Računalništvo, telefonija
09.12.2020 20:00

Deli z drugimi:

Share

Fitbit Premium: Vse, kar morate vedeti o Fitbitovem plačljivem paketu

Fitbit Premium: Vse, kar morate vedeti o Fitbitovem plačljivem paketu
Fitbit Premium: Vse, kar morate vedeti o Fitbitovem plačljivem paketu

Fitbit Premium je plačljiva naročniška storitev, ki uporabniku izboljša celotno Fitbit izkušnjo in mu pomaga do boljših rezultatov. Uporablja jo že več kot pol milijona uporabnikov po vsem svetu.

Če imate Fitbit merilnik aktivnosti ali pametno uro, imate tudi dostop do naročniške storitve Fitbit Premium. Ta vam omogoča uporabo dodatnih lastnosti in funkcionalnosti, nudi vam bogato podatkovno ozadje, na sploh pa vam pomaga do boljšega počutja in hitrejšega doseganja zastavljenih ciljev aktivnosti.

Že res, da lahko vaša Fitbit naprava brezhibno deluje tudi brez Premium naročnine, vendar se znotraj Fitbit aplikacije skriva kar nekaj stvari, ki so rezervirane samo za Premium uporabnike. Od izida dotičnega programa je minilo dobro leto, Fitbit pa je pred kratkim objavil podatek, da je dosegel 500.000 naročnikov.

Torej, kaj dejansko dobimo z naročnino na Fitbit Premium? Kaj moramo vedeti, preden začnemo uporabljati naročniško storitev?

Koliko stane naročnina na Fitbit Premium?

Obstajata dve opciji, mesečno in letno plačevanje. Ali torej plačujete $9.99 (preračunanih 8,25 eur) na mesec, ali $79.99 (preračunanih 66,05 eur) na leto. Za primerjavo poglejmo recimo naročnino na Stravo, ki znaša preračunanih 4,42 eur, ali 53,01 eur, medtem ko Applova Fitness+ platforma na letni ravni stane enako, kot Fitbit Premium, je pa mesečna naročnina malce višja.

Fitbit nudi možnost brezplačnega testiranja storitve 3 mesece, medtem ko za nekatere naprave nudi celo daljše obdobje brezplačne naročnine. Na primer, merilnik aktivnosti Fitbit Inspire 2 ob nakupu uporabniku prinese brezplačno naročnino za eno leto, Fitbit Sense pa poizkusno dobo šest mesecev.

Ali je vaš Fitbit kompatibilen z naročnino Premium?

Enako, kot Fitbit aplikacija, je naročiška storitev Premium kompatibilna z Android in iOS napravami. To pomeni, da bo delovala na vseh Fitbit napravah, ki so povezljiva z aplikacijo. Če se odločate za novejše naprave, kot so Inspire HR, Inspire 2, Charge 4 ali Charge 3 in tudi Versa, Sense in Ionic pametne ure, boste imeli še dodatne lastnosti, in sicer samo zato, ker imajo te naprave najnovejše senzorje, ki omogočajo najnaprednejšo uporabniško izkušnjo.

Fitbit Premium ključne lastnosti in funkcionalnosti

Ne glede na to, ali uporabljate Verso 3 ali Inspire, boste imeli dostop do jedrnih Premium lastnosti, ki se nahajajo v Fitbitovi aplikaciji za pametne telefone. Dodatne predvsem zdravstvene podatke najdete pod “Health Metrics” na strani “Today”. Pa si poglejmo, kaj dobite.

Napredna analitika spanja

Fitbit Premium prinaša eno najboljši platform za spremljanje kakovosti spanja. Že res, da dobite zanesljive podatke tudi, če ne uporabljate Premium računa, vendar s tem dobite vpogled tudi v to, kako Fitbit pride do posameznih metrik. Na voljo imate ločene zaslone: “Time Asleep, Deep and REM time in Restoration”. S kombinacijo teh meritev lahko dobite zelo poglobljeno sliko o kvaliteti vašega spanja, o številu motenj, ciklov spanja, stanju srčnega utripa med spanjem itd.


Splošna zdravstvena statistika


Dihanje (Sense, Versa 2/3, Charge 4)

Fitbit lahko s pomočjo SpO2 spremlja hitrost dihanja med spanjem. Nenadne spremembe in večja odstopanja lahko nakazujejo prihajajočo bolezen ali stres. Te metrike lahko vidite v grafu, ki ga najdete v sekciji “Health Metrics” v aplikaciji Fitbit.

Trendi variabilnosti bitja srca (Sense, Versa 2/3, Charge 4, Inspire 2)

Govorimo o času med posameznimi utripi srca – bolj, kot je srce aktivno, variabilno, bolj zdravo bi naj bilo telo. Fitbit pravi, da če uporabnik opazi upad te aktivnosti oz. variabilnosti, je to lahko znak stresa, utrujenosti, pretreniranosti, ali simptomov bolezni.

Temperatura kože (Sense)

Z uporabo senzorja za merjenje temperature kože pridem do podatkov o nočni temperaturi kože. Trenutno je ta lastnost na voljo zgolj v primeru uporabe Fitbit Sensa, da pa bi dobili kvalitetne podatke, moramo v spanju nositi Sense vsaj tri noči zapored.

Nasičenost kisika (Sense, Versa 2/3)

Fitbit uporablja SpO2 senzor, ki uporabniku zbira podatke o ocenah variabilnosti ravni kisika v krvnem obtoku. To velja tako za dnevno, kot nočno uporabo naprav. Do nedavnega ste uporabniki za to funkcionalnost morali imeti posebno SpO2 temo, s posodobitvijo Fitbit OS 5.1 pa dotična lastnost deluje avtomatsko tudi na ostalih temah. Nizka raven nasičenosti kisika v krvi lahko kaže na motnje spanja, Fitbit pa se distancira od kakršnegakoli diagnosticiranja bolezni.

Srčni utrip v mirovanju (vse naprave)

Srčni utrip v mirovanju nam pove veliko o tem, kakšno je naše splošno stanje telesa oz. natančneje kondicije. To funckionalnost imajo na voljo tudi vsi uporabniki brezplačne aplikacije.

Vodeni programi

S pomočjo vodenih programov (“Guided Programs”) lahko vaše treninge in zastavljene cilje predate v roke Fitbita, ki vam predlaga različne vadbe, od daljših do krajših, bolj intezivnih, manj intenzivnih, torej nekaj za vsakogar.

Personalizirani izzivi

S kreiranjem personaliziranih izzivov lahko tekmujete z do 30-imi Fitbit uporabniki. Tekmujete lahko v nabiranju korakov, prehojene razdalje, ali aktivnih minut. Izzivi lahko trajajo od najmanj ene ure pa vse do 30 dni. Začnete pa tako, da se odpravite v sekcijo “Discover” v Fitbit aplikaciji, kjer boste sledili navodilom in postavili lastne izzive.

Video vodene vadbe

Premium naročnina vam med drugim tudi omogoči dostop do različnih vadb, kjer boste imeli vso avdio in video podporo. Med vadbami najdemo vse od joge, do tekaških vadb. Fitbit je začel tudi s sodelovanjen z različnimi športnimi vplivneži, ki poskrbijo za tisto malo dodatne motivacije, ki vam morda včasih zmanjka.

“Wellness” poročilo

Kreiranje “wellness” poročila je morda bolj primerno za vse tiste uporabnike, ki želijo ali potrebujejo bolj podroben pregled na svojimi rezultati, ali pa morda celo želijo poročilo pokazati svojemu zdravniku, če gre za kakšne resnejše težave. Ta poročila lahko izdelate enkrat, ko uporabljate Fitbit naprave 30 dni zapored.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več