Računalništvo, telefonija
29.10.2020 14:30
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bitcoin ta teden dosegel najvišjo vrednost v 2020. V petih letih do milijona dolarjev?

Bitcoin ta teden dosegel najvišjo vrednost v 2020. V petih letih do milijona dolarjev?
Bitcoin ta teden dosegel najvišjo vrednost v 2020. V petih letih do milijona dolarjev?

Bitcoin je v sredo, 27. oktobra, dosegel najvišjo vrednost v letu 2020 in hkrati najvišjo vrednost po 26. juniju 2019. 13.600 ameriških dolarjev oz. preračunanih 11.500 evrov je meja, ki je nevarno blizu “eksplozije” te najbolj razširjene kriptovalute. Analitiki sicer napovedujejo različne scenarije za prihodnost bitcoina, kar nekaj pa jih napoveduje tudi zrušenje rekorda vrednosti iz leta 2017.

Spomnimo, da je bila letošnja najnižja vrednost bitcoina nekaj manj kot 5.000 evrov, kar je bilo takoj po uradni razglasitvi epidemije v Sloveniji. Zdaj, ko se že nekaj dni uradno nahajamo v drugem valu epidemije, je vrednost ponovno rekordna, vendar v drugo smer, torej v smer najvišje vrednosti.

Na tokratno rast cene bitcoina naj bi vplivalo več dejavnikov. Med njimi se najpogosteje omenjata institucionalna podpora kriptovalutam in naložbe velikih gospodarskih družb v bitcoin.

Eden najbolj znanih kriptoanalitikov Raoul Pal meni, da če bitcoinu uspe zadržati ceno 14.000 ameriških dolarjev (okrog 11.850 evrov), bo naslednja postaja magična meja 20.000 dolarjev, ki jo je kriptovaluta enkrat že dosegla, in sicer decembra 2017. Na svojem Twitter računu je zapisal, da po njegovem mnenju potem, ko bi bitcoin še enkrat dosegel 20.000 evrov, nadaljnjih meja ni. Raoul Pal je na Twitterju še zapisal, da bo bitcoin prelomne cene po njegovem mnenju zagotovo dosegal v prvih mesecih prihodnjega leta. Pal je pred kratkim tudi napovedal, da bo bitcoin v naslednjih petih letih dosegel ceno en milijon dolarjev. Palovemu mnjenju se pridružujejo tudi analitiki pri CoinTelegraphu. Če bi se to zares zgodilo, bi z danes relativno najhnim vložkom v Bitcoin lahko v petih letih obogateli.

Če želite vlagati v Bitcoin in ostale kriptovalute, je spletni portal AvaTrade prava izbira. Platforma obljublja enostavno upravljanje in preglednost ter obljube tudi izpolni. Registracija je BREZPLAČNA in zelo enostavna. Zdaj je čas, da razmislite o tem, kam boste vložili svoj denar.

Za trgovanje boste morali vložiti določen znesek, s katerim denar vlagate. AvaTrade prikazuje seznam trgov, v katere lahko vlagate – med drugim lahko seveda vlagate v Bitcoin – spremljate lahko statistiko, rasti, padce (tudi v grafih). Prikazano je celo zanimanje pri ostalih uporabnikih, s katerim lahko dobite širši vpogled v posel.

(79 % malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.)

OPOMBE

* AvaTrade ponuja tako vlaganje v delnice kot tudi v kriptovalute ter trgovanje s CFDji.

* Upoštevajte, da so CFD-ji zapleteni instrumenti, z visoko stopnjo tveganja, kjer je zaradi vzvoda možna hitra izguba denarja. 79 % malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.

* Pretekli donosi niso jamstvo za bodoče donose.

* Kriptovalute so nestanovitni instrumenti, ki lahko v zelo kratkem časovnem okviru močno nihajo in zato niso primerni za vse vlagatelje. Razen s CFD-ji trgovanje s kriptovalutami ni urejeno in ga zato ne nadzoruje noben regulativni okvir EU.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več