Računalništvo, telefonija
15.11.2019 10:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

7 pametnih telefonov z najbolj vzdržljivo baterijo

.. Bliža se konec letošnjega leta in veliki proizvajalci pametnih telefonov so že izdali vse svoje "flagship" naprave. Poglejmo, katere izmed njih vam bodo najlažje zdržale ves dan brez polnjenja ..
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Zdaj je čas, da naredimo pregled zdržljivosti baterij najnovejših pametnih telefonov letošnjega leta. Te sicer ponavadi zdržijo ves dan (odvisno seveda od načina uporabe), vendar še vedno obstajajo precejšnje razlike med določenimi modeli. Če boste svoj pametni telefon uporabljali zelo aktivno ves dan, potem se bo ta spraznil hitreje, kar pomeni večkratno polnjenje. Baterije seveda sčasoma izgubljajo tudi nekaj moči in se praznijo hitreje. Ko se recimo odpravimo nekam za dlje časa, vedno obstaja nek strah pred prazno baterijo, kajne? Pri telefonu lahko pogrešamo marsikaj, a prav baterija je ključnega pomena.


V industriji, kjer so tehnologije 5Gupogljivih ekranov, pop-up kamer ter in-screen čitalcev prstnih odtisov praktično že osnovna oprema naprav, ena od lastnosti še posebej izstopa: vzdržljivost baterije. 


Če se vam zdi, da je baterija vašega telefona ostala v 90. letih in ne zdrži tako dolgo, kot ste si zamislili, potem niste edini. Če je torej vzdržljivost baterije na vrhu vaših želja, ko govorimo o lastnostih pametnih telefonov, potem si preberite spodnji seznam najboljših telefonov letošnjega leta, ko govorimo v vzdržljivosti baterije – spletni portal CNET je testiral delovanje vseh spodaj omenjenih naprav in prišel do naslednjih rezultatov:


Samsung Galaxy Note 10 Plus

Delovanje baterije: 21 ur

Baterija modela Note 10 Plus zdrži 21 ur in ima dovolj energije za večurno poganjanje velikega 6,8-inčnega zaslona. Razpolaga z baterijo kapacitete 4.300 mAh, ki vam omogoča brezskrbno uporabo skozi ves dan. Kljub temu, da Note 10 Plus nima klasičnega vhoda za slušalke, ima razširjeni spomin, ki ga recimo Note 10 nima. 

Huawei P30 Pro

Delovanje baterije: 22 ur in 57 minut

Novi Huaweijev telefon s štirimi kamerami in bleščečim dizajnom ima eno najboljših kamer na trgu, kar se odraža tudi v ceni naprave. Njena velika 4.200 mAh baterija je na testu zdržala 22 ur in 57 minut. Manjši Huawei P30 ima prav tako odlično baterijo, ki je na testu zdržala 21 ur in 31 minut. Preberite si recenzijo modela Huawei P30 Pro.

Motorola Moto G7 Power

Delovanje baterije: 23 ur in 10 minut

Najvišje na našem seznamu se je pojavil Moto G7 Power. Kljub temu, da dotični model nima dvojne zadnje kamere kot recimo Motorolin “flagship” Moto G7, je G7 Power opremljen z vrhunsko, zelo zmogljivo baterijo. Govorimo namreč o 5.000 mAh bateriji, ki je na testu zdržala 23 ur in 10 minut. V letošnjem letu je to telefon z najbolj vzdržljivo baterijo. 

Samsung Galaxy S10 Plus

Delovanje baterije: 21 ur

Samsungov Galaxy S10 Plus ima vrhunski AMOLED  zaslon, veliko zelo uporabnih kamer in temu kompatibilnih orodij, prav tako pa možnost brezžičnega polnjenja. Ta možnost se pojavlja pri vse več novih modelih, je pa za zdaj še precej potratna za inženirsko vgrajevanje. Baterija je na testu držala odličnih 21 ur. Če je model Galaxy S10 Plus prevelik ali pa predrag za vas, razmislite o nakupu manjšega “brata”, Samsunga Galaxy S10. Tudi ta je zdržal 18 ur, kar je še vedno vrhunski rezultat. 

Apple iPhone XR

Delovanje baterije: 19 ur in 53 minut

Ne glede na to, da je Applov iPhone XR izšel lansko leto, ima še vedno baterijo, ki se lahko brez težav kosa z letošnjimi modeli. Dotični iPhone je med vsemi telefoni iz leta 2018 dosegel najboljši rezultat: 19 ur in 53 minut. Premagal je celo letošnji model iPhone 11, ki je zdržal zgolj 15 ur in 24 minut. iPhone XR med drugim nudi številne zanimive in zaželene iPhone lastnosti, kot so velik zaslon, udobno ogrodje, hitro delovanje in Face ID ter brezžično tehnologijo. 


LG G8X ThinQ

Delovanje baterije: 17 ur in 49 minut

CNET sicer še ni zaključil testiranja modela LG G8X ThinQ. Čakajo namreč, da obe različici modela postaneta aktivni. Kljub temu so uspeli izvesti test 6,4-inčnega zaslona, ki je deloval zelo solidnih 17 ur in 49 minut. Poleg tega pa dvojni zaslon nudi dobro kakovost, model ima tudi klasičen vhod za slušalke, razširljiv spomin in brezžično polnjenje.

Samsung Galaxy Note 9

Delovanje baterije: 19 ur in 20 minut

Res je, da je Note 9 izšel leta 2018, je pa baterija še vedno zdržala 19 ur in 20 minut. To je tudi v letošnjem letu izjemen rezultat. Poleg vsega tega ima velik, svetel zaslon, vgrajeno S Pen pisalo in obilico notranjega pomnilnika. 

 


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več