Računalništvo, telefonija
25.11.2020 08:46
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Amazon s posebno tehnologijo nad spletne pirate

Nova antipiratska tehnologija podjetja Amazon bi lahko spletnim piratom močno zagrenila življenje.
Nova antipiratska tehnologija podjetja Amazon bi lahko spletnim piratom močno zagrenila življenje.

Obstaja že kar nekaj raziskav, ki so dokazale, da spletno piratstvo programskim hišam dejansko ustvarja prihodke. Kljub temu vlagajo zajetne kupe denarja v razvoj številnih protipiratskih orodij, ki pa niso kaj prida učinkovita. Svoje dodajo še organi pregona s pogostim iskanjem prestopnikov, ki jih lahko uporabijo kot “dokaz” za to, da se piratstvo ne splača. Nedavno pa se je pregona spletnih piratov lotil tudi Amazon, ki je že pred časom postal eden najvidnejših ponudnikov pretočnih vsebin, in sicer preko lastne platforme Amazon Prime Video.

Da podjetje Amazon s preganjanjem spletnih piratov misli resno, dokazuje tudi patent, ki ga je trgovski velikan sicer vložil že marca 2018, odobren pa je bil šele pred kratkim. Novi patent opisuje tehnologijo, ki naj bi pripomogla k lažjemu odkrivanju spletnih piratov. Novost namreč deluje na način, da v video vsebino, ki se predvaja dinamično, dodaja nevidne digitalne oznake oziroma “vodne žige”. V primeru da nekdo video sname s spletne platforme in ga distribuira prek nezakonitih kanalov, naknadna analiza razkrije njegovo identiteto.

Nova protipiratska tehnologija podjetja Amazon bi pripomogla k poenostavljenem odkrivanju piratov, ki nelegalno delijo zaščiteno vsebino na svetovnem spletu. Trenutno sicer še ni znano, ali je Amazon že začel uporabljati tehnologijo dinamičnega označevanja digitalnih pretočnih vsebin in ali jo bo delil tudi z ostalimi distributerji video vsebin. So pa poznavalci prepričani, da bo tovrstna tehnologija za preprečevanje piratstva prej ali slej zašla v vsakdanjo uporabo.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

EPSON

, ,

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več