Računalništvo, telefonija
20.03.2020 11:42

Deli z drugimi:

Share

Nokia predstavila bogato paleto mobilnih telefonov, ki enostavno navdušujejo!

Nokia nas je prijetno presenetila s številnimi novimi pametnimi mobilnimi telefoni.
Nokia nas je prijetno presenetila s številnimi novimi pametnimi mobilnimi telefoni.

Podjetje HMD Global je nedavno prijetno presenetilo s pripravo bogate palete novih pametnih mobilnih telefonov z mobilnim operacijskim sistemom Android, ki so namenjeni tako zahtevnejšim uporabnikov kot tudi začetnikom na področju mobilne telefonije. Tu namreč gre za pametne mobilne telefone družin Nokia 8.3 5G, Nokia 5.3 in Nokia 1.3, ki enostavno navdušujejo. Podjetje Nokia je na presenečenje mnogih pripravilo celo pametni mobilni telefon Nokia 5310 XpressMusic, kar je sicer presenetilo mnoge.

Poleg tega je podjetje HMD Global predstavilo tudi storitev HMD Connect. Tu dejansko gre za mednarodno teklefonsko kartico SIM, ki omogoča dostop do podatkov širom sveta. Za en gigabajt podatkov je treba odšteti slabih 10 evrov (9,95 evrov). Tu dejansko gre za storitev, ki jo podjetje HMD Global ponuja v sodelovanju s ponudniki storitev mobilne telefonije širom sveta. V nadaljevanju si oglejmo, kakšne novosti prinašajo novi pametni mobilni telefoni podjetja Noika in kateri izmed njih je najprimernejši za naše potrebe.

Nokia 8.3 5G

Pametni mobilni telefon Nokia 8.3 5G je pričakovano namenjen najzahtevnejšim uporabnikom, saj omogoča povezovanje v mobilna omrežja 5G. Poleg tega razpolaga s kakovostnim zaslonom, ki se ponaša 17,3-centimetrsko oziroma 6,81-palčno diagonalo, ločljivostjo 2.400 x 1.080 in razmerjem stranic 20 proti 9. V oblikovno všečnem ohišju pa najdemo mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 765G, šest oziroma osem gigabajtov sistemskega pomnilnika (odvisno od različice) in 64 gigabajtov oziroma 128 gigabajtov pomnilnika za shranjevanje podatkov. Tega lahko na srečo razširimo z uporabo pomnilniških kartic microSD, in sicer do največje kapacitete 400 gigabajtov.

Pametni mobilni telefon Nokia 8.3 5G je odličen tudi za zajem fotografij, saj razpolaga s štirimi fotoaparati, in sicer ločljivosti 64 milijonov slikovnih točk, 12 milijonov slikovnih točk, dveh milijonov slikovnih točk in še en ločljivosti dveh milijonov slikovnih točk. Spletna kamera po nudi ločljivosti 24 milijonov slikovnih točk. Tu je na presenečenje mnogih na voljo celo 3,5-milimetrski priključek za slušalke, dolgo avtonomijo delovanja pa novincu zagotavlja baterija kapacitete 4.500 miliamper ur, kar bo dovolj tudi za zahtevnejše uporabnike.

Na pametnem mobilnem telefonu Nokia 8.3 5G je nameščen mobilni operacijski sistem, ki bo v prihodnosti posodobljen na Android 11. Novost bo prodajne police trgovin ugledala v letošnjem poletju, za vstopno različico pa bo treba odšteti okoli 600 evrov.

Nokia 5.3

Pametni mobilni telefon Nokia 5.3 je opremljen s 16,6-centimetrskim oziroma 6,65-palčnim zaslonom ločljivosti HD+, ki se ponaša z razmerjem stranic 20 proti 9. Strojna oprema pa obsega mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 665, štiri gigabajte sistemskega pomnilnika in 64 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov, ki ga bomo lahko razširili s pomočjo pomnilniške kartice microSD do kapacitete 512 gigabajtov. Tudi pametni mobilni telefon Nokia 5.3 nudi podporo za povezovanja v hitra mobilna omrežja 5G.

Za zajem fotografij so na voljo štirje fotoaparati, in sicer ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk, dveh milijonov slikovnih točk, petih milijonov slikovnih točk in dveh milijonov slikovnih točk, dolgo avtonomijo delovanja pa zagotavlja baterija kapacitete 4.000 miliamper ur. Na novincu je nameščen mobilni operacijski sistem, ki bo v prihodnosti posodobljen na Android 11. Pametni mobilni telefon Nokia 5.3 bo mogoče kupiti že v mesecu aprilu, priporočena maloprodajna cena novosti pa bo postavljena na 189 evrov.

Nokia 1.3

Pametni mobilni telefon Nokia 1.3 bo namenjen manj zahtevnim uporabnikom. Za prikaz slik je tu na voljo zaslon s 14,5-centimetrsko oziroma 5,71-palčno diagonalo, ločljivostjo HD+ in razmerjem stranic 19 proti 9. Stojna oprema je seveda temu primerna, saj obsega mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 215, gigabajt sistemskega pomnilnika in 16 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov. Slednjega bomo lahko razširili s pomočjo pomnilniške kartice microSD do kapacitete 400 gigabajtov, kar bo sicer več kot dovolj

Oblikovno všečni pametni mobilni telefon Nokia 1.3 maloprodajne vrednosti zgolj 95 evrov bo za zajem fotografiji ponujal zgolj en fotoaparat ločljivosti osem milijonov slikovnih točk, za spletne konference pa bo na voljo spletna kamera ločljivosti pet milijonov slikovnih točk. Tu najdemo še baterijo zmogljivosti 3.000 miliamper ur, ki jo bomo polnili preko vmesnika microUSB. Na vgrajenem pomnilniku je nameščen mobilni operacijski sistem Android 10 Go, ki ga bo v prihodnosti mogoče brez težav nadgraditi na Android 11 Go.

Nokia 5310 XpressMusic

Mobilni telefon Nokia 5310 XpressMusic je sicer presenetil mnoge, saj gre za telefon, ki je bil priljubljen dolgo časa nazaj. Strojna oprema je pričakovano temu primerna, saj obsega zgolj 61,-centimetrski oziroma 2,4-palčni zaslon, za shranjevanje podatkov pa je na volj reža za pomnilniške kartice microSD do kapacitete 32 gigabajtov. Na njem je nameščen mobilni operacijski sistem Nokia S30+, ki je bil leta 2013 prvič nameščen na mobilni telefon Nokia 108. Mobilni telefon Nokia 5310 XpressMusic bo naprodaj za zgolj 39 evrov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več