Računalništvo, telefonija
11.11.2019 14:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Instagram v testni obliki nad skrivanje všečkov

Pri Instagramu trenutno izvajajo teste v sedmih državah, kmalu naj bi všečke začeli skrivati oziroma umikati tudi pri nekaterih ameriških uporabnikih.
Instagram v testni obliki nad skrivanje všečkov
Instagram v testni obliki nad skrivanje všečkov

Testi potekajo tako, da vnaprej izbranim uporabnikom na Instagramovem računu skrijejo oziroma umaknejo javno vidne všečke na zidu in spletnem profilu, uporabniku pa so v zasebnem delu profila še vedno vidni.

S testi so pričeli v Kanadi, izvajali pa so jih tudi na Irskem, Japonskem, v Braziliji, Avstraliji in Novi Zelandiji. Prav tako so sporočili, da teste o skrivanju všečkov izvajajo tudi pri Facebooku.

Umik všečkov naj bi temeljito spremenil delovanje Instagrama (morebiti pa tudi drugih družbenih medijev), na katerem so bili srčki dolgo časa pravi statusni simbol. Več všečkov, ki so jih predstavljali srčki, je nakazovalo na priljubljenost in spletno moč. Z njihovo “ukinitvijo” naj bi se okrepila vloga kakovostnih objav in ne sposobnost pridobiti čim več ogledov in odzivov.

Poteze se bodo bržkone razveselili vsi, ki jim je pomembnejša kakovost nad številom pridobljenih odzivov. Pri Instagramu so še sporočili, da prostovoljna vključitev v testno skupino ni mogoča, saj so njene člane izbrali sami na podlagi vsebinskih dejavnikov.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več