Računalništvo, telefonija
03.08.2012 14:44

Deli z drugimi:

Share

Kratka majica z elektronskimi narpavami, ki jih upravljamo preko mobilnika

Kratka majica tshirtOS je opremljena z zaslonom LED, kamero, mikrofonom, zvočnikom in pospeškomerom. To upravljamo kar preko pametnega mobilnega telefona.
Visokotehnološka kratka majica navdušuje v vseh pogledih!
Visokotehnološka kratka majica navdušuje v vseh pogledih!

Tehnologija in oblačila sta iz dneva v dan bolj povezana. Zato je bilo le še vprašanje časa, da si bo kdo domislil kratko majico, opremljeno z zaslonom LED, kamero, mikrofonom, zvočnikom in pospeškomerom. Z vsemi temi napravami lahko upravljamo celo preko pametnega mobilnega telefona. Ta je za nameček povezan še s storitvami računalništva v oblaku.

Visokotehnološka kratka majica je koncept v okviru projekta tshirtOS. Tu dejansko gre za »nosljivo« platformo, preko katere lahko posameznik izkazuje vso svojo osebnost. Prototip visokotehnološke kratke majice lahko namreč prikazuje twitte, predvaja glasbo in filmske posnetke, zajema fotografije, jih pošilja spletni aplikaciji Instagram ter še bi lahko naštevali. Vse to poteka preko pametnega mobilnika.

Če bo šlo vse po sreči, bi lahko visokotehnološko kratko majico kmalu ugledali na prodajnih policah trgovin. Za to bo poskrbelo podjetje CuteCircuit. To je namreč že obljubilo, da če bodo potrošniki pokazali dovolj zanimanja za novi izdelek, bo ta zagotovo na voljo v prosti prodaji. Mi seveda upamo, da bo podjetje CuteCircuit pri tem uspešno. O uporabnosti visokotehnološke kratke majice se lahko prepričate sami, in sicer na spletnem naslovu http://goo.gl/za7ut.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več