Računalništvo, telefonija
24.01.2019 06:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: IT izobraževanja poganjajo svet

Računalniška znanja so vedno bolj pomembna in lahko predstavljajo pomemben dejavnik, ko se delodajalec odloča za novega zaposlenega. Kje in kako to znanje dobiti? Kateri IT profili so najbolj iskani?
Nova številka revije: IT izobraževanja poganjajo svet
Nova številka revije: IT izobraževanja poganjajo svet

Današnjo družbo je zaznamovala hitra rast in razvoj informacijske tehnologije (IT), kar je povzročilo veliko odvisnost družbe v širšem smislu. Danes biti računalniško nepismena oseba, pomeni biti oseba brez možnosti sodelovanja v sodobni družbi, oseba brez priložnosti. Zaradi tega je nujno, da osvojimo vsaj ključna računalniška znanja. Izobrazba na področju informacijske tehnologije vam bo poleg boljših zaposlitvenih možnosti dala širši pogled na svet, razgledanost, pomagala pa vam bo tudi pri vaši osebnostni rasti.

Hiter tehnološki razvoj, napredek in globalizacija so s seboj prinesli spremembe, ki močno vplivajo na trg dela in njegovo prihodnost ter na položaj zaposlenih v tem spremenjenem okolju. To je tudi razlog, zakaj so organizacije prepoznale tržno nišo na področju informacijskih tehnologij. To lahko sklepamo po tem, da so izobraževanja s tega področja začeli ponujati tudi ponudniki, ki pred kratkim tega še niso imeli na seznamu svojih izobraževanj. Kakor koli pogledamo – Investiranje v IT znanja se nedvomno splača, saj je s tovrstnimi znanji prihodnost zagotovljena. Poleg tega imate zelo dobre možnosti zaposlitve v tujini. Več pa v tokratni številki Računalniških novic.

Zaključil se je CES 2019, največji sejem potrošniške tehnologije na svetu … mi pa smo pregledali glavne letošnje trende in najbolj kul produkte. Brez dvoma lahko povemo, da je bila največja, glavna tema sejma prihod 5G omrežja in načini, kako bomo uporabniki kar najbolje izkoristili med seboj povezane naprave. Pa naj je bilo to v glavni dvorani CES-a, v sejemskem prostoru ali na prostranih hodnikih, 5G omrežje je bilo glavna tema vsakega pogovora.

Več vsebin lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Kateri pametni mobilni telefon najmanj seva?
  • Kako uporabljati Google Maps brez spletne povezave?
  • Umetna inteligenca tudi v prenosnih računalnikih

Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888