Triki in nasveti
19.04.2019 17:11
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljša Gmail novost leta 2019

.. Google je dolgo časa čakal, a je naposled le ponudil nadvse uporabno funkcijo. V Gmailu odslej lahko sporočilo napišemo in nastavimo datum, ko naj bo dostavljeno naslovniku ..
Najboljša Gmail novost leta 2019
Najboljša Gmail novost leta 2019

Google je presenetil in uporabnikom ponudil novost, na katero smo čakali že od vsega začetka – nastavitev datuma in časa za pošiljanje elektronske pošte. Zadeva je vgrajena neposredno v Gmail, kar pomeni, da je zelo priročna za uporabo. Zdaj lahko napišemo maile za 49 let vnaprej.


Razporejanje e-mail sporočil vnaprej je lahko koristno, ko:

  • Ne želimo, da se neko sporočilo izgubi med množico, ker smo ga poslali pozno zvečer ali med nekim pomembnim dogodkom.
  • Ne želimo pošiljati sporočil ob vikendih in si lahko že vnaprej pripravimo materiale.
  • Želimo izpasti premišljeni (recimo s tem, ko na pravi datum čestitamo prijatelju za rojstni dan) ali produktivni (ko nastavimo e-maile v ponedeljek ob 8. uri zjutraj).
  • Pripravljamo praznovanje ali piknik in bi radi prijatelje dan prej opomnili na dogodek.


Nastavitve datuma in ure za pošiljanje sporočil v Gmailu delujejo tako v zasebnem kot v korporativnem računu, vendar novost še ni na voljo za vse račune. Ko bo Google “nagradil” z novo lastnostjo vse – kar je bolj kot ne stvar sreče – bo ključno, da uporabik za uporabo časovnih nastavitev osveži stran. Je pa novost na telefonih z operacijskim sistemom Android že na voljo tudi slovenskim uporabnikom in smo jo tudi že preizkusili, prav tako v operacijskem sistemu Windows, na osebnem računalniku v brskalniku Chrome. Kako vidite, da je novost že na voljo? Ob gumbu za pošiljanje, torej ob modri ikoni na računalniku, boste opazili puščico, na mobilnem telefonu oziroma v aplikaciji pa bo na voljo ob pritisku na tri pike (ki pomenijo več možnosti). Tukaj je torej nekaj nasvetov, kako začeti:

Gmail v vašem brskalniku

Najprej morate sestaviti elektronsko sporočilo. Ko je nared, mu določimo datum in uro pošiljanja:

  • Najprej poiščite puščico ob gumbu za pošiljanje.
  • Kliknite na puščico in potem na “Schedule send” (Pošlji po razporedu).
  • Odpre se meni, kjer lahko izberemo datum in čas pošiljanja sporočila.
  • Ko izberemo termin in kliknemo “Schedule send” (Pošlji po razporedu), se odpre sporočilni okvirček, ki pravi “Send scheduled for …” (Poslano bo po razporedu …), kjer lahko popravimo morebitne napake ali zgolj pogledamo sporočilo.

Gmail aplikacija na telefonu ali tablici

Če uporabljate Gmail aplikacijo, najprej potrebujete tri pike v zgornjem desnem kotu;

  • izberemo te tri pike in nato “Schedule send” (Določi razpored pošiljanja);
  • pojavi se meni, kjer lahko izberemo uro in datum pošiljanja;
  • izberemo “Schedule send” (Pošlji po razporedu), nato se pojavi sporočilno okence spodaj, ki pravi “Send scheduled for …” (Poslano bo po razporedu …).

Google je dolgo časa čakal, preden je uporabnikom Gmaila omogočil časovne nastavitve za pošiljanje mailov, toda sedaj imamo v elektronski pošti na svojih napravah novo funkcijo, ki je nadvse uporabna.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več