Računalništvo, telefonija
24.09.2020 06:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Slovenska podjetja, njihove rešitve in inovacije

Uspešna tehnološka podjetja in njihove rešitve nam olajšajo delo in optimizirajo procese, poskrbijo za boljši izkoristek časa, večjo produktivnost, boljši nadzor in podobno.
Nova številka revije: Slovenska podjetja, njihove rešitve in inovacije
Nova številka revije: Slovenska podjetja, njihove rešitve in inovacije

V postopku kreiranja in prodaje uspešnih inovativnih rešitev se obračajo ogromne količine denarja. Tudi Slovenci imamo uspešna podjetja, ki tako doma kot na globalni ravni predstavljajo gonilno silo tehnološkega napredka, bodisi s svojimi rešitvami ali z implementacijo že znanih rešitev.

Čeprav je Slovenija majhna, lahko rečemo, da smo Slovenci inovativen narod in ne, ne gre zgolj za govorice. To je pokazala nedavna raziskava Svetovne organizacije za intelektualno lastnino (WIPO) in poslovne šole Insead. Slovenija na lestvici najbolj inovativnih držav trenutno zaseda 29. mesto (Global Innovation Index) od skupno 131 držav. Slovenci smo nekoliko manj inovativni od naših sosedov Avstrijcev (na 19. mestu), a smo še vedno bolj inovativni od Hrvatov (44. mesto) in Madžarov (32. mesto).

Oblikovalci omenjene lestvice izpostavljajo indeks kot podrobno kvantitativno orodje, ki odločevalcem pomaga bolje razumeti, kako spodbujati inovativnost, ki je gonilo gospodarskega in družbenega razvoja. Upoštevali so številne kazalnike, kot so stopnja vlaganj v intelektualno lastnino, ustvarjanje mobilnih aplikacij, izdatki za izobraževanje ter znanstvene in tehnične publikacije. Čeprav je Slovenija v primerjavi z lanskim letom nazadovala za nekaj mest, so naši inovatorji še vedno v samem svetovnem vrhu. To je vidno predvsem na področju informacijske tehnologije in v medicini – na teh področjih namreč prednjačimo v svetovnem merilu.

Tudi Amazon vstopa v svet pametnih zapestnic

Spletni gigant Amazon bo na tržišče kmalu poslal svojo prvo pametno zapestnico. Ponujala bo vse osnovne storitve, kot to že ponujajo konkurenčni izdelki, dodanih pa tudi kar nekaj zanimivih funkcij.


Nova pametna zapestnica bo na voljo pod imenom Amazon Halo. Po funkcijah bo zelo podobna pametnim zapestnicam in uram, ki so že na tržišču. Že po samem videzu pa bo zelo drugačna, saj bo za razliko od konkurenčnih izdelkov na voljo samo brez zaslona.

Ker seveda pri Amazonu želijo, da bi vsak kupil njihovo zapestnico, bo le-ta imela nekaj nadvse zanimivih in edinstvenih funkcij. Tako so pri spletnem gigantu razvili povsem nov način merjenja zdravja uporabnika. Zapestnica naj bi poleg srčnega utripa merila tudi telesno maščobo in uporabnikovo počutije oziroma emocije kar s pomočjo kamere na telefonu in vgrajenega mikrofona, ki bi analiziral celo ton govorjenja.

Tako je. S pomočjo že vgrajene kamere na pametnem telefonu si boste lahko na primer izdelali t.i. “3D” profil samega sebe, ki ga bo aplikacija analizirala in izračunala indeks vaše telesne maščobe.

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Kako digitalizirati stare fotografije brez optičnega skenerja?
  • Recenzija: Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2
  • Ikea in Asus združujeta moči

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več