Računalništvo, telefonija
15.11.2018 08:21
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljši slovenski spletni trgovec je …

.. Najboljši spletni trgovini po izboru strokovnjakov in več kot 25.000 kupcev sta Gizzmo.si in Hajdi.si ..
Zmagovalci letošnjega izbora Spletni trgovec leta 2018.
Zmagovalci letošnjega izbora Spletni trgovec leta 2018.

Sveži podatki Statističnega urada Republike Slovenije kažejo, da je v zadnjih 12 mesecih preko spleta nakupovalo že več kot polovico oseb, starih od 16 do 74 let. Število kupcev, ki letno opravijo več kot 10 nakupov, se je od leta 2015 do lanskega leta dvignilo za 60 odstotkov. Kar petina vseh podjetij z vsaj 10 zaposlenimi pa je lani del svojega prihodka ustvarila s prodajo izdelkov ali storitev preko spleta.

V luči tega se je Na konferenci Ecommerce Day 2018 zaključilo največje tekmovanje spletnih trgovcev v Sloveniji – Spletni trgovec leta 2018, ki ga organizirata Shopper’s Mind Slovenija in podjetja Ceneje.

Spletni trgovec leta 2018 med velikimi trgovci (Web Champion Award) je postal gizzmo.si, med manjšimi trgovci (Web Challenger Award) pa hajdi.si. Kupci so za najboljšo spletno trgovino izbrali natis-shop.com, ki je osvojila nagrado 1st People’s Choice Award. Od januarja do oktobra je 150 prijavljenih spletnih trgovin ocenilo 25.262 spletnih kupcev. Skupno so podelili nagrade v 23 posameznih kategorijah.

“Zmago pripisujemo našemu nenehnemu in pravočasnemu vlaganju v kakovostne izdelke in lastne blagovne znamke,” je dejal Mirnes Jusufović iz gizzmo.si. Prepričan je, da jim podrobno poznavanje niše pomaga strankam pravilno svetovati ob nakupu, poleg tega pa je pri njih ključna brezkompromisna poprodajna storitev. “Od konkurentov nas loči predvsem naša garancija zadovoljstva, ki je ne uporabljamo le kot instrument za pospeševanje prodaje na strani, ampak jo zelo resno udejanjamo tudi v praksi. Vsaki morebitni slabi nakupni izkušnji se posvetimo individualno in naredimo vse, da jo preobrazimo v dobro,” je zaključil Jusufović.

Zmagovalka med manjšimi trgovci Hajdi Korošec Jazbinšek iz Hajdi.si pa je prepričana da, če želiš v današnji sodobni ekonomiji uspešno poslovati, je prodaja preko spleta ključnega pomena. “Vsekakor je iluzorno pričakovati, da je sama spletna stran vse. Za zagotovljen uspeh je pomembno poznati vse dejavnike, ki vplivajo na uspešno spletno prodajo. Želja in nuja po nenehnem izobraževanju sta ena izmed glavnih dejavnikov, ki zagotavljata uspeh.” Dodaja, da moraš biti radoveden in na preži za novostmi. Osnovno vodilo za uspeh po njenem mnenju pa je, da je treba vedno obuti čevlje stranke.

“V sedmih letih organizacije tekmovanja Spletni trgovec leta se je kakovost prijavljenih spletnih trgovin neizmerno izboljšala,” je prepričana predsednica mednarodne strokovne komisije izbora Spletni trgovec leta, dr. Jelena Rašula, vodja B2B marketinga v podjetju Ceneje.

Celoten pregled 23 podeljenih nagrad:

GLAVNI NAGRADI SPLETNI TRGOVEC LETA 2018

Web Champion Award: gizzmo.si

Web Challenger Award: hajdi.si

POSEBNE NAGRADE

1st People’s Choice Award: natis-shop.com

2nd People’s Choice Award: polna-kahlica.si

3rd People’s Choice Award: pikolin.si

Committee Award: printink.si

NAGRADE PO KATEGORIJAH

Automoto: silux.si

Books, School & Office: printink.si

Consumer Electronics & Music: conrad.si

Erotic products: sveterotike.si

Fashion: alpinashop.si

Food & Beverage: malinca.si

Furniture: salonpohistva.si

Group Purchases & Services: 1nadan.si

Health & Beauty: spleticna.si

Home & Garden: emundia.si

Information Technology: anni.si

Kids & Family: hajdi.si

Pets: mrpet.si

Specialised Store: kmetijskaoprema.si

Sports: grosbasket.com

Telco & Mobile: gizzmo.si

Web Shopping Mall: bigbang.si


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več