Računalništvo, telefonija
17.05.2016 18:09
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

aFax: sodoben način faksiranja

Med podjetji izredno priljubljena storitev aFax je v desetletju delovanja postregla s številnimi novostmi na področju elektronske izmenjave dokumentov.
aFax: sodoben način faksiranja
aFax: sodoben način faksiranja

Faksiranje preko e-pošte vedno bolj nadomešča navadne faks naprave. Hkrati pa faksiranje še vedno ostaja pomemben del komunikacije med podjetji, še zlasti pri dokumentih s pravno veljavo. Za glavni prednosti faksiranja pred e-pošto veljata predvsem verodostojno potrdilo o dostavi in odsotnost filtrov neželene pošte, marsikdaj pa je pomemben tudi časovni žig na poslanem dokumentu.

Storitev aFax omogoča prejemanje in pošiljanje faksov neposredno iz programa za e-pošto. Enostavno lahko poskrbimo, da fakse prejemamo vedno v isto mapo (npr. “Prejeti faksi”). Hkrati pa ni nevarnosti, da katerega ne bomo prejeli, saj jih prejemamo vedno iz domene @afax.si, ki jo po želji lahko na e-poštnem strežniku tudi eksplicitno dodamo na seznam verodostojnih pošiljateljev.

Potrdilo o dostavi je bistveno verodostojnejši dokaz o uspešno dostavljenem dokumentu kot pri e-pošti, saj je (poleg ponudnika storitve) vmes še telekomunikacijski operater, ki lahko potrdi uspešno opravljeni klic med danima faks številkama. Hkrati pa za faksiranje velja, da filtrov neželene pošte ni in se torej prejemnik ne more izgovarjati, da je sporočilo npr. blokiral njegov e-poštni strežnik.

SMS obvestila ob prejetih faksih uporabnikom storitve aFax omogočajo hitro odzivnost, takojšnjo informacijo o pošiljatelju in mobilnost kljub čakanju na pomemben dokument. Podpora za e-imenik, ki je del storitve, pa nam omogoča, da lahko vse fakse enostavno razvrstimo po nazivu pošiljatelja. Za naprednejše uporabnike je lahko zanimivo tudi napredno preusmerjanje prejetih faksov na ustrezne e-poštne naslove uporabnikov, glede na faks številko pošiljatelja. Uporabniki, ki se želijo znebiti stroškov faks naprav in telefonskih linij, pa se bodo razveselili možnosti združevanja faks številk.

Še zlasti za fizične osebe se je za izjemno priljubljenega izkazal Brezplačni faks s spleta, ki je na prenovljeni spletni strani www.afax.si zaživel tudi v novi podobi. Na omenjeni spletni strani je na voljo 30-dnevni brezplačni preizkus storitve.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVIOR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVIOR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVIOR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,