Triki in nasveti
09.09.2017 10:30
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

9 aplikacij, ki zbudijo še tako velike zaspance

..Verjetno se vsi strinjamo, da ni hujšega kot jutranje vstajanje, ko pa nas mehka postelja praktično kliče, naj ostanemo v njeni družbi, kajne?..
9 aplikacij, ki zbudijo še tako velike zaspance
9 aplikacij, ki zbudijo še tako velike zaspance

Vsi tisti, ki s tem nimate težav, spadate v redko skupino srečnežev, za vse ostale pa imamo pripravljeno rešitev – tehnologija. Pripravili smo vam nabor aplikacij za mobilne naprave z Androidom in iOS-om, ki vam na zanimiv in inovativen način pomagajo, da se odvadite dremeža in vas nežno pripravijo na začetek novega dne. Nekatere med temi aplikacijami vam celo prikažejo statistiko spanja in temu primerno prilagajajo različne rešitve.

V idealnem svetu bi takoj, ko zazvoni budilka, vstali in začeli dan vitalni. Ker pa ne živimo v idealnem svetu, bolj pogosto jutranja rutina po zvonjenju budilke vključuje še nekaj minut dremeža. Če budilko prestavimo enkrat, to navadno še ni problem, če jo dvakrat, trikrat ali večkrat, pa se lahko hitro znajdemo v nezavidljivi situaciji, kjer zamujamo v službo ali šolo.

Da do tega ne bi prišlo, si lahko zjutraj pomagamo tudi z aplikacijami. Spodaj predstavljene aplikacije ne ponujajo tako enostavnega utišanja alarma, saj nas prisilijo, da najprej nekaj naredimo (odigramo igro, naredimo selfie, rešimo uganko), preden se budilka ugasne. Dokler mi rešimo neko uganko, odigramo igro ali naredimo selfie, se že otresemo tiste “na-pol” zbujenosti in se nekako upremo skušnjavi mehke in tople postelje.

Alarmy: Android (brezplačno, $2,49 za odstranitev oglasov) in iOS (brezplačno, $1,99 za odstranitev oglasov)

Aplikacija Alarmy uporabnika prisili, da posname predregistrirano fotografijo, lahko pa budilko nastavimo tudi tako, da mora telefon za prekinitev zvonjenja pošteno stresti, skenirati črtno kodo ali izračunati enostavnejši račun. Predvsem prva metoda s fotografijo je zelo učinkovita, saj se verjetno vsi zbudimo, ko iščemo pravi kot, pri katerem smo slikali določen predmet.

Snap Me Up: Android (brezplačno, $1,99 za odstranitev oglasov)

Za vse ljubitelje selfiejev je prava izbira aplikacija Snap Me Up. Ta vas namreč prisili, da za prekinitev zvonjenja budilke zajamete selfie. K sreči aplikacija ne deli te fotografije na družbena omrežja, se pa slika shrani na telefon, če jo želite uporabiti naknadno.

AlarmMon: Android (brezplačno, dodatne vsebine za $1,99) in iOS (brezplačno, dodatne vsebine za $1,99)

Še ena v vrsti pisanih aplikacij je AlarmMon. Za to, da zaustavite zvonjenje budilke v tej aplikaciji, morate odigrati igro z računalnikom. Igra je zelo preprosta, vendar tudi zelo nalezljiva, tako da se zna zgoditi, da boste vseeno zamudili v službo, le da ne zaradi spanca, ampak zaradi igranja..

Alarm Clock for Heavy Sleepers: Android (brezplačno, $1,99 za odstranitev oglasov)

Za vse tiste, ki imate zares hude težave z jutranjim vstajanjem, je tukaj aplikacija Alarm Clock for Heavy Sleepers. Kot že samo ime pove, je aplikacija namenjena največjim zaspancem, ki morajo rešiti matematično nalogo, če želijo, da nadležna budilka preneha zvoniti. Aplikacija je za razliko od ostalih popolnoma prilagodljiva uporabniku. Vsak alarm lahko nastavite s posebno nastavljeno glasnostjo, aplikacija pa omogoča tudi vklop alarmov le na točno določenih lokacijah.

Sleep Cycle: Android (brezplačno ali $29,99/leto za premium dodatke) in iOS (brezplačno ali $29,99/leto za premium dodatke)

Tisti, ki preferirate nekoliko bolj meditativne metode bujenja, Sleep Cycle prepozna vaše vzorce spanja in vas zbudi samo takrat, ko dosežete naravno stopnjo lahkotnega spanca. Aplikacija vam omogoča nastavitev 30-minutnega okvirja, znotraj katerega naj bi se zbudili, nakar vam enkrat v tem času zazvoni budilka.

Sleep Better: Android (brezplačno, $1,99 za premium dodatke) in iOS (brezplačno, $1,99 za premium dodatke)

Aplikacija precej podobna predhodno opisani Sleep Cycle. Telefon postavimo na vzmetnico in aplikacija ugotovi, kdaj spimo najtrdneje. Nastavimo 30-minutni časovni okvir in aplikacija izbere pravi trenutek za sprožitev enega od 30 različnih zvočnih alarmov.

Sleep as Android: Android (brezplačno, $3,99 za dodatne vsebine)

Primarno je aplikacija narejena za to, da spremlja uporabnikove spalne navade. Poleg tega pa ponuja tudi že omenjeno možnost samodejne prepoznave kakovosti spanca. Zakaj smo jo torej uvrstili na ta seznam? Ker tudi Sleep as Android omogoča nastavitev alarma, ki ne bo prenehal, dokler ne rešimo neke matematične naloge ali česa podobnega..

Good Morning Alarm Clock: Android (brezplačno, $0,99 za odstranitev oglasov) in iOS ($3,99)

Good Morning Alarm Clock poskrbi za celoten spalni cikel od nežnih zvokov, ki uspavajo, do bujenja ob pravem času v naravnem ciklu (znotraj zastavljenega časovnega okvirja). Seveda pa ponuja tudi različno izbiro budilk.

Wake Alarm Clock: iOS (brezplačno)

Gre za aplikacijo, ki na prvi pogled ne deluje najbolj bogato založena z možnostmi in funkcionalnostmi, saj se drži minimalističnih načel. Kljub temu pa jo je užitek uporabljati, saj je zelo preprosta, upravljamo pa jo preko enostavnega uporabniškega vmesnika. Budilke lahko prekinemo z obračanjem, tresenjem in podrsavanjem po telefonu.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več