Računalništvo, telefonija
26.08.2016 12:07
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

5 najbolj priljubljenih programskih jezikov, ki se jih splača znati!

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Ker je vse več storitev na voljo preko svetovnega spleta, je znanje programerjev iz dneva v dan bolj cenjeno. V večini razvitih držav je pomakanje programerjev že tako visoko, da so podjetja pogosto prisiljena najemati programerje iz drugih držav. Vsi programski jeziki seveda niso enako iskani oziroma želeni, zato si v nadaljevanju poglejmo pet programskih jezikov, ki so v tem trenutku najbolj priljubljeni in se jih splača naučiti. Pri tem seveda velja omeniti tudi to, da se danes večina programerjev uči kar preko spletnih portalov, kot so Udemy, Codecademy in YouTube, kar pomeni, da so tečaji praktično brezplačni.

1. Apple Swift

Programski jezik Apple Swift je trenutno eden izmed najbolj priljubljenih programskih jezikov na svetu. Poleg tega je celotni razvijalski skupnosti na voljo kot odprta koda. Kljužice najbolj priljubljenega programskega jezika je mogoče pripraviti v okviru mobilnega operacijskega sistema iOS ter operacijskih sistemov OS X in Linux. Končna različica odprtokodnega programskega jezika Swift je na voljo za brezplačen prenos in sicer na spletni povezavi https://swift.org/. Tu so seveda na voljo tudi brezplačni priročniki.

2. ES6 Javascript

Če vam je bolj pri srcu uporabniški vmesnik, je programski jezik ES6 Javascript nedvomno eden od jezikov, ki ga morate znati. Gre za nadvse kakovostni programski jezik, ki je nadvse cenjen celo pri podjetju Google. Poleg tega je na spletu na voljo veliko spletnih portalov, kjer se lahko naučite osnov jezika ES6 Javascript, ena od teh strani je »ES6 Javascript: The Complete Developer’s Guide«, ki je dosegljiva na naslovu bit.ly/ES6-Javascript-RN.

3. HTML & CSS

Mnogi programerji spletni strani so prepričani, da je znanje programskih jezikov HTML in CSS nujno, če želite uspeti. Poleg tega gre tu za relativno preprosta programska jezika, ki sta namenjena tudi začetnikom na tem področju. Poleg tega tečaji niso pretirano dragi, saj je mogoče dober tečaj dobiti že za zgolj 60 evrov. Če želite pridobiti znanje programskih jezikov HTML in CSS vam priporočamo obisk spletnega portala »Web Design for Beginners: Real World Coding in HTML & CSS« na naslovu bit.ly/Web-Design-RN.

4. Node.js

Programski jezik Node prav tako sodi v družino trenutno najbolj priljubljenih jezikov na svetu, in sicer predvsem na račun njegove vsestranske uporabe. V tem jeziku je napisanih kar nekaj priljubljenih aplikacij, poleg tega se ga ni pretirano težko naučiti. Več o nadvse zanimivem programskem jeziku lahko izveste na spletnem portalu »Learn and Understand NodeJS«, ki je dosegljiv na naslovu bit.ly/NodeJS-RN.

5. Pyhton

Python je eden od najbolj priljubljenih programskih jezikov za programe, ki tečejo v ozadju. Zanj na svetovnem spletu obstaja veliko »literature«, ki pripomore k lažjemu razvoju aplikacij v tem jeziku. Python je hkrati tudi programski jezik, ki se pogosto uporablja za namene strojne opreme, in je tudi eden od programskih jezikov, ki se ga je najlažje naučiti. Nekaj literature za hitro učenje programskega jezika Python je na voljo na spletnem portalu »Learn Python 3 from scratch to become a developer in demand« na naslovu bit.ly/Python3-RN.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več