Računalništvo, telefonija
Programska in razvojna orodja
Programska oprema
Varnost
25.02.2021 06:07
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Pametni dom – idealna kombinacija varnosti in udobja

Pametni dom omogoča avtomatizacijo, boljšo varnost, večje udobje in poenostavi marsikatero opravilo. Poznamo kup sistemov in tehnoloških rešitev, ki za to skrbijo.
Nova številka revije: Pametni dom - idealna kombinacija varnosti in udobja
Nova številka revije: Pametni dom - idealna kombinacija varnosti in udobja

Sistemi v pametnem domu nam lajšajo življenje, prihranimo pa tudi pri porabi energije. Potrebujemo le ustrezne naprave, ki se lahko povežejo na internet in po možnosti medsebojno komunicirajo. Danes obstaja vse več ponudnikov naprav, ki nam to omogočajo.

V pametnem domu prevladujejo električne naprave (luči, centralne peči, klimatske naprave, računalniki, televizorji, nadzorne kamere, varnostni sistemi in druge naprave), ki jih lahko upravljamo na daljavo s pomočjo pametnega telefona, tablice ali računalnika – od doma, iz službe, v času službenega potovanja ali dopusta. Ves čas smo preko svetovnega spleta ali notranjega omrežja z njimi lahko v stiku. V novi reviji pišemo o sistemih v pametnem domu oziroma pametni hiši, ki pripomorejo k izboljšanju kakovosti življenja.

Pametna ura ali merilnik aktivnosti? 6 največjih razlik

Če se odločate med pametno uro in merilnikom aktivnosti ali morda želite komu svetovati, katera izbira je prava, potem ste izbrali pravi članek. Predstavili vam bomo glavne razlike med obema vrstama naprav, s čimer upamo, da vam bomo pomagali bolje razumeti njihove prednosti in slabosti.

Pametne ure in merilniki aktivnosti so si do določene mere zelo podobni in pri nekaterih uporabnikih celo služijo istemu namenu. Po drugi strani pa se lahko med seboj precej razlikujejo in vedno je ena možnost za določenega uporabnika veliko bolj primerna kot druga. Katera izbira pa je prava za vas? Enoznačnega odgovora na to vprašanje ni.

Če torej želite spremljati zgolj nekaj izbranih stvari, ki so vezane na vašo aktivnost, potem je merilnik aktivnosti po vsej verjetnosti prava izbira. Konec koncev se boste ukvarjali z manj stvarmi, celotna uporabniška izkušnja bo enostavnejša in vaše zadovoljstvo v tem primeru večje. Tudi cena merilnikov aktivnosti je praviloma nižja od cene pametnih ur. Zakaj bi zapravljali denar za nekaj sicer resnično zmogljivega, kot je pametna ura, če se potem večine lastnosti nikoli ne boste dotaknili.

Torej: merilnik aktivnosti ali pametna ura?

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Se BlackBerry vrača na trg mobilne telefonije?
  • Akt o digitalnih storitvah: nova doba digitalne Evrope
  • VLC 4.0 s povsem prenovljenim grafičnim vmesnikom

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več