Računalništvo, telefonija
09.06.2019 14:03

Deli z drugimi:

Share

Google Maps prikazuje celo hitrost med vožnjo

Google Maps nam bo kmalu med vožnjo prikazoval tudi potovalno hitrost.
Google Maps nam bo kmalu med vožnjo prikazoval tudi potovalno hitrost.

Pred kratkim smo poročali o novi posodobitvi za navigacijski sistem Google Maps (Google Zemljevidi), ki predstavlja korak naprej na področju mobilne navigacije. Ta namreč prinaša prikaz cestnih radarjev in možnost prijave različnih dogodkov v prometu, kot so nesreče in zastoji. Možnost prikaza cestnih radarjev in prijave različnih dogodkov v prometu je odslej mogoča v kar 40 novih državah, vključno s Slovenijo. V državah BiH, Bolgariji, na Češkem, Madžarskem, v Italiji, na Poljskem, v Romuniji, Srbiji, na Slovaškem in v Španiji so na voljo tudi informacije o omejitvah hitrosti, na to možnost pa bomo morali pri nas še nekoliko počakati.

Skupaj z možnostjo opozarjanja na omejitev hitrosti bomo po vsej verjetnosti prejeli še eno uporabno funkcijo, ki nam bo še dodatno olajšala upoštevanje hitrostnih omejitev med vožnjo. Tu gre za možnost prikaza potovalne hitrosti kar med uporabo navigacijskega sistema Google Maps. To dejansko pomeni, da nam bo podatek o hitrosti vedno na dosegu očesa. V primeru prekoračitve hitrosti se bo spremenila barva prikaza, kar pomeni, da bomo takoj seznanjeni s tem in bomo hitrost vozila upočasnili na predpisano mejo.

Možnost prikaza potovalne hitrosti v okviru navigacijskega sistema Google Maps je trenutno na voljo le za voznike v Združenih državah Amerike, Združenem kraljestvu in Kanadi. Kmalu bo novost na voljo še drugim voznikom širom sveta, upajmo pa, da bo ta možnost kmalu na voljo tudi v Sloveniji.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več