Računalništvo, telefonija
04.08.2020 06:58
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Se nam bliža kriptomanija 2.0?

Bitcoin je presegel mejo 10.000 $ in je zdaj vreden že dobrih 11.000 $. Skok Bitcoina na najvišjo vrednost v zadnjem letu pušča odprto pot vrednostim celo do 15.000 $ ali več. Za kriptovaluto Bitcoin je bil torej pomemben teden, saj je doživela skok celo na 11.700 $.
Vrednost Bitcoina se je v zadnjem času močno povzpela.
Vrednost Bitcoina se je v zadnjem času močno povzpela.

S tem, ko je Bitcoin prebil mejo 10.000 $, je v letošnjem letu zrasel že za več kot 50 %. Tako je na dobri poti k nadaljnji rasti, ko bi se lahko ta meja zdela le drobiž.

Za primerjavo:

  • Če bi v Bitcoin vložili recimo 500 €, bi zdaj imeli že okoli 750 .
  • Če pa bi v Bitcoin vložili večjo vsoto, recimo 10.000 €, bi zdaj imeli že dobrih 15.000 .

Ob takšnih številkah v tako kratkem obdobju pa redkokdo ostane ravnodušen.

Vrednost Bitcoina je zrasla, MEJA JE PREBITA!

Potem, ko je Bitcoin odločno prebil psihološko mejo 10.000 dolarjev, se je kmalu zgodil tudi preboj na območje med 11.500 in 11.800 dolarjev. Če se cena Bitcoina prebije še skozi to območje, se odpira prostor za začetek novega  velikega bikovskega trenda v kripto svetu. Naslednje pomembno območje je vrednost Bitcoina med 15.000 in 17.000 dolarji. Se nam torej bliža kriptomanija 2.0?

Vedeti moramo, da je potencial za rast vrednosti Bitcoina ogromen, zato je pomembno, da vanj vlagamo zdaj, ko je še čas za to, in ko je vrednost te kriptovalute še relativno nizka.

Če se ta namreč povzpne na 20.000 dolarjev ali več, bo že prepozno. Poglejte, na to smo vas opozarjali že leta 2017 in imeli smo prav.

Če torej pogledamo letošnje leto, je vlaganje v kriptovalute, konkretno v Bitcoin, visoko donosna naložba. Ob nadaljevanju trenda ali celo velikem razcvetu trga, lahko vlaganje v kriptovalute postane prava zlata jama. Bodite pripravljeni že zdaj.

Od marca 2020 do danes neverjetna rast

Ob izbruhu koronavirusa je Bitcoin strmoglavil na vrednost pod 4000 ameriških dolarjev in je bil na enoletnem dnu. Nato se je situacija popolnoma obrnila. Vrednost Bitcoina se je umirila in stabilno rasla. Sredi maja je sladila razpolovitev (halving), Bitcoin pa se je tik pred njo povzpel na vrednosti nad 10.000 dolarji ter halving prestal brez večjih pretresov.

(79 % malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.)

Tako kot je ob pandemiji Covid-19 zabeležil enoletno dno, je pretekli teden z vrednostjo okoli 11.700 dolarjev dosegel enoletni vrh.

Bitcoin vedno znova dokazuje, da ima ogromno potenciala za rast, zato je pomembno, da vanj vlagamo, dokler je še čas oziroma dokler ne bo prepozno. Že večkrat je dokazal, da se vlaganje vanj splača, pomembno je le ujeti pravi trenutek. Če imate na računu nekaj 100 evrov, ki vam tam stojijo, razmislite o investiranju. Na računu so sicer varno shranjeni, a vprašajte se, ali ste se pripravljeni s tem zadovoljiti oziroma zakaj ne bi tega zneska oplemenitili.

Vlagatelji so optimistični

Že pred dobrim mesecem dni je analitik Willy Woo za Bitcoin napovedal bikovski trend. Takrat je dejal, da se je Bitcoin že nekaj časa pripravljal na rast, a ga je ubila pandemija Covid-19. Hkrati je dejal, da se nakazuje bližina bikovskega trenda, ki bi se lahko zgodil čez mesec dni.

Mesec je minil in vrednost Bitcoina je zrasla iz 9000 na 11.000 ameriških dolarjev. Zdaj pravi, da bi to lahko bil šele začetek glavne faze rasti. Njegov model nakazuje, da bi se veliki bikovski trend lahko pričel v četrtem četrtletju leta 2020.

AvaTrade za začetnike in izkušene vlagatelje

Z registracijo na spletni platformi AvaTrade lahko investirate v morje različnih trgov, med drugim tudi v številne kriptovalute. AvaTrade je primeren tako za začetnike, ki so z vlaganjem svojega denarja šele začeli ali se z vlaganjem šele spogledujejo, kot tudi za izkušene vlagatelje, ki se tem ukvarjajo še leta. Platforma obljublja enostavno upravljanje in preglednost ter obljube tudi izpolni. Registracija je BREZPLAČNA in zelo enostavna, zahteva pa vpis nekaterih vaših podatkov, kot smo danes vajeni že pri vsaki aplikaciji.

Če želite po prijavi, ki je BREZPLAČNA in enostavna, trgovati, boste morali vložiti določen znesek, s katerim denar vlagate. AvaTrade prikazuje seznam trgov, v katere lahko vlagate, spremljate lahko statistiko, rasti, padce (tudi v grafih). Prikazano je celo zanimanje pri ostalih uporabnikih, s katerim lahko dobite širši vpogled v posel.

Seveda je vse opremljeno tudi s cenami nakupa in prodaje kriptovalut (v našem primeru), pa tudi ostalih trgov.

Obstaja pa tudi možnost opomnika, ki vas obvesti, ko cena investicije doseže določeno vrednost.

Zdaj je čas, da razmislite o tem, kam boste vložili svoj denar. Morda boste kmalu med tistimi, ki si manejo roke in razlagajo, da so ujeli pravi vlak ter s pametnim vložkom povečali stanje na svojem računu.

  • Preberite članek Kako najbolj enostavno kupiti Bitcoin? V njem boste izvedeli več o kriptovalutah, prebrali pa boste lahko, kako vlagati vanje. Del članka opisuje tudi našo izkušnjo z registracijo in vlaganje na spletni platformi AvaTrade, ki je varna in enostavna za uporabo, nudi pa vrsto možnosti in vlaganj v različne trge. Najbolje, da jo raziščete sami.
  • Preberite še članek Že veste, kam investirati denar v 2020?

OPOMBE

* AvaTrade ponuja tako vlaganje v delnice kot tudi v kriptovalute ter trgovanje s CFDji.

* Upoštevajte, da so CFD-ji zapleteni instrumenti, z visoko stopnjo tveganja, kjer je zaradi vzvoda možna hitra izguba denarja. 79 % malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.

* Pretekli donosi niso jamstvo za bodoče donose.

* Kriptovalute so nestanovitni instrumenti, ki lahko v zelo kratkem časovnem okviru močno nihajo in zato niso primerni za vse vlagatelje. Razen s CFD-ji trgovanje s kriptovalutami ni urejeno in ga zato ne nadzoruje noben regulativni okvir EU.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več