Računalništvo, telefonija
01.12.2019 12:17
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Rekordno tretje četrtletje za Xiaomi

Izdelki podjetja Xiaomi gredo v prodajo kot za stavo!
Izdelki podjetja Xiaomi gredo v prodajo kot za stavo!

Kitajsko podjetje Xiaomi zagotovo poznate, saj gre za enega največjih proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov na svetu, vse pogosteje pa orje ledino tudi na drugih področjih. Zato ne preseneča, da kitajski gigant niza rekordne poslovne rezultate kot po tekočem traku. To je povsem držalo tudi za tretje četrtletje letošnjega leta, saj so njegovi rekordno visoki prihodki znašali kar preračunanih 6,9 milijarde evrov.

Pri tem pa je zanimivo predvsem to, da podjetje Xiaomi največji porast dohodkov ni zabeležilo na račun pametnih mobilnih telefonov, ampak s prodajo naprav za internet stvari in pametne domove. Kitajski gigant je na področju pametnih mobilnih telefonov v zadnjem četrtletju namreč zabeležil 7,8 odstotni padec, kljub temu pa so mu ti prinesli preračunanih 4,14 milijard evrov. Podjetje Xiaomi je v tretjem četrtletju namreč prodalo za kar 32,1 milijonov pametnih telefonov, kar je seveda odličen podatek.

Na področju naprav za internet stvari in pametne domove pa je podjetje Xiaomi ustvarilo za preračunane dve milijardi evrov prihodkov, kar je za več kot 44,4 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Oddelka za pametne televizije in prenosnike pa sta ustvarila za preračunanih 748 milijonov prihodkov, kar je 36,5 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Pri tem je zanimivo tudi to, da je podjetje Xiaomi vse močnejše tudi v izvozu njegovih izdelkov zunaj meja Kitajske, saj je ta delež v tretjem četrtletju letos znašal kar 17,2 odstotkov.

Pri tem velja še omeniti, da je dobiček podjetja Xiaomi v prvih devetih mesecih letošnjega leta znašal kar vrtoglavih 1,18 milijard evrov. To je kar 37,1 odstotno povečanje v primerjavi z enakim obdobjem lani in več kot celoten dohodek v letu 2018. Poznavalci so prepričani, da ima podjetje Xiaomni svetlo prihodnost na področju elektronskih naprav, saj ponuja kakovostne izdelke po še vedno zelo nizkih cenah.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več