Nova ponudba mora biti vsaj za 0,1 EUR višja, kot je trenutna najvišja ponudba, ter zaokrožena na eno decimalno mesto.

Uporabnikova najvišja ponudba je enaka najvišjemu znesku, ki ga je pripravljen plačati za določen izdelek. Svojo najvišjo ponudbo lahko uporabnik kadarkoli do konca licitacije poviša, ne more pa je znižati.


Splošni pogoji licitacije1. Veljavnost in uporaba splošnih pogojev licitacije


Ti splošni pogoji licitacije (v nadaljevanju: splošni pogoji) veljajo za vsakogar (v nadaljevanju: uporabnik), ki uporablja internetno platformo za licitiranje (v nadaljevanju: licitacijska platforma) na naslovu „Licitacije“, ki je v času sprejetja teh splošnih prodajnih pogojev dostopna na spletnem naslovu https://www.racunalniske-novice.com/akcije-in-licitacije/licitacije in s katero upravlja družba narocnine@stromboli.si, Slovenija (v nadaljevanju: medij).

Na licitacijski platformi po sistemu dražbe medij in tretje osebe (v nadaljevanju: prodajalci) ponujajo izdelke (blago in storitve). Uporabnik je oseba, ki z oddajo svoje ponujene cene (ponudbe) zavezujoče poda ponudbo za nakup ponujenega izdelka prodajalca za ponujeno ceno in s tem izrecno soglaša in sprejema, da bo v primeru, če bo v skladu s temi splošnimi pogoji uspešen na licitaciji, pogodba za nakup izdelka po preteku trajanja licitacije sklenjena in da bo tako izdelek kupljen pod dogovorjenimi pogoji. Pri merjenju trajanja licitacije je odločilen čas licitacije, kot je razviden iz spletne strani, na kateri se nahaja licitacijska platforma.

Ti splošni pogoji dopolnjujejo Splošne pogoje spletnega portala Racunalniske-novice.com.

Ti splošni pogoji urejajo pogodbeno razmerje med uporabnikom in prodajalcem ter pogoje uporabe licitacijske platforme.

Ti splošni pogoji zavezujejo uporabnika, ko prvič obišče licitacijsko platformo in pri vseh kasnejših obiskih, ne glede na to, ali je uporabnik pri licitiranju uspešen ali ne. Z uporabo licitacijske platforme uporabnik potrjuje, da sprejema in se strinja z vsemi določbami teh splošnih pogojev, ter da je seznanjen in soglaša s Splošnimi pogoji spletnega portala Racunalniske-novice.com ter Politiko zasebnosti.

Ti splošni pogoji se lahko kadarkoli spremenijo ali dopolnijo brez opozorila ali obvestila. Z uporabo licitacijske platforme pod spremenjenimi pogoji uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami.

Medij vljudno prosi uporabnike, ki se ne strinjajo s temi splošnimi pogoji ali njihovimi spremembami ali dopolnitvami, da ne uporabljajo licitacijske platforme.

2. Kdo lahko licitira


Licitacijsko platformo lahko uporabijo le registrirani uporabniki spletnega portala racunalniske-novice.com, ki so dopolnili 15 let in jim ni bila odvzeta poslovna sposobnost.

3. Dolžnosti in odgovornost uporabnikov


Ob prvem vpisu na licitacijsko platformo se mora uporabnik registrirati in pri tem izpolniti vsa zahtevana polja z resničnimi podatki. Pri tem se uporabnik zavezuje, da bo skrbel za varnost svojega uporabniškega gesla ter da ga bo občasno spreminjal. Medij ne odgovarja v primeru morebitnih zlorab prijavnih podatkov, uporabnik pa se zavezuje v primeru suma zlorabe medij nemudoma obvestiti, da bo lahko ta ustrezno ukrepal. Uporabnik se s sprejemom teh pogojev zavezuje, da bo ravnal skladno z njimi.

Prepovedana je uporaba kakršnihkoli metod, orodij ali programskih komponent, ki bi lahko vplivale na delovanje licitacijske platforme. Medij si pridržuje pravico, da uporabnikom, ki tega ne bodo spoštovali, brez obrazložitve po lastni presoji prepreči sodelovanje na licitaciji ter od njih terja povračilo nastalih stroškov.

Uporabnik se strinja, da bo v času udeležbe na licitaciji in pri uporabi licitacijske platforme upošteval v Republiki Sloveniji veljavno zakonodajo, druge predpise, pravila ter splošne pogoje licitacije. Če tega ne bo upošteval, lahko medij uporabnika brez predhodnega opozorila izključi iz licitacije.

Vsak uporabnik s sprejemom teh pravil dovoljuje mediju in prodajalcu uporabo in obdelavo danih osebnih podatkov za namen delovanja licitacijske platforme ter za pošiljanje e-pošte za namen obveščanja v skladu s temi splošnimi pogoji licitacije. Uporabnik izrecno dovoljuje, da lahko medij podatke o uporabniku posreduje prodajalcu. Medij in prodajalec se zavezujeta te podatke uporabiti le v namen, za katerega so bili pridobljeni. Varstvo osebnih podatkov je podrobno opredeljeno v Politiki zasebnosti.

4. Potek licitacije


Začetek in zaključek licitacije je objavljen na spletni strani, kjer se nahaja licitacijska platforma. Merodajna je ura na spletni strani licitacije. Ponudbe je mogoče oddajati le znotraj tega časa, in sicer praviloma 24 ur na dan, preko licitacijske platforme, razen na zadnji dan licitacije, ko je čas zaključka oddaje ponudb označen pri posameznem izdelku na spletni strani, kjer poteka licitacija.

Ne glede na objavljeni čas zaključka licitacije se dve minuti pred iztekom časa za licitiranje ob vsaki ponudbi, ki je dana v tem času, podaljša trajanje licitacije za dve minuti.

Medij si pridržuje pravico, da spletno licitacijo brez predhodnega opozorila in po lastni presoji spremeni, nadgradi ali zaključi.

Prodajalec bo za vsak izdelek določil izklicno ceno. To je minimalna ponudba, ki je pogoj, da se uporabnik lahko aktivno udeleži licitacije.

Medij občasno deluje kot prodajalec, vedno pa kot organizator licitacije in določa čas začetka in konca licitacije.

Uporabniku se priporoča, da spremlja status lastnih ponudb in potek spletne licitacije ter se odloča, ali in v kakšni višini želi še naprej oddajati ponudbe. Če ga je drug uporabnik presegel z višjo ponudbo, mora sam določiti novo ponudbo, višjo od te ponudbe, če želi še naprej sodelovati v licitaciji tega izdelka. V tem primeru nova ponudba nadomesti vse dotedanje ponudbe, ki jih je uporabnik oddal za določeni izdelek. Število danih ponudb je neomejeno.

Vse ponudbe, ki so jih dali uporabniki, in njihovi vzdevki so vidni med zadnjimi ponudbami na spletni strani, kjer poteka licitacija.

Če v zvezi z veljavnostjo ponudb pride do spora med samimi uporabniki ali uporabniki in medijem, lahko medij odloči, s katerim uporabnikom bo sklenjena pogodba oziroma kateremu uporabniku bo dodeljen izdelek. Vse odločitve medija so dokončne in zavezujoče.

Licitacijska platforma uporabniku omogoča, da se ga po oddaji ponudbe prek e-sporočila obvesti o tem, da je bila njegova ponudba presežena. Po zaključku licitacije prejmejo uporabniki e-sporočilo z informacijo o tem, ali so bili uspešni v licitaciji za določen izdelek. Ta e-sporočila so zgolj informativne narave. Pošiljanje ali opustitev pošiljanja teh e-sporočil nima nobenega vpliva na status posameznih ponudb uporabnikov ali na ponudbe drugih uporabnikov. Potek oddajanja ponudb se beleži v sistemu licitacijske platforme, ki predstavlja obvezujočo podatkovno bazo, na podlagi katere medij ugotovi, kateri uporabnik je bil uspešen na licitaciji določenega izdelka.

5. Sklenitev pogodbe in plačilo


Po preteku določenega časa namenjenega licitiranju, ki ga določi medij, pride med prodajalcem in uspešnim uporabnikom, do sklenitve pogodbe o nakupu izdelka, ki ga je prodajalec ponudil na licitacijski platformi. Zavezujoča sklenitev pogodbe poteka v obliki samodejne dodelitve izdelka ob koncu licitacije. Ob koncu vsake licitacije medij v imenu prodajalca za vse izdelke ugotovi uporabnika z najvišjo ponudbo (v nadaljevanju: kupec), se z njim poveže po e-pošti in/ali po telefonu, ga obvesti o uspešni ponudbi in pozove k plačilu izdelka. S tem je ob koncu licitacije sklenjena pogodba med prodajalcem in kupcem za prodajo izdelka za ceno, ki jo je kupec ponudil (uspešna ponudba). Pogodba je za kupca in za prodajalca obvezujoča.

Pogodbeno razmerje nastane z zaključkom licitacije neposredno med prodajalcem in uspešnim uporabnikom. V primeru, da medij ni prodajalec (kar je ob licitaciji izdelka posebej označeno), med medijem in uspešnim uporabnikom po koncu licitacije ne pride do sklenitve nikakršnih pogodb (niti kupoprodajnih pogodb niti pogodb o opravljanju storitev).

Kupcu oz. uporabniku se ne zaračunavajo pristojbine za udeležbo pri licitaciji ali morebitni drugi zneski. Kupci, ki po Zakonu o varstvu potrošnikov (ZVPot) veljajo za potrošnike, ne morejo odstopiti od kupoprodajne pogodbe, kar je v skladu s 43.a/I(5) členom ZVPot.

Uspešni uporabnik oz. kupec je dolžan izvršiti celotno plačilo najpozneje v 3 dneh po dnevu, ko je poslano e-obvestilo s strani medija. Pravočasno plačilo v roku 3 dni od dneva, ko je poslano e-obvestilo s strani medija, je bistvena sestavina pogodbe in v kolikor kupec ne plača izdelka v navedenem roku, lahko prodajalec odstopi od pogodbe. Prodajalec lahko zahteva tudi povračilo nastale škode. Enako velja, če kupec e-obvestila ni prejel, ker se z njim, glede na podatke, ki jih je posredoval, ni bilo mogoče povezati oziroma če poslano e-obvestilo ni bilo prejeto iz razlogov, za katere medij ne odgovarja.

Medij lahko po lastni presoji po poteku navedenega 3 dnevnega roka, v primeru če ne prejme plačila za izdelek, le-tega ponudi naslednjemu uporabniku, ki bi štel za uspešnega uporabnika, če kupec, ki ni plačal kupnine, ne bi dal svoje ponudbe. Če navedeni naslednji uporabnik plača svojo ponujeno ceno za izdelek v roku 3 dni od trenutka, ko je prejel e-obvestilo s strani medija, se šteje, da je pogodba za prodajo izdelka sklenjena z njim. Medij lahko naveden postopek po svoji presoji večkrat ponovi.

Vse prodaje so dokončne. Če je bil kupljeni izdelek na spletni strani napačno predstavljen, se preveri možnost vračila kupnine.

6. Izdelki


Za vse izdelke, ki so ponujeni prek licitacijske platforme, velja opis prodajalca. Zainteresiranim uporabnikom priporočamo, da si več informacij o izdelku ogledajo na spletni strani, dosegljivi na povezavi „Več o izdelku“. Medij ni vedno prodajalec izdelkov, o čemer uporabnike izrecno obvesti na licitacijski platformi. V primeru, da medij ni prodajalec, medij ne prevzema nikakršne odgovornosti, vezane na izdelke.

V primeru, da medij ni prodajalec, je medij pooblaščen, da v imenu in za račun prodajalca od kupcev sprejme plačilo kupnine.

Garancija je odvisna od posamičnih določil prodajalca in od veljavnega prava.

7. Izključitev odgovornosti


V primeru, da medij ni prodajalec, medij v zvezi z izdelki ne daje nikakršnih zagotovil ali garancij, med drugim glede opisa izdelkov, jamstva za napake in garancije za brezhibno delovanje. Tovrstne zahtevke lahko kupci naslovijo zgolj in neposredno na prodajalca. Prav tako je izključena vsakršna odškodninska odgovornost medija v povezavi z izdelki, tudi če bi bila podana njegova morebitna malomarnost.

Vsakršna odgovornost medija, njegovih predstavnikov ali sodelavcev pri izpolnitvi za neposredno in posredno škodo, ki bi nastala v zvezi z uporabo licitacijske platforme, je v celoti izključena.

Medij ni v pogodbenem razmerju z uporabnikom. Medij, njegovi organi, sodelavci in partnerji zato izključujejo vsakršno pogodbeno odgovornost.

Odgovornost prodajalca v odnosu do kupcev se presoja glede na pogodbena določila prodajalca. Prodajalci in uporabniki se morajo sami prepričati o identiteti svojega pogodbenega partnerja.

Medij ne daje nobenega jamstva za delovanje oz. dosegljivost licitacijske platforme in njenih funkcij. Začasne omejitve lahko nastanejo na primer zaradi tehničnih motenj, kot so napake v strojni ali programski opremi, prekinitev dobave električne energije itd. Medij si poleg tega pridržuje pravico do začasne omejitve svojih storitev. Medij tudi izključuje vsakršno odgovornost za neposredno in posredno škodo, ki bi nastala v zvezi z uporabo licitacijske platforme.

8. Načini plačila


Kupnina se plača mediju osebno, na podlagi predračuna, ali po povzetju. Medij ima pravico, a ne dolžnost, da v imenu prodajalcev sprejema plačila. V nekaterih posebej označenih primerih lahko plača kupec kupnino neposredno prodajalcu, ki je izdelek ponudil na licitaciji.

9. Dostava naročenih izdelkov


Prodajalec se z odpremo izdelka začne ukvarjati takoj po sklenitvi pogodbe z uporabnikom. Dobavni rok je odvisen od tega, ali je izdelek na zalogi. V tem primeru je naročeno blago dostavljeno v roku 2-3 delovnih dni. Prodajalec se zavezuje, da bo pošiljka odposlana na navedeni naslov najkasneje v 21 dneh od potrditve naročila.

Možen je tudi osebni prevzem na sedežu prodajalca, in sicer po plačilu predračuna. Pri prevzemu izdelka mora uporabnik predložiti dokazilo o plačilu.

10. Končne določbe


Neveljavnost katerekoli določbe teh splošnih pogojev, ne glede na razlog neveljavnosti, ne pomeni neveljavnosti teh pogojev kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, ti splošni pogoji pa veljajo naprej brez te določbe.

Za pravna razmerja med uporabniki in medijem se uporablja pravo Republike Slovenije in pravo Evropskih skupnosti. Za reševanje morebitnih sporov je pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani, Republika Slovenija.

Ti splošni pogoji veljajo od 18.10.2017 do preklica oz. objave novih pogojev.
 
 
V zgornje okence vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli nadaljna navodila.

Mozilla Firefox

Kliknite na meni Orodja (Tools) in izberite Možnosti (Options)
V zavihku Splošno (Main) v polje Domača stran (Home Page) vpišite naslov rn.si
Kliknite na gumb V redu (OK)

Internet Explorer

Kliknite na meni Orodja (Tools) in izberite Internetne možnosti (Internet Options)
V zavihku Splošno (General) v polje Home Page (Domača stran) vpišite naslov rn.si
Kliknite na gumb V redu (OK)

Chrome

Hkrati pritisnite ALT+F in izberite Možnosti
V zavihku Osnove kliknite na gumb Uporabi trenutno stran
Kliknite na gumb Zapri

Netscape Navigator

Kliknite na meni Tools in izberite Options
V zavihku Main v polje Home Page vpišite naslov rn.si
Kliknite na gumb OK

Opera

Hkrati pritisnite CRTL+F12
Kliknite gumb »Use current«
Kliknite na gumb OK

Safari

Hkrati pritisnite tipki CTRL+","
Izberete zavihek General
Kliknite gumb »Set to current page«

Mozilla Firefox

Hkrati pritisnite tipki CTRL+D
Kliknite na gumb Shrani (Save)

Internet Explorer

Hkrati pritisnite tipki CTRL+D
Kliknite na gumb Dodaj (Add)

Chrome

Hkrati pritisnite tipki CTRL+D
Kliknite na gumb Končano (Finish)

Netscape Navigator

Hkrati pritisnite tipki CTRL+D
Kliknite na gumb OK

Opera

Hkrati pritisnite tipki CTRL+D
Kliknite na gumb OK

Safari

Hkrati pritisnite tipki CTRL+D
Kliknite na gumb OK