Računalništvo, telefonija
27.06.2020 11:01
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Po manj kot 20 letih bo Segway postal del zgodovine

Električno vozilo Segway bo kmalu odšlo v večno pozabo!
Električno vozilo Segway bo kmalu odšlo v večno pozabo!

Podjetje Segway je nastalo z namenom, da bi njegovi izdelki prinesli novo obdobje mobilnosti. Prvi njihov izdelek je bil dvokolesni skuter, ki ohranja svoje ravnovesje in je bil primarno namenjen za vožnjo po večjih mestih. Kljub temu ta med uporabniki ni povsem zaživel.

Poleg tega se je podjetje Segway v zadnjih nekaj letih srečevalo s konkurenco električnih skuterjev klasične oblike, ki jih proizvajajo predvsem kitajska podjetja. Ta so cenejša, zanesljivejša in precej bolj priročna za običajne uporabnike. Zato ne preseneča, da so pri podjetju Segway napovedali, da bodo prenehali s proizvodnjo električnih skuterjev.

Začetki podjetja Segway sicer segajo v leto 1999, ko je inovator Dean Kamen je podjetje ustvaril leta 1999, potem ko je izumil napravo, podobno kosilnici, ki je uporabljala miniaturne elektromotorje za prevoz potnika, ki je stal na njem. S to napravo je bilo mogoče prevoziti razdaljo do 80 kilometrov s povprečno hitrostjo 29 kilometrov na uro. Prvo vozilo Segway PT pa je šlo v prodajo leta 2001 in je bilo cenovno dosegljivo le redkim.

Podjetje Segway je sprva računalo na to, da mu bo v prvem letu uspelo prodati vsaj 100 tisoč električnih vozil, a je podjetje skupno doslej prodalo le okoli 140 tisoč vozil. Podjetje Segway je z nakupom leta 2009 poskušal rešiti poslovnež Jimi Heselden, a se je že leto po tem smrtno ponesrečil z izumom lastne družbe. Do nesreče z usodnimi posledicami je prišlo med vožnjo terenske različice Segwaya (X2 Adventure) po svojem posestvu v severnem Yorkshiru v Veliki Britaniji. Za lastnika družbe Segway je bil usoden padec v reko Wharfe. Nesreča z usodnimi posledicami se je zgodila zaradi nenavadne okvare na vozilu.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888