Računalništvo, telefonija
27.01.2020 12:00

Deli z drugimi:

Share

Trivago zavaja potrošnike

Se še spomnite oglasa, če iščete hotel, uporabite Trivago? Zveza potrošnikov Slovenije opozarja, da v večini primerov ne prikazujejo najnižjih možnih cen.
Trivago zavaja potrošnike
Trivago zavaja potrošnike

Pred kratkim je po poročanju ZPS avstralsko zvezno sodišče potrdilo, da je spletna platforma za iskanje nastanitev Trivago že vsaj od decembra 2016 zavajala potrošnike.

Trivago naj bi namreč za vsako iskanje, katerega je opravil uporabnik, poiskal tisto nastanitev, ki je plačala največ, da se prikaže na vrhu iskalnih rezultatov. Seveda tukaj ne bi bilo nič spornega, če bi bila nastanitev tudi res najcenejša, a temu ni bilo tako.

Prav tako je ponudnik zavajal pri prikazovanju cen. Cena za sobo, ki je bila višja in je bila prečrtana, je bila v večini primerov pravzaprav cena za bolj luksuzno sobo v istem hotelu (cene se niso nanašale na enak tip ponujene sobe).

Trivago je tudi pri nas zelo priljubljeno orodje, zato pri ZPS opozarjajo, da je bolje opraviti še več individualnih iskanj in primerjav cene, kot pa da se potrošniki izključno zanašamo samo na enega ponudnika, ki naj bi nam ponudil najboljšo ceno.

V večini primerov je tudi bolje kontaktirati nastanitev direktno, saj nam lahko ponudijo popust za neposredno rezervacijo. Ponudniki nastanitev namreč za vsako opravljeno rezervacijo preko posrednika (Booking.com, Trivago,…) plačajo provizijo spletni strani, ki je pripeljala kupca do njih. Ravno zaradi tega je večina nastanitev pripravljena ponuditi popust, če se odločimo za direktno rezervacijo.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več