Računalništvo, telefonija
16.12.2019 09:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljši telefoni leta 2019: iPhone, Samsung, Nokia, Android, Pixel…

.. Od telefonov z brezžičnim polnjenjem in AMOLED ekrani do zaslonov s čitalci prstnih odtisov in podaljšano življenjsko dobo baterije - še nikoli nismo imeli na voljo toliko visokokvalitetnih pametnih telefonov, kot jih imamo danes ..
Najboljši telefoni leta 2019: iPhone, Samsung, Nokia, Android, Pixel ...
Najboljši telefoni leta 2019: iPhone, Samsung, Nokia, Android, Pixel ...

Leto 2019 se počasi izteka in letošnje novosti na trgu pametnih telefonov lahko ocenimo z vrhunsko oceno. Dobili smo nove modele podjetij Apple, Samsung, Google in Nokia, z novimi Android in iPhone modeli na trgu pa je zdaj pravi čas, da naredimo kratek pregled tistih pametnih telefonov, ki so nas najbolj navdušili.


Če torej razmišljate o nakupu nove pametne naprave ali morda iščete darilo za nekoga posebnega, potem imate letošnje praznike obilo možnosti – v različnih kategorijah in za različno ceno. Ne glede na to, koliko ste pripravljeni odšteti za novi telefon, bo največji izziv, kako izbrati pravega. Zato smo pripravili seznam najboljših naprav letošnjega leta.


Predstavljamo najboljše telefone iztekajočega se leta po izboru strokovnjakov spletnega portala CNET – morda pa dobite kakšno idejo za novoletno darilo.

Apple iPhone 11

Najboljši iPhone v srednjecenovnem razredu

Glede na začetno ceno 700 ameriških dolarjev oziroma preračunanih 630 evrov, je novi iPhone 11 najboljši telefon v srednjecenovnem razredu, ki ga je Apple kadarkoli naredil. Kamere telefona ponujajo odlično “Night Mode” lastnost, poleg tega pa ultra širokokotna kamera poskrbi za dodatne podrobnosti fotografij. Tudi kvaliteta videa ne zaostaja za fotografijo. iPhone 11 je opremljen z najnovejšim in najhitrejšim Applovim procesorjem, zato je najhitrejši iPhone do zdaj. Pomembno pa si je zapomniti dve stvari: najnovejši iPhoni nimajo klasičnega vhoda za slušalke, kar pomeni, da moramo ob nakupu razmišljati tudi o tem, druga stvar pa je, da iPhone 11 ni opremljen s čitalcem prstnih odtisov, temveč samo z Face ID tehnologijo.

Samsung Galaxy Note 10 Plus

Najboljši premium Android za vaš denar

Samsung je v letošnjem letu pripravil novi model Note 10 Plus, ki konkurenco na trgu pametnih telefonov še dodatno zaostri. Ta “top-of-the-line” naprava je bila izdelana za vse tiste, ki si želijo najboljše od svojega Android telefona. Note 10 Plus je opremljen z vrhunskim 6,8-palčnim oziroma 17,3-centimetrskim zaslonom, baterijo, ki zdrži ves dan, brezžičnim polnjenjem in odlično kamero. Samsung pravi, da je telefon vodoodporen do 1,5 metra, in sicer do 30 minut. Cena? Okoli 900 ameriških dolarjev oziroma 810 evrov.


Huawei P30 Pro

Postavlja nove standarde

To je zagotovo najboljši Huaweijev telefon, ki ga ta trenutek lahko dobite. Ponuja vrhunsko kamero (5x in 10x zoom in 50x digitalni zoom), privlačen dizajn, procesor Kirin 980, 8GB RAM-a, pomnilniški prostor različnih kapacitet (128, 256 in 512 GB), 4,200 mAh baterijo in 32MP sprednjo kamero. Huawei P30 Pro ne samo da postavlja nove standarde za Huawei, temveč za celotno industrijo. Cena? Okoli 850 ameriških dolarjev oziroma 760 evrov.

Xiaomi Mi 9

Hiter, privlačen telefon in odličen nakup

Super hiter, izjemno privlačen in zagotovo telefon, ki nudi najboljše razmerje med ceno in kakovostjo na trgu pametnih telefonov. Mi 9 za ceno okrog 400 evrov nudi veliko več kot predhodni model Mi 8: novi “in-display” čitalec prstnih odtisov, najnovejši Snapdragon 855 procesor, 20W brezžično polnjenje, večji ekran in kamero s trojno lečo, ki vključuje tudi masivno 48MP lečo. Recenzija Xiaomi Mi 9.


Apple iPhone XR

Najcenejši iPhone z “touch” vmesnikom

Leto po izidu je iPhone XR še vedno fantastična izbira. Je hiter, ima odličen LED ekran s svetlimi barvami in za ceno okoli 600 ameriških dolarjev oziroma 530 evrov je verjetno naprava, ki ponuja najboljše razmerje med ceno in kakovostjo. Zadnja kamera sicer nima telefoto leče, ima pa zato prednja kamera sposobnost zajemanja odličnih portretov – še kako pomembna lastnost v času Instagrama in sebkov. Poleg vsega naštetega ima iPhone XR trenutno najboljšo baterijo izmed vseh iPhonov na trgu, kar pomeni, da lahko pozabimo na polnjenje telefona sredi dneva.


OnePlus 7 Pro

Android z najboljšim razmerjem med ceno in kakovostjo

Današnji telefoni se s konkurenco vedno bolj primerjajo, kateri ima več sprednjih in zadnjih kamer. Poleg tega velja še čitalec prstnih odtisov in še kakšna dodatna “selfie” kamera. OnePlus 7 Pro premore vse lastnosti, ki bi si jih lahko želeli od vrhunskega telefona. Kljub vsemu pa je cena – okoli 670 ameriških dolarjev oziroma okoli 600 evrov (6GB RAM/128GB notranjega pomnilnika) tista, ki prevesi tehtnico v njegovo korist.

Samsung Galaxy S10E

Majhen, mogočen in vreden vsakega centa

Kot najbolj denarnici prijazen Android na trgu ima Galaxy S10E kar precej za ponuditi. Model je nekoliko manjši v primerjavi z ostalimi, ki smo jih danes vajeni, poganja ga zmogljivi Snapdragon 855, prav tako pa je vzdržljiva tudi baterija. Stane okoli 600 ameriških dolarjev oziroma 540 evrov. Poleg tega, da lahko Galaxy S10E brezžično polnimo, lahko s telefon polnimo tudi druge telefone in dodatke. Vgrajena sta še čitalec prstnih odtisov in fantastičen AMOLED ekran.

Google Pixel 3A

Cenejši Pixel 3 z odlično kamero

Letošnja izdaja modela Pixel 3A je odstranila nekaj lastnosti lanskoletnega modela Pixel 3: ni vodoodporen, ne ponuja brezžičnega polnjenja (ima USB-C vhod) in ima maksimalno 64GB notranjega pomnilnika. Po drugi strani pa ima vhod za slušalke in “Night Sight” kamero, ki dela vrhunske posnetke v temi (tudi dnevni posnetki izgledajo super). Cena? Nekje med 300 in 400 ameriškimi dolarji oziroma 270 in 360 evri.


Motorola Moto G7

Najboljši nizkocenovni telefon je postal še boljši

Kljub temu, da Moto G7 ni upogljivi telefon, je neke vrste približek tako opevanemu Motorolinemu modelu Razr. Moto G7 je cenovno ugoden in zanesljiv telefon. Kljub temu, da enojni zvočnik ne ponuja ravno najboljše kvalitete glasbe, prav tako fotografije niso ravno na kakovostni ravni ostalih na seznamu, je G7 opremljen z dvojno kamero, vzdržljivo baterijo, brezžičnim polnjenjem in zanimivim dizajnom. Ima možnost hitrega polnjenja. Recenzija Motorole Moto G7. Zanj boste odšteli le okoli 200 ameriških dolarjev oziroma 180 evrov.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888