Računalništvo, telefonija
22.02.2020 10:00

Deli z drugimi:

Share

Najboljši pametni prstani v letu 2020: kateri bo vaš?

Najboljši pametni prstani v letu 2020: kateri bo vaš?
Najboljši pametni prstani v letu 2020: kateri bo vaš?

Prihodnost pametnih prstanov, kot zelo specifične kategorije nosljivih naprav, je svetla. Pogosto se zgodi, da kakšna nosljiva tehnologija naredi velik »bum«, potem pa hitro odide v pozabo. Na dotično področje se vključujejo vsi, tudi največji tehnološki akterji. Amazon je tako že predstavil svoj pametni prstan Echo Loop, ki naj bi izšel letos, Applov prstan, če gre verjeti govoricam, pa je že tudi v fazi patentiranja.


Medtem ko velika imena tehnologije še tipajo, kaj vse se da narediti s precej manjšo nosljivo napravo, kot je pametna ura, »start-up« podjetja morajo poskrbeti za razvoj in primere dobre prakse. Trenutno lahko na trgu že najdemo kvalitetne pametne prstane tako za moške, kot za ženske. Spremljajo našo aktivnost, omogočajo nam brezstično plačevanje itd. Za vas smo pripravili pametne prstane, ki so že na trgu, ali na tega prihajajo kmalu in bodo letos zagotovo poželi največ zanimanja na tem področju.


Amazon Echo Loop (zaprta beta verzija)

Cena: $129.99 (napovedan dvig na $179.99)

Amazon je prvi med največjimi tehnološkimi podjetji, ki so predstavili pametni prstan – Echo Loop. Ta je podobno kot pametni prstan ORII opremljen z mikrofoni in zvočniki, ki nam omogočajo, da komuniciramo z digitalno asistentko Alexo. Ta interakcija poteka podobno, kot v primeru pametnega zvočnika Echo, ali uporaba Alexe na telefonu.


Vodoodporen prstan z baterijo, ki drži cel dan, bo na voljo v Amazonovem posebnem programu Day1, kar pomeni, da ga bodo na začetku lahko kupili zgolj tisti, ki so vključeni v program. Seveda pa bo Amazon prstan prodajal tudi na veliko. Na tej povezavi si lahko preberete celotno recenzijo pametnega prstana Amazon Echo Loop.


Najboljši pametni prstan: Motiv

Cena: $199.99

Po mnenju mnogih, najboljši. Pametni prstan Motiv je ob izidu, leta 2017, povzročil pravo revolucijo na tem področju tehnologije. Zdaj je kompatibilen z iPhoni in Androidi, tukaj pa je nekaj razlogov zakaj: privlačen dizajn, v širino meri zgolj 8mm, na voljo pa je v treh različnih barvnih kombinacijah. Poleg tega pa velja izpostaviti, da obstaja sedem različnih velikosti, tako za moške, kot za ženske.


Notranjost pametnega prstana Motiv je sestavljena iz merilnika aktivnosti, ki šteje korake, razdaljo in aktivne minute, zahvaljujoč se optičnemu senzorju srčnega utripa, pa je pokrito tudi to področje. Baterija bi naj držala do pet dni, prstan pa je vodoodporen do 50 metrov globine. Podpora Alexe ne pomeni, da lahko v prstan govorimo ukaze, temveč to pomeni, da lahko preverjamo statistiko hoje in ostalih aktivnosti. Motiv je predstavil tudi nekaj novih varnostnih lastnosti, s katerimi se lahko z uporabo gest vpisujemo v Amazon, Facebook in Google račune. Testiranja pametnega prstana Motiv so pokazala, da je prstan lahek, prav tako pa so proizvajalci poskrbeli za enostaven, vendar dovršen dizajn. Na tej povezavi si lahko preberete celotno recenzijo pametnega prstana Motiv Ring.


Oura Ring

Cena: Od $299

Za Motivom pa ne zaostaja veliko še en »high-end« pametni prstan, kateremu je na Kickstarterju uspelo zbrati kar precejšen kup denarja. Pripadajoča aplikacija zbira podatke o uporabnikovem spanju in z njimi naredi nekaj koristnega – Oura uporabniku pripravi enostavne, intuitivne podatke za vsak dan posebej. Poleg tega pa nudi personalizirane predloge in trende spanja.


Oura je na voljo v dveh različnih modelih in velikostih – US6 – US13. Druga generacija dotičnega prstana je precej bolj ozka in bolj udobna za nošenje. Prstan je poln senzorjev: med drugim infrardeči optični merilec srčnega utripa, 3D akselerometer in merilnik telesne temperature. Vsi ti senzorji skupaj nudijo kvalitetne podatke na treh področjih: splošno, spanje in aktivnost. Če se osredotočimo na ceno, je ta višja, kot pri Motivu, vendar je prstan opremljen z nekaj atraktivnimi lastnostmi in stilsko dovršenim dizajnom. Na tej povezavi si lahko preberete celotno recenzijo pametnega prstana Oura Ring 2018.


NFC Open

Cena: $112.28

Isti razvijalec, kot pri zgornjem prstanu, je poskrbel, da lahko z NFC Open odpiramo vrata in odklepamo telefone, povezujemo ljudi in prenašamo informacije. Prstan je opremljen z dvema NFC »tagoma« – eden za javne informacije in drugi za bolj občutljive. Privatni del prstana, ki je namenjen odklepanju pametnih ključavnic in brezstičnemu plačevanju, je lociran na notranji strani prstana, ki se nahaja bližje dlani. »Javni« del prstana, ki je namenjen za informacije, ki jih želimo oddati stran, kot so recimo podatki o naši elektronski pošti, pa so na zgornji strani prsta.


NFC Open je vodoodporen do 50 metrov globine, na voljo pa je v različnih dizajnih. Med drugim je na voljo keramičen in steklen. To pomeni, da je primeren tako za moške, kot za ženske.


Pametni prstan ORII

Cena: $199

Po tem, ko so leta 2017 na Kickstarterju zbrali več kot 400.000 ameriških dolarjev in preživeli nekaj zamud z izidom, je sedaj glasovni pametni prstan ORII končno na voljo za nakup. Če ste gledali katerega od filmov Jamesa Bonda, ste lahko zasledili tehnologijo, ki spominja na lastnosti prstana ORII – uporabniku namreč omogoča, da sprejema in opravlja klice direktno preko prstana. To tehnologijo smo sicer že spoznali pri pametnih urah, vendar pa na pametnih prstanih zgleda še bolj »kul«.


ORII je na voljo v sivi, črni, srebrni in rdeči barvi. Proizvajalci so ga obogatili s tehnologijo, ki nam bere tekstovna sporočila in obvestila, prav tako pa naprava podpira nadzor z gestami, s katerimi lahko upravljamo s predvajalnikom glasbe in celo nekaterimi napravami pametnega doma. ORII nudi več različnih velikosti.


Blinq

Cena: Od $99

Blinq je luksuzna kolekcija pametnih prstanov, ki je zaživela na Kickstarterju in skrbi, da uporabnik ostane zdrav in fit. Pod dizajn prstana se je podpisal »start-up« iz Montreala, ki je ustvaril srebrne in zlate prstane v 12-ih različnih kombinacijah.


Pametni prstan Blinq je na voljo v velikostih od 5 do 10, je vodoodporen in obljublja do 48 ur baterije. Kar se tiče lastnosti, je Blinq opremljen z SOS alarmom, ki se sproži ob določenem vzorcu pritiskov na prstan. Dobra novica je, da je pametni prstan Blinq kompatibilen tako z Androidom, kot tudi z iOS sistemom, je pa že v prodaji.

Go2Sleep

Cena:$168

“Start-up” Sleepon verjame, da tehnologija spremljanja spanja še ni ponudila vse, kar bi lahko in zato so razvili pametni prstan Go2Sleep, ki naj bi ponujal nekaj več. Prstan je kompatibilen z iOS in Android operacijskim sistemom, 3-osni senzor spremlja vzorce spanja, prav tako pa sta vgrajena senzorja, ki spremljata srčni utrip in raven kisika v krvi. Na voljo imamo tudi podatke o moči bitja srca in nasičenosti kisika v krvi. Kar se tiče samega spremljanja vzorcev spanja, proizvajalec obljublja, da nam naprava celo šteje, kolikokrat se v noči obrnemo.


Umetno inteligentna aplikacija nam nudi personalizirane predloge, Sleepon pa celo trdi, da lahko prstan detektira, ali uporabnik trpa za spalno apnejo. Na spletnem portalu Indiegogo je uspešno dosegel zastavljeni cilj $20.000, zdaj pa je na voljo po celem svetu.

Pametni prstan McLear

Cena: £129

Lastnost, katero zgoraj dva prstana ne nudita, je brezstično plačevanje. Če je to lastnost, ki jo pogosto uporabljate, potem je pametni prstan McLear pravi za vas. Tehnologija, ki poganja ta prstan, je prisotna tudi v brezstičnih karticah in ostalih napravah, ki omogočajo brezstično plačevanje. Pripadajoča aplikacija nam omogoča, da spremljamo, kje smo zapravili denar, povprečno vrednost transakcij in pa avtomatsko nalaganje denarja iz bančnega računa. Pametni prstan McLear je trenutno na voljo zgolj v Veliki Britaniji, kmalu pa naj bi se širil v ZDA in na Japonsko.



Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več