Igre
21.12.2018 08:00

Deli z drugimi:

Share

Najtežje pričakovane igre prihajajočega leta (1. del)

Predelavo kultne preživetvene grozljivke bomo lahko zaigrali že prihodnji mesec.
Predelavo kultne preživetvene grozljivke bomo lahko zaigrali že prihodnji mesec.

Letos je luč sveta ugledalo nekaj zares izvrstnih iger, toda 2019 za igričarsko industrijo, vsaj na papirju, izgleda še mnogo bolj pestro. Precej naslovov je bilo namreč s konca letošnjega leta prestavljenih za nekaj mesecev ter tako še dodatno popestrilo leto, ki že od sejma E3 izgleda eno najobetavnejših v zgodovini videoiger.
Razburljivih virtualnih doživetij bo v izobilju tako na konzolah kot osebnih računalnikih, zato si bomo v dveh delih ogledali najbolj odmevne naslove. Tokrat bomo predstavili tiste, nad katerimi se bomo lahko naslajali že v prvem trimesečju.

Resident Evil 2
Leto bomo začeli s težko pričakovano predelavo ene najbolj prepoznavnih in vplivnih preživetvenih grozljivk s konca devetdesetih let, ki pa ne bo poskrbela le za posodobljeno grafično in zvočno podobo, kot je to pred tremi leti storila HD-reciklaža izvirnika. Okoren nadzor in problematične kote kamere bo tokrat namreč reševal prekoramenski tretjeosebni pogled, katerega je v serijo vpeljal Resident Evil 4. Ponovno pa bo možno stopiti v čevlje obeh protagonistov istoimenske originalne klasike, Leona S. Kennedyja in Claire Redfield.
Datum izida: 25. januar (PC, PlayStation 4, Xbox One)

Kingdom Hearts III
Tretje poglavje japonske franšize igranja vlog je nadaljevanje zgodbe iz predhodnika, obenem pa tudi zaključek sage. V ospredju bo ponovno protagonist Sora s starimi znanci, dogajanje pa bodo tokrat začinili prepoznavni liki in svetovi iz Disneyevih in Pixarjevih klasik, kot so: Lilo & Stitch, The Lion King, Monsters, Inc., Toy Story in številne druge.
Datum izida: 29. januar (PlayStation 4, Xbox One)

Crackdown 3

Čeprav se zdi, da zanimanje za futuristične GTA-jevščine zadnje čase upada, so oči mnogih lastnikov Xbox One še vedno uprte v tretji del Microsoftove ekskluzive. Za to gre veliko zaslug pripisati obljubam o popolnoma uničljivi okolici in pestrem večigralstvu, nekaj pa tudi težavam, ki spremljajo razvoj igre. Njen izid je bil namreč sprva planiran že za leto 2016, nato je bil večkrat prestavljen, pred meseci pa je od razvoja odstopil še njej idejni vodja David Jones.
Datum izida: 15. februar (PC, Xbox One)

Dead or Alive 6
Dolgoletna pretepačina se po kratkem premoru vrača z novim grafičnim pogonom in oskubljeno seksualizacijo, po kateri so slovele predhodnice. Team Ninja poleg novih karakterjev obljublja tudi nekaj novih mehanik pri samem pretepanju, med drugim takšne, ki bodo novince hitreje pripeljale do vidnih uspehov. Prvič v seriji pa bo možno konkretno kustomizirati oblačila pretepačev in pretepačic.
Datum izida: 15. februar (PC, PlayStation 4, Xbox One)

Far Cry New Dawn
Ubisoftova peskovniška streljanka se končno seli v živopisen post-apokaliptični okoliš, o katerem so avtorji že dlje časa sanjali. Toda popolnoma svežega sveta ne gre pričakovati, saj se bo akcija odvijala po opustošenem Hope Countyju iz prejšnjega dela in temu primerno bo nižja tudi cena igre. Osrednji negativci Nove zore pa bodo banditi Higwaymen, ki jih vodita neustrašni dvojčici Mickey in Lou.
Datum izida: 15. februar (PC, PlayStation 4, Xbox One)

Metro Exodus
Tudi če ne sledite prvoosebnim streljačinam, obstaja verjetnost, da ste že slišali za Metro 2033. Trilogija iger je namreč adaptacija istoimenskega ZF-romana Dmitrija Gluhovskega in velja za najboljšo vzhodnoevropsko strelsko serijo po Stalkerju. Če bo Exodus vsaj približno tako dober kot predhodnika, nas februarja čaka prava post-apokaliptična poslastica.
Datum izida: 15. februar (PC, PlayStation 4, Xbox One)

Anthem
Po plazu kritik, ki se je nad BioWare usul po izidu četrtega dela znanstveno-fantastične RPG-jevke Mass Effect, se Kanadčani želijo vrniti na pota stare slave z nalinijsko tretjeosebno akcijo po vzoru Destiny. Ker za igro stoji založniška hiša EA, se razvijalci ponovno opirajo na grafični pogon Frostbite 3, mi pa upamo, da bo to ena redkih stvari, ki bodo Anthemu in Andromedi skupne.
Datum izida: 22. februar (PC, PlayStation 4, Xbox One)

Devil May Cry 5
Čeprav je bil zahodnjaški “reboot” DmC: Devil May Cry leta 2013 pri kritikih solidno sprejet, pa številni dolgoletni privrženci serije niso šparali s pripombami nad njim, zato se legendarna sekljačina sedaj vrača h koreninam. Razvoj najnovejšega poglavja je namreč ponovno vzel v roke Capcom, ki poleg vrnitve Danteja in Nera obljublja novega heroja ter seveda obilo visoko stilizirane akcije.
Datum izida: 8. marec (PC, PlayStation 4, Xbox One)

Tom Clancy’s The Division 2
Mnenja o prvotnem The Division so morda res nadvse deljena, vendar igra kljub temu ostaja najbolj dobičkonosen Ubisoftov izdelek do zdaj. Celo tako, da v pripravi ni le omenjeno nadaljevanje, ampak tudi filmska adaptacija. Kakorkoli, avtorji pravijo, da bodo odpravili izvirnikove nevšečnosti in poskrbeli za kakovosten naslednik, ki bo igralce združil v boju za preživetje po ulicah Washingtona.
Datum izida: 15. marec (PC, PlayStation 4, Xbox One)

Sekiro: Shadows Die Twice
Ta svež naslov japonskega studia, odgovornega za Dark Souls in Bloodborne, je postavljen v 16. stoletje, v obdobje Sengoku, in igralce pahne v vlogo enorokega šinobija Sekira, ki se poda na lov za krvoločnim samurajem klana Ašina. Ker so se avtorji odločili distancirati od tradicionalnih RPG-elementov, pričakujemo bolj neposredno akcijsko izkušnjo, ki pa po prvih napovednikih ne izgleda nič manj obetavno od preteklih hitov podjetja FromSoftware.
Datum izida: 22. marec (PC, PlayStation 4, Xbox One)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
napovedi iger


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178