Računalništvo, telefonija
07.07.2009 10:40
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobilno video oddajanje v živo?

Live video streaming za mobilne napreva!
Live video streaming za mobilne napreva!

Predstavljamo v naših očeh revolucionarno storitev LiveCLIQ, ki omogoča prenos videa, zvoka in fotografij preko mobilnega telefona v živo direktno na splet, bodisi na matično spletno mesto Livecliq.net, oziroma na katerokoli drugo stran stran, ki ima vgrajen (»embedan«) LiveCLIQ predvajalnik. Za nekatere nič novega, za druge nebasa!

Kaj to pomeni? Snemanje, prenos na drugo napravo, upload, embead, itd.. vsi ti postopki lahko zdaj odpadejo, saj je za vse to dovolj le telefon z internetno povezavo in kamero.

Kaj to pomeni za prihodnost interneta? Kot je tudi CISCO v njihovi napovedi do leta 2013 napovedal, bo petkratno povečanje globalnega IP prometa slonelo predvsem na množenju video vsebin na spletu. Vse informacije, ki jih še torej niste uspeli izdati preko Facebooka ali Twitterja, jih zdaj lahko preko LiveCLIQa.

Uporabniki se na strani livecliq.net lahko združujejo v skupine in tako spremljajo vsebino, ki jih zanima, video in foto vsebine na portalu pa lahko po želji uporabnika ostanejo tudi po prenosu v živo in so tako deležni večjega števila ogledov. Uporabniki lahko te vsebine ocenjujejo, komentirajo ter delijo z ostalimi. Kanal skupine pa se lahko vgradi na katerokoli spletno stran, kjer tako postane medij, ki služi prenašanju le vsebine interesne dejavnosti skupine.

Svojim posnetkom lahko tudi določimo lokacijo (geo tagging), če naš telefon to seveda omogoča (GPS), pravtako pa je možno sunkovita integracija z raznimi socialnimi omrežji, kot so Twitter in Facebook.

Na LiveCLIQ spletni strani se lahko uporabnik registrira ter naloži aplikacijo na svoj telefon. Storitev podpira veliko število telefonov, žal pa ne vseh. Storitev je razvilo slovensko podjetje LiveCliq.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več