Računalništvo, telefonija
08.04.2020 14:00

Deli z drugimi:

Share

Apple bo na teden izdelal milijon zaščitnih mask za zdravstvene delavce

Apple bo na teden izdelal milijon zaščitnih mask za zdravstvene delavce
Apple bo na teden izdelal milijon zaščitnih mask za zdravstvene delavce

Applov glavni izvršni direktor, Tim Cook, je pred kratkim na Twiiter zapisal, da se Apple aktivno vključuje v globalni boj proti pandemiji novega koronavirusa. “Preko celotne dobavne verige smo že razposlali preko 20 milijonov zaščitnih mask. Poleg tega pa naši dizajnerji, inženirji in skladišča intenzivno sodelujejo z dobavitelji pri proizvodnji “obraznih mask” za zdravstvene delavce“, je zapisal Cook. Apple se povezuje z državami po svetu in skrbi za distribucijo zaščitnega materiala do krajev, kjer je to najbolj nujno potrebno.

Cook je ob tem dodal še to, da je prva pošiljka Applovih zaščitnih mask že bila dostavljena v eno od bolnišnic v Santa Clari. Dotična zaščitna oprema se pakira po 100 komadov na škatlo, je pa popolnoma prilagodljiva na obraz posameznika. Cook je napovedal, da bo Apple do konca tega tedna razposlal preko milijon mask, v nadalje pa naj bi proizvedli milijon kosov na teden. Njihov cilj je, da bi distribucijo razširili po celem svetu in ne samo po ZDA.

Tehnološki gigant se tako pridružuje iniciativi, kateri so se predhodno že pridružili številni “start-upi”, ki se ukvarjajo s 3D tiskanjem. Med temi najdemo mnogo zasebnih tehnoloških podjetij, ki skušajo po svojih močeh s 3D tiskalniki pomagati pri proizvidnji zaščitne opreme takšne in drugačne oblike. Tukaj ne govorimo samo o osnovni opremi, maskah in podobno, temveč tudi o respiratorjih in drugih bolj kompleksnih kosih tehnologije.

V Kanadi je “start-up” podjetje INKSmith, ki se je do nedavnega ukvarjalo z dizajniranjem in proizvodnjo tehnoloških orodij za otroke, se je sedaj popolnoma preusmerilo v proizvodnjo zaščitnih mask, dodatno pa iščejo 100 zaposlenih, da bi zadostili povpraševanju, ki iz dneva v dan raste. “Menim, da nam na kratki rok lahko uspe zadostiti potrebam lokalnega okolja, na daljši roka pa smo sposobni pokriti celotno Kanado”, je povedal Jeremy Hedges, glavni izvršni direktor INKSmitha.

“Za Apple je ta pomoč izkaz ljubezni in solidarnosti, zagotavljam vam, da bomo svojo pomoč še povečali. V tem času pa vsem polagam na srce, da ostanimo doma, da poslušamo in upoštevamo navodila strokovnjakov, kajti samo tako lahko karseda hitro preprečimo širjenje virusa”, je za konec dodal Cook.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901