Računalništvo, telefonija
05.05.2019 12:59

Deli z drugimi:

Share

Prvi prepogljivi pametni telefon na svetu razprodan!

Kitajska podjetja so prevzela vodilni položaj tudi na področju prepogljivih pametnih mobilnih telefonov.
Kitajska podjetja so prevzela vodilni položaj tudi na področju prepogljivih pametnih mobilnih telefonov.

Prepogljivi pametni mobilni telefoni, besedna zveza, ki bo letos zagotovo krasila velike naslovnice svetovnih tehnoloških medijev, konferenc in ostalih dogodkov. Med najbolj pričakovanimi upogljivimi telefoni zagotovo najdemo model Mate X podjetja Huawei, saj gre za poseben tablični računalnik, ki ga je mogoče prepogniti kar trikrat in ga tako dejansko spremeniti v kompaktni pametni mobilni telefon. Tu seveda ne smemo spregledati niti telefona Samsung Fold, ki je kljub nekaj začetnim težavam še vedno deležen velike pozornosti.

Kljub velikim naporom gigantov mobilne telefonije, jih je na področju prepogljivih telefonov po celi črti porazilo razmeroma neznano kitajsko podjetje Royole. Čeprav je imelo tudi to podjetje nekaj manjših težav pri proizvodni naprednega telefona, je njihovim inženirjem nedavno uspelo odpraviti vse napake. Poleg tega je bil njihov prepogljivi telefon FlexiPai razprodan praktično čez noč. Prvi kupci bodo napravo prejeli n prvi polovici maja, kmalu pa bo podjetje v predprodajo ponudilo še več zanimivih pametnih mobilnih telefonov.

Prepogljivi pameti mobilni telefon kitajskega podjetja Royole navdušuje tako po zunanji obliki kot tudi zmogljivi strojni opremi. Ta je namreč temelji na osnovi prepogljivega zaslona AMOLED velikosti 10,2-centimetrov oziroma štirih palcev, ki v “raztegnjenem” stanju meri 19,8-centimetrov oziroma 7,8-palcev, debelina matrike zaslona pa znaša komajda 0,01 milimetrov, kar mu seveda omogoča upogibanje. Razmerje stranic znaša 4 proti 3, ločljivost pa je 1.920 x 1.440 slikovnih točk. Na robovih najdemo spletno kamero, zvočnike in tipala, tako da uporabniki dejansko niso za ničesar prikrajšani. Upogljivi pametni mobilni telefon Royole FlexPai poganja mobilni procesor Snapdragon 855, zato je zmogljivosti zagotovo več kot dovolj. Tu sta na voljo dva digitalna fotoaparata ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk in 20 milijonov slikovnih točk, na voljo je celo bliskavica, medtem ko za dolgo avtonomijo delovanja skrbi baterija zmogljivosti 3.800 miliamper ur.

Vstopna različica novosti je opremljena še s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti vgrajenega prostora, najzmogljivejši različici pa razpolagata s kar osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 256 gigabajti oziroma 512 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Celoto pa zaključuje mobilni operacijski sistem Android 9.0 s prirejenim grafičnim vmesnikom, ki poskrbi, da preklop med pametnim mobilnim telefonom in za tabličnim zaslonom poteka tekoče in kar se le da brez težav.

Prepogljivi pametni mobilni telefon na svetu Royole FlexPai seveda ni poceni. Uporabnikom sta trenutno naprodaj dva modela, in sicer s 128 gigabajti in 256 gigabajti vgrajenega pomnilnika. Prednaročilo različice opremljene s 128 gigabajti prostora nas bo olajšalo za 1.388 evrov, medtem ko je različica, opremljena z 256 gigabajti, vrednotena na kar 1.539 evrov. Nakup nadvse zanimivega, a pregrešno dragega pametnega mobilnega telefona Royole FlexPai pa lahko opravite kar na spletni povezavi http://www.royole.com/flexpai-black-6g-for-dev.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več