Računalništvo, telefonija
18.01.2021 07:50

Deli z drugimi:

Share

Pozor! Hrošč v sistemu Windows 10 vam lahko poškoduje disk

Bodite nadvse pozorni pri odpiranju datotek vrste HTML in ZIP!
Bodite nadvse pozorni pri odpiranju datotek vrste HTML in ZIP!

Operacijski sistem Windows 10 močno pridobiva na priljubljenosti. Zanimivo je predvsem to, da Windows 10 ni klasičen operacijski sistem. Za podjetje Microsoft je edinstvena storitev. Windows 10 je namreč kot prvi sistem mogoče uporabljati na vseh računalniških napravah, in sicer od pametnih mobilnih telefonov do strežnikov.

Čeprav operacijski sistem Windows 10 opravlja delo več kot odlično, programerji seveda niso nezmotljivi. Čeprav je večino napak mogoče enostavno spregledati, tega ne moremo reči za najnovejšega hrošča, saj je dovolj skriti ukaz v datoteki HTML ali arhivski datoteki ZIP dovolj, da nam nepridipravi poškoduje disk računalnika. Tu gre za ukaz »C::$i30:$bitmap«, ki povzroči okvaro diska, operacijski sistem pa zahteva zagon orodja »Check Disk«.

Zaradi varnostne ranljivosti v operacijskem sistemu Windows 10 vam priporočamo, da ne odpirate datotek, ki jih prejmete s strani neznanih pošiljateljev. Še posebej, ko gre za datoteke vrste HTML in ZIP. Pri podjetju Microsoft pa naj bi popravek za omenjeno ranljivost ponudili v prenos v naslednjih nekaj tednih.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710