Računalništvo, telefonija
23.05.2019 06:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Banke in zavarovalnice nosimo s seboj v žepu

Nova številka revije: Banke in zavarovalnice nosimo s seboj v žepu
Nova številka revije: Banke in zavarovalnice nosimo s seboj v žepu

Tudi tradicionalne ustanove, kot so banke in zavarovalnice, so se v digitalnem svetu morale približati potrošnikom. In kakšen je najbolj učinkovit način za to? Da so v obliki aplikacije za mobilne telefone dobesedno zlezle v potrošniški žep, dnevno sobo, spalnico.


Kdor se danes želi približati potrošnikom in ne ostati za časom (in posledično brez strank), mora biti na trgu prisoten z aplikacijo za mobilne naprave. Bolj kot je ta uporabniku prijazna, več ljudi jo bo uporabljalo in cilj bo dosežen.

Z aplikacijami so nas banke in zavarovalnice razvadile, da je pravi čas za na primer plačilo položnice – kadarkoli. Prav tako je preteklost čakanje v vrsti. Mobilni telefoni so namreč v nekaj letih in zlasti z razvojem pametnih naprav, postali vse drugo kot naprave za klicanje prijateljev, sodelavcev poslovnih partnerjev … Postali so naprava »vse v enem«, zato smo jih tudi posvojili kot orodje za tisoč in en opravek. Z njimi skočimo na banko, urejamo finance ali uredimo zavarovanje.

Prav tako imamo danes vrsto aplikacij, ki nudijo različne načine plačevanja, predvsem, a ne izključno za plačevanje na spletu, prav tako aplikacije, ki nudijo obročna odplačevanja, kjer to v osnovi ni mogoče in podobno.

Gmail z nadvse uporabno funkcijo

Google je dolgo časa čakal, a je naposled le ponudil nadvse uporabno funkcijo. V Gmailu odslej lahko sporočilo napišemo in nastavimo datum, ko naj bo dostavljeno naslovniku.

Razporejanje e-mail sporočil vnaprej je lahko koristno, ko:

  • Ne želimo, da se neko sporočilo izgubi med množico, ker smo ga poslali pozno zvečer ali med nekim pomembnim dogodkom.
  • Ne želimo pošiljati sporočil ob vikendih in si lahko že vnaprej pripravimo materiale.
  • Želimo izpasti premišljeni (recimo s tem, ko na pravi datum čestitamo prijatelju za rojstni dan) ali produktivni (ko nastavimo e-maile v ponedeljek ob 8. uri zjutraj).
  • Pripravljamo praznovanje ali piknik in bi radi prijatelje dan prej opomnili na dogodek.


Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Preizkusna elektrifikacija avtoceste v Nemčiji
  • Hekerji ukradli za 36,6 milijona evrov kriptovalut
  • Sprednje kamere v prihodnosti kar pod zasloni?
  • Vse o najboljših telefonih podjetja OnePlus doslej


Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:



Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več