Računalništvo, telefonija
03.04.2020 16:00

Deli z drugimi:

Share

“Delo od doma bolj produktivno, kot delo v službi”, pravijo najnovejše raziskave

"Delo od doma bolj produktivno, kot delo v službi", pravijo najnovejše raziskave
"Delo od doma bolj produktivno, kot delo v službi", pravijo najnovejše raziskave

Več kot dve tretjini zaposlenih pravi, da so bolj produktivni, ko delajo od doma, vsak tretji pa pravi, da čuti ob novem načinu dela manj stresa. Raziskava opravljena na vzorcu 5000 zaposlenih v Avstraliji, Franciji, Nemčiji, Italiji in v Veliki Britaniji kaže, da bo delo od doma oz. delo na daljavo po koncu pandemije COVID-19 postalo veliko bolj pomembno in široko uporabljeno.

Avstralci pravijo, da je za njih največja prednost, ki jo vidijo v delu od doma to, da lahko koristno porabijo čas, ki ga sicer namenijo vožnji oz poti na delo – skoraj polovica jih poroča, da ta čas uporabijo bolj produktivno, medtem ko 38% vključenih pravi, da ta čas lahko namenijo družini in ostalim prostočasnim aktivnostim. Pred pandemijo je od doma vsaj enkrat na teden delala približno tretjina Avstralcev, medtem ko je v Veliki Britaniji ta številka 45% in v Nemčiji 43%. V Franciji je od doma delalo zgolj 26% zaposlenih, v Italiji pa 22%.

Približno vsak tretji (36%) od korespondentov trdi, da se čutijo manj pod stresom, ker jim ni treba vsa dan potovati v službo.

V raziskavi se je pokazalo tudi to, da 38% vprašanih dela dalj časa kot v službi, 19% jih pravi, da delajo manj, večina, 43% pa dela približno isto.

70% sodelujočih trdi, da so doma bolj produktivni. To je seveda visoka številka, ki je presenetila tudi avtorja raziskave – Citrix (podjetje, ki se ukvarja z organizacijo inteligentnih delovnih prostorov). Presenetljiv podatek je morda tudi ta, da skoraj vsak četrti Avstralec poroča o tem, da je doma bil manj produktiven zaradi pomanjkanja dostopa do tehnologije. Keith Buckley, direktor Citrixa in podpredsednik za področje Avstralije in Nove Zelandije še dodaja, da manko tehnologije ni nekaj, kar bi bil tako velik minus, da delo od doma ne bi moglo biti širše uporabljeno po koncu krize.


Buckley meni, da bo delo od doma postalo integralni del avstralske delovne kulture v priihodnosti. “Zmožnost podjetij, da obdržijo poslovno kontinuiteto oz. celo rastejo v naslednjem letu, bo v veliki kari odvisna od prave tehnične infrastrukture in fleksibilnega delovnega procesa“, je dejal. S tem se strinja tudi Joel McInnes, soustanovitelj platforme za iskanje delovnih mest FlexCareers, ki pravi, da bo delo na daljavo postalo nujno za mnoge delodajalce.



Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več