Računalništvo, telefonija
03.12.2019 17:00

Deli z drugimi:

Share

Povezljivost Facebooka s storitvijo Google Photos

Pri tehnološkem gigantu Facebook so sporočili, da bodo lansirali novo orodje, ki bo omogočilo enostaven prenos fotografij iz Facebookove platforme neposredno v storitev Google Photos.
Povezljivost Facebooka s storitvijo Google Photos
Povezljivost Facebooka s storitvijo Google Photos

Možnost je že na voljo na Irskem, v nekaj tednih pa bo dostopna tudi uporabnikom drugod po svetu. Možnost je del projekta za prenos podatkov, ki so ga pri Facebooku napovedali že lansko leto.

Projekt je plod sodelovanja med Applom, Googlom, Microsoftom in Twitterjem. Novost je vodila želja, da bi uporabnikom omogočili enostaven prenos datotek med različnimi platformami. “Cilj projekta je bil strankam v prvi vrsti omogočiti enostaven prenos različnih datotek med različnimi spletnimi storitvami,” so v posebnem blogu napisali pri Facebooku.

Projekt prenosa datotek omogoča posebna odprtokodna platforma, preko katere lahko uporabniki datoteke prenesejo kadarkoli. “Prenos poteka na osnovi posebne knjižnice, ki jo podpirajo vse storitve podjetij ustanoviteljev v imenu uporabnikov. Namesto da bi tak sistem zgradil vsak ponudnik posebej, smo ga izdelali skupaj,” še piše v blogu.

V vmesnem času so pri Facebooku predstavili tudi posebno aplikacijo za izdelavo raziskav, Facebook Viewpoints. Facebook nagradi vse uporabnike, ki sodelujejo v raziskavah, izsledki pa bodo pomagali pri zbiranju povratnih informacij ne le Facebooku, temveč tudi podobnim storitvam, denimo Instagramu, WhatsAppu, Portalu ali Oculusu (mimogrede, vsi so v Facebookovi lasti).

Aplikacija pozove uporabnika, da se pridruži nekemu programu, del vsakega programa pa je zbiranje določenih informacij. Pri Facebooku ob tem poudarjajo, da bodo uporabnikom predhodno sporočili, katere informacije bodo zbirali in kako jih bodo uporabili. Na podlagi vsakega programa bodo uporabnikom sporočili, koliko točk so zbrali in koliko dejanskega denarja so s tem zaslužili. “Ko bo uporabnik dosegel določen nivo, bomo denar nakazali na njegov račun na Paypalu,” so še zaključili.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35