Računalništvo, telefonija
12.12.2019 22:38

Deli z drugimi:

Share

Najboljše aplikacije leta za Samsung Galaxy Watch

Najboljše aplikacije leta za Samsung Galaxy Watch
Najboljše aplikacije leta za Samsung Galaxy Watch

Ne glede na to, ali imate Samsung Galaxy Watch ali Galaxy Watch Active 2, je seznam aplikacij, ki so na voljo, zelo obsežen in se še širi. Toliko izbire pa lahko na drugi strani povzroči kar nekaj stresa, saj je izbrati pravo aplikacijo včasih pravi izziv. Za to smo se odločili, da vam prihranimo nekaj časa in skrbi ter vam ponudimo seznam letošnjih najboljših aplikacij za Samsungove pametne ure.


Samsungova platforma Tizen dandanes ponuja več opcij, kot kdajkoli prej – 60.000 aplikacij in ozadij. Spodaj lahko najdete najboljše aplikacije, med katere smo vključili tudi »third-party« aplikacije za glasbo, športne aktivnosti, novice in še več.


1. Spotify

Nihče na trgu nosljive tehnologije nima tako dobrega odnosa s Spotifyjem kot Samsung. Postali so sploh prvo podjetje, ki se ukvarja z nosljivo tehnologijo, ki nudi polno podporo za Spotify. Torej, če želite preko ure Galaxy Watch poslušati glasbo – pa naj bo to zjutraj na poti v službo, ali med vadbo v fitnesu – trenutno ni boljše opcije kot je Spotify.


Ta vam nudi »pred kratkim predvajano glasbo«, sezname predvajanja in »lestvice« najboljših. Poleg tega pa Spotify vedno bolj dela na lastnih, personaliziranih seznamih predvajanja in celotni uporabniški izkušnji. Izpostaviti pa velja še eno zanimivo lastnost – če ste Premium uporabnik – »off-line« način predvajanja, kar pomeni, da nam ni potrebno biti povezani na internet, da bi poslušali glasbo.


2. Uber

Zdaj lahko naročite Uber kar direktno iz svojega zapestja. Preprosto izberete lokacijo in že ste na poti. Če bi si morda mislili, da je premikanje po zemljevidu na uri okorno, temu ni tako. Prav tako pa rotacijski rob ure poskrbi za približevanje, če si želimo določeno lokacijo pogledati bolj natančno.


3. Samsung Internet

Dejstvo je, da naše zapestje ni ravno idealno za brskanje po spletu kajne? Ne glede na vse pa si včasih znajdemo v situaciji, ko se mu ne moremo izogniti – mogoče smo nekje pozabili telefon, ali pa smo preprosto preveč leni, da bi iz žepa potegnili telefon. Brskalnik Samsung Internet, ki ni prednaložen, je precej dobra alternativa. Na njem lahko brskate v vseh zavihkih, ali z glasovnim iskanjem najdete iskani članek na Wikipedii.


4. Gear Voice Memo

Samsungova glasovna aplikacija ima sicer staro ime, vendar je še vedno enako uporabna. Ni prednaložena, je pa enostavna za uporabo. Vse, kar moramo narediti je, da pritisnemo gumb »snemaj« in imamo vse. Ko ustavimo snemanje, dobimo transkript avdio posnetka z datoteko direktno na telefon.


5. Samsung SmartThings

Samsung je do danes uspel zgraditi masiven ekosistem naprav in vedno bolj intenzivno se premika v smeri pametnega doma. Govorimo o »SmartThings« kompatibilnih napravah, ki počasi polnijo domove Samsungovih uporabnikov po svetu. Z aplikacijo »SmartThings« lahko preverimo status naših naprav in celo upravljamo z njimi. To vključuje tudi upravljanje televizije, ki je po vsej verjetnosti najbolj pomembna »pametna« stvar med vsemi.


6. Speedometer

Včasih, ko kolesarimo, ali se vozimo z električnim skirojem, ne potrebujemo ravno vseh zdravstvenih metrik kajne? Vseeno pa bi radi vedeli, kako hitro se peljemo. Speedometer je stara Gear S3 aplikacija, ki pa odlično opravi svojo nalogo. Aplikacija uporablja GPS, s katerim spremlja hitrost, shranimo si lahko naše poti, pregledujemo prepotovano razdaljo itd.


7. Flipboard

Povedno čisto po domače, gre za novičarsko aplikacijo, ki na našem zapestju nudi aktualne novice. Aplikacija je zelo enostavna za uporabo in namestitev, prav tako pa so novice v aplikaciji razdeljene v pregledne sekcije, ki nam omogočajo kvalitetno uporabniško izkušnjo.


8. Map My Run

Podobno kot s Spotifyjem ima Samsung dolgo zgodovino s serijo Under Armourjevih športnih aplikacij. Ko govorimo o najboljši izbiri med aplikacijami za tek, je to gotovo Map My Run. Z uporabo GPS-a ure spremlja razdaljo, hitrost in ostale metrike. Bonus: ko kupimo Galaxy Watch, dobimo letno MapMyRun Premium članarino brezplačno.


9. Find My Car

Verjetno ni nič tako frustrirajočega – ali ponižujočega – kot iskanje avtomobila v garažni hiši. Find My Car rešuje točno ta problem, saj nam omogoča, da si shranimo lokacijo na zemljevidu. Če nam ta opcija ni všeč, lahko posnamemo tudi glasovno sporočilo, v katerem sami sebi povemo, kjer smo pustili avtomobil, mini številčnica pa nam bo povedala, kako daleč dejansko smo.


10. Monster Vampire

Imate nekaj prostega časa in ste si zaželeli hitre igre na vašem zapestju? Monster Vampire je prava izbira za vas.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,