Računalništvo, telefonija
16.11.2019 15:00

Deli z drugimi:

Share

Plačevanje preko Facebook Pay

Plačila preko Facebooka, Messengerja, WhatsApp in Instagrama bdo odslej potekala preko Facebook Pay.
Plačevanje preko Facebook Pay
Plačevanje preko Facebook Pay

Plačevanje je bilo doslej mogoče le v Messengerju, pri Facebooku pa načrtujejo razširitev, ki bo plačevanje omogočala tudi znotraj njihovih drugih aplikacij, vključno z Instagramom in WhatsAppom.

Pred dnevi so v enem najpriljubljenejših družbenih omrežij na svetu javnosti naznanili, da se bo storitev imenovala Facebook Pay, sprva pa bo na voljo le ameriškim uporabnikom. Ti jo bodo lahko začeli uporabljati že ta teden.

Novost prinaša poenostavljen pogled v plačila in njihovo zgdovino na nivoju vseh Facebookovih aplikacij. Deborah Liu, podpredsednica Facebookovega oddelka za tržnico in trgovino je v blogu poudarila, “da bo plačevanje enostavnejše, hkrati pa zanesljivo in varno.”

Združevanje plačevanja na največjih družbenih platformah kaže na še večje težnje po njihovi povezavi, kljub določenim namigom, da jih Facebook kani drobiti. V javnost so pricurljale novice, da želijo poleg poenostavljenega plačevanja olajšati tudi pošiljanje sporočil med aplikacijami. Tako bi lahko sporočilo iz Messengerja poslali neposredno na WhatsApp ne da bi zamenjali aplikacijo. Prejšnji teden so pri Facebooku predstavili tudi nov logotip, ki oblikovno združuje funkcije aplikacij kot sta Instagram in WhatsApp.

Prizadevanja Facebooka za širitev plačil in trgovine na družbenem omrežju pa se že soočajo s kritikami, da niso storili dovolj za varovanje zasebnosti svojih uporabnikov, ki jih je skorajda že 2,5 milijarde. Naslednje leto načrtujejo, da bodo skupaj s partnerji lansirali kriptovaluto, imenovano Libra.

Za dostop do nove funkcije moramo v nastavitvah klikniti na možnost Facebook Pay. Na Messengerju bomo s storitvijo lahko pošiljali denar drugim uporabnikom, kupovali igre, vstopnice za dogodke in donirali.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več