Računalništvo, telefonija
25.04.2019 06:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Poslovne rešitve danes in jutri

S pomočjo poslovnih aplikacij si lahko danes ne samo lajšamo opravil, ampak tudi optimiziramo delovne procese ali drugače, v krajšem času lahko storimo več in na boljši način.
Nova številka revije: Poslovne rešitve danes in jutri
Nova številka revije: Poslovne rešitve danes in jutri

Digitalizacija ni prinesla le sprememb pri nekaterih procesih, ampak je mnoge poslovne procese tudi združila in za kar nekajkrat pospešila v primerjavi s časom, ki so ga prej porabil zaposleni z ročnim delom. Si še predstavljate ročno računovodstvo ali dokumentni sistem, ki temelji na tako imenovanih fasciklih?

Verjetno vas večina pozna kratice, kot so CRM, HRM, BI, ERP in podobno. Tu gre za napredna orodja, ki podjetjem pomagajo, da so njihove odločitve hitrejše in boljše, saj je informacijska podpora za procese odločanja bolj izpopolnjena kot kadarkoli prej. Ta orodja v praksi omogočajo planiranje virov na ravni celotnega podjetja, kot je upravljanje z nakupi, upravljanje s prodajo, nadzor denarnih tokov, izdelava prednastavljenih poročil in grafov ter še mnogo več. Poleg tega se omenjena orodja uporabljajo tudi za upravljanje s strankami oziroma kupci, saj omogočajo hitro in učinkovito upravljanje z njihovimi podatki, računi, naročili in podobno.

Poslovnih rešitev na trgu je veliko, zato moramo biti pri njihovi izbiri še toliko bolj previdni. Če hočemo doseči največji možni učinek, moramo namreč izbrati tisto poslovno rešitev, ki bo pisana na kožo našemu poslovanju in našim poslovnim procesom.

Kako bo z avtorskimi pravicami na enotnem digitalnem trgu?

Evropska unija je potrdila za mnoge sporno direktivo o avtorskih pravicah in enotnem digitalnem trgu. Kaj se bo spremenilo oziroma kaj to pomeni v praksi, smo se pogovarjali z Jako Repanškom, specialistom za pravo in management medijev, komunikacij in digitalnega poslovanja.

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Koliko podatkov porabi YouTube?
  • Bo novi Galaxy Note 10 na voljo v štirih različicah?
  • Zaposleni prisluškujejo pogovorom z Alexo

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več