Računalništvo, telefonija
16.11.2019 15:00

Deli z drugimi:

Share

Plačevanje preko Facebook Pay

Plačila preko Facebooka, Messengerja, WhatsApp in Instagrama bdo odslej potekala preko Facebook Pay.
Plačevanje preko Facebook Pay
Plačevanje preko Facebook Pay

Plačevanje je bilo doslej mogoče le v Messengerju, pri Facebooku pa načrtujejo razširitev, ki bo plačevanje omogočala tudi znotraj njihovih drugih aplikacij, vključno z Instagramom in WhatsAppom.

Pred dnevi so v enem najpriljubljenejših družbenih omrežij na svetu javnosti naznanili, da se bo storitev imenovala Facebook Pay, sprva pa bo na voljo le ameriškim uporabnikom. Ti jo bodo lahko začeli uporabljati že ta teden.

Novost prinaša poenostavljen pogled v plačila in njihovo zgdovino na nivoju vseh Facebookovih aplikacij. Deborah Liu, podpredsednica Facebookovega oddelka za tržnico in trgovino je v blogu poudarila, “da bo plačevanje enostavnejše, hkrati pa zanesljivo in varno.”

Združevanje plačevanja na največjih družbenih platformah kaže na še večje težnje po njihovi povezavi, kljub določenim namigom, da jih Facebook kani drobiti. V javnost so pricurljale novice, da želijo poleg poenostavljenega plačevanja olajšati tudi pošiljanje sporočil med aplikacijami. Tako bi lahko sporočilo iz Messengerja poslali neposredno na WhatsApp ne da bi zamenjali aplikacijo. Prejšnji teden so pri Facebooku predstavili tudi nov logotip, ki oblikovno združuje funkcije aplikacij kot sta Instagram in WhatsApp.

Prizadevanja Facebooka za širitev plačil in trgovine na družbenem omrežju pa se že soočajo s kritikami, da niso storili dovolj za varovanje zasebnosti svojih uporabnikov, ki jih je skorajda že 2,5 milijarde. Naslednje leto načrtujejo, da bodo skupaj s partnerji lansirali kriptovaluto, imenovano Libra.

Za dostop do nove funkcije moramo v nastavitvah klikniti na možnost Facebook Pay. Na Messengerju bomo s storitvijo lahko pošiljali denar drugim uporabnikom, kupovali igre, vstopnice za dogodke in donirali.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več
Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več