Računalništvo, telefonija
19.02.2020 11:30
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Načrtovana proizvodnja telefonov s stranskim raztegljivim zaslonom

TCL: načrtovana proizvodnja telefonov s stranskim raztegljivim zaslonom
TCL: načrtovana proizvodnja telefonov s stranskim raztegljivim zaslonom

Novičarski portal Cnet.com poroča, da so prišli na sled razvoju in skorajšnji predstavitvi pametnega telefona, ki pa ne stavi na prepogljivi zaslon, temveč na njegovo posebno stransko obliko, ki poveča delovno območje in se spremeni v tablico.

Z idejo želijo uporabnikom zagotoviti čim več delovnega prostora, ne da bi jim bilo treba skrbeti, kako bodo telefon prenašali naokoli. TCL se je lotil izdelave telefona, katerega zaslonsko območje se poveča od strani, za razliko od konkurenčnih proizvajalcev, denimo Motorole in Samsunga, ki sta zastavila milijone in dobro ime z razvojem prepogljivega pametnega telefona na dotik.

Koncept s stranskim zaslonom je zanimiv, saj ga doslej v takšni obliki še nismo videli. Izdelek bi te dni morali predstaviti v španski Barceloni na sejmu mobilnih tehnologij MWC, ki pa so ga zaradi epidemije koronavirusa odpovedali.

Če sklepamo po vizualizacijskih slikah naprave, se bo zaslon telefona nadaljeval v zaobljen rob. Med osrednjim delom zaslona zloženega telefona in dvojno kamero na sprednji strani je opaziti režo, ki skriva dodaten zaslon. Raztegljivi koncept so novinarji že primerjali z jedilno mizo, ki jo ob prihodu dodatnih gostov raztegnemo in tako pridobimo več prostora.

Podrobnosti takšne tehnične rešitve še niso znane, krožijo pa ugibanja, da mora biti zaslon v osrednjem delu upogljiv in zložljiv. Desni, dodatni zaslon, je tudi malce ožji od osnovnega, da ga lahko po končani uporabi pospravimo v ohišje naprave.

Osnovno ohišje je verjetno izdelano na osnovi modela TCL 10 Pro, ki je zelo podoben modelu Galaxy S10. Iz kakšnega materiala bo zložljivi zaslon tudi še ni znano, verjetno pa bo šlo za neke vrst plastiko. Kakorkoli, rešitev bi, če bo seveda delovala v praksi, lahko rešila večno dilemo med uporabo pametnega telefona in tablice, hkrati pa bi bila lahko tudi energijsko učinkovitejša.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več