Računalništvo, telefonija
11.01.2019 20:00

Deli z drugimi:

Share

Google naročila že dostavlja z droni

Dostava z droni so sanje vsakega večjega podjetja, saj ni potrebno zaposlovati novih ljudi, dostava pa je opravljena že v nekaj minutah namesto urah. V Avstraliji tako že poteka praktično preizkušanje te tehnologije.
Droni v Avstraliji že dostavljajo kavo in malice
Droni v Avstraliji že dostavljajo kavo in malice

Podjetje Wing v sodelovanju z Googlom na območju malega mesta v Avstraliji svojim uporabnikom že dostavlja vročo kavo, malice in celo kosila iz mehiške restavracije. Naročilo uporabnik opravi kar preko aplikacije, to pa je nato poslano neposredno v kuhinjo, kjer se hrana pripravi in je v nekaj minutah pripravljena za dostavo.

Uporabnik lahko izbere točno lokacijo, ki je poslana dronu v GPS kordinatah.

Dron opravi dostavo brez potrebe po ročnem opravljanju, kar pomeni, da podjetje, ki je odgovorno za pripravo naročila, ne zaposluje dodatnih ljudi, ki bi skrbeli za njegovo upravljanje. Trenutno so opravili že več kot 2000 različnih naročil in samo 5 od teh je zahtevalo zasilni pristanek pred dostavo.

Čeprav je dostava z vozili brez operaterja z zakoni praktično prepovedana, je avstralska vlada tokrat naredila izjemo in takšno testiranje dovolila.

Seveda tudi brez težav ne gre. Mnogi uporabniki se namreč pritožujejo nad zvokom, ki ga droni proizvajajo, saj so podobni formuli, ki gre čez njihovo posest vsakih par minut. Podjetje se brani z izjavo, da je to nov zvok, ki ga človeško uho še ni vajeno in se mora nanj privaditi. Prav tako že delajo na tem, da bi bili droni tišji.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več