Računalništvo, telefonija
22.10.2020 10:00

Deli z drugimi:

Share

Tukaj je električna zver GMC Hummer EV

Tukaj je električna zver GMC Hummer EV
Tukaj je električna zver GMC Hummer EV

Na ceste prhaja prvi električni Hummer, ki združuje zmogljivosti superšportnih avtomobilov in težkih vojaških oklepnikov. 1000 konjskih moči, od 0 do 100 km/h v vsega treh sekundah, za nekaj več kot 100.000 evrov.

Električni Hummer bo izšel kot Edition 1, kar pomeni, da lahko pričakujem dodatne različice. Ta ima možnost super-hitrega polnjenja, pogon na štiri kolesa, “CrabWalk” način, klasično “Super Cruise” tehnologijo in še bi lahko naštevali. Proizvajalci avtomobilov radi uporabljajo oznako “ponovno rojstvo ikone” in v primeru vozila GMC Hummer EV se je to nedvomno zgodilo.

HUMMER EV Edition 1

Terenec povsem ustreza ameriškim normam. Je namreč malodane predimenzioniran in to na vseh področjih. O sami velikosti vozila sicer Američani niso spregovorili, so pa zato razkrili, kaj bo novinca poganjalo. Trije elektromotorji, združeni v dva pogonska sklopa bodo namreč proizvedli kar 735 kilovatov moči (kar je merjeno v ‘konjih’ natanko 1.000) in pa orjaških 11.590 njutonmetrov navora.

Če naštejemo zgolj nekaj vrhunskih lastnosti:

  • elektronsko nastavljivo vzmetenje;
  • pnevmatike s premerom kar 35 palcev;
  • kar 18 kamer, ki skrbi, da ima voznik pregled nad vsemi koti vozila.

Hummer je že tradicionalno tudi vojaško vozilo in tudi novi GMC bi naj bil v veliki meri namenjen vojaški rabi. To pa samo pomeni, da bo moral zadostiti vsem visokim zahtevam, ki jih vojska zahteva. Najpomembnejša stvar je seveda pogonski sklop oz. polnjenje. Po pisanju portala Avto magazin se tukaj namreč Hummer EV postavlja ob bok le Porsche Taycanu, saj tako kot nemška limuzina omogoča uporabo 800-voltne tehnologije polnjenja baterijskega sklopa z močjo do 350 kilovatov. Povedano drugače: avtomobil bo v idealnih pogojih za naslednjih 160 kilometrov mogoče napolniti v 10 minutah. Po najbolj optimističnih napovedih bi naj GMC Hummer EV nudil do 560 kilometrov dosega, kar bo potrebno stestirati v praksi, preden lahko dejansko ocenimo, kakšen bo realni doseg vozila.


Novega Hummerja bo ameriško podjetje General Motors kupcem prvič ponudilo čez dobro leto dni in sicer v začetku leta 2022. Proizvodnja bo zato stekla šele čez dobro leto dni, konec leta 2021 in sicer v 40 let stari tovarni ZERO Detroit-Hamtramck, ki so jo ob nedavni prenovi povsem prilagodili za izdelavo električnih avtomobilov.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več