Računalništvo, telefonija
14.02.2019 06:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka: Tiskanje se spreminja

Čeprav se nekomu, ki tiska ne spremlja, morda zdi, da se na tem področju z izjemo 3D tiska ne dogaja prav veliko, temu še zdaleč ni tako.
Nova številka: Tiskanje se spreminja
Nova številka: Tiskanje se spreminja

Tisk je zelo širok pojem, v osnovi je to postopek, pri katerem gre za mehansko razmnoževanje slik in besedil. Včasih je imela vsaka pisarna tiskalnik, ki so ga danes zamenjale večnamenske naprave. Te so že pravi računalniki s funkcijami tiskanja, skeniranja, fotokopiranja … V svetu tehnologije, kjer se vse dogaja zelo hitro, se pospešeno razvijajo tudi omenjene večnamenske naprave, zato je danes že zelo težko najti tiskalnik, ki samo tiska. Konec koncev pa, zakaj bi si to sploh želeli, če lahko dobimo veliko več.

Tehnično gledano, danes med tiskalniki ni večje razlike in vse naprave vodilnih proizvajalcev na trgu tiskajo dobro, zato pa se lahko precej razlikujejo prav v skrbi za varnost in seveda v uporabniški izkušnji.

V reviji smo naredili tudi pregled, kaj lahko po za pametne ure zelo uspešnem letu 2018 pričakujemo letos? Izbrskali smo nekaj najbolj pričakovanih pametnih ur in njihovih lastnosti, ki vas bodo navdušile.

Leto 2018 je bilo na trgu pametnih ur zelo zanimivo in uspešno. Apple je izdal večkrat nagrajeno pametno uro Apple Watch s posebnimi lastnostmi, ki rešujejo življenja, Fitbit je predstavil novi model, ki je takoj navdušil množice uporabnikov, dobili smo eno najboljših Samsungovih pametnih ur do zdaj in pa seveda še mnogo drugih Wear OS pametnih ur, za katere se v največji meri lahko zahvalimo podjetju Fossil Group.

Kaj pa leto 2019? Za vas smo pripravili kratek pregled “high-profile” pametnih ur, ki bodo najverjetneje izšle leta 2019. Seznam začenjamo z verjetno najtežje pričakovano pametno uro Swatch Swiss OS, nadaljujemo pa z vrsto nadvse zanimivih ur, ki bodo ali so že ugledale luč sveta v letošnjem letu.

Več vsebin lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.


V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Windows 10: kaj nam bo prinesla aprilska posodobitev?
  • Spletni brskalnik, ki bo pomagal prepoznati lažne novice
  • Recenzija: Genesis Alpha One

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več
Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več