Računalništvo, telefonija
16.02.2020 08:00

Deli z drugimi:

Share

Udeleženci svetovnega nogometnega prvenstva v Katarju bodo spali v plavajočih hotelih

Udeleženci svetovnega nogometnega prvenstva leta 2022 v Katarju bodo spali v plavajočih hotelih
Udeleženci svetovnega nogometnega prvenstva leta 2022 v Katarju bodo spali v plavajočih hotelih

Prvenstvo bo potekalo med 21. novembrom in 18. decembrom, temperature se bodo gibale med 20 in 28 stopinjami celzija, tekme pa se bodo igrale v Dohi in okolici. Za to, da se bodo vsi udeleženci prvenstva v Katarju počutili karseda udobno, bo med drugim poskrbelo tudi finsko arhitekturno podjetje Sigge Architect in nepremičninsko in gradbeno podjetje Admares. Kot lahko vidite na sliki, bo Katar za več deset tisoč udeležencev poskrbel zelo dobro.


Pomočnik generalnega sekretarja organizacijskega odbora Naser Al Hater je povedal, da bodo podvojili število hotelskih sob in apartmajev. Dejstvo je, da bo svetovno prvenstvo 2022 z dozdajšnjih 32 dni skrčeno na 28 dni, saj se bo igralo med 21. novembrom in 18. decembrom, hkrati pa Fifa še vedno razmišlja, da bi mundial razširila z 32 na 48 držav. Po zadnjih napovedih bo zgrajenih 140 novih hotelov na vodi, ki bodo krasili obalo otoka Qetaifan, ki se nahaja v bližini stadiona Lusail International. Na tem stadionu bosta odigrani otvoritvena in finalna tekma 22. Svetovnega prvenstva FIFA World Cup.


»Dizajn hotelov je unikaten, bodo pa identični med seboj. Višina posameznega hotela je 72 metrov, širina 16 metrov, vsak pa bo nudil 101 sobo, restavracijo in bar«, je povedal predstavnik podjetja Sigge Architect. Skupni prostori hotelov bodo dodatno opremljeni z bazenom na strehi, nočnim klubom in spa centrom.


Dizajn dotičnih hotelov je zastavljena tako, da se jih lahko postavi kjerkoli, kjer je globina vode vsaj štiri metre. Vsega skupaj bodo plavajoči hoteli opremljeni s 1,616 sobami, kar bo seveda ne bo dovolj za vse udeležence, je pa predvideno, da bo v teh hotelih nameščenih večina športnikov. Pri Admaresu izpostavljajo še to, da so plavajoči hoteli primerni predvsem za območja, kjer kopno nima primerne strukture, da bi lahko postavili večje hotele.


Največji izziv pri gradnji plavajočih hotelov je regulacija, ki se od države do države razlikuje. »Najprej smo morali poskrbeti za vse regulativne predpise, če smo želeli hotele postaviti na različne lokacije«, pravi Jani Vahala, partner pri Sigge Architect.


Kot lahko vidimo so hoteli zelo minimalistični, gre namreč za kombinacijo toplega lesa in belih sten. Zunanjost hotelov je dizajnira tako, da izgleda, kot da se nadstropja med seboj razlikujejo. Vahala je povedal še to, da so arhitekti črpali navdih iz lokalne tradicije. Zgradbe so nizke, pomembno pa je bilo, da so upoštevali razne kulturne smernice.


Izbor materialov pri gradnji je bil odvisen od okolja. »Največji poudarek je na uporabi lesa«, razlaga Vahala. »Pogoji za gradnjo in vzdrževanje materialov so v Katarju lahko zelo zahtevni in zato recimo moramo paziti pri steklu, zaradi soli. Belo jeklo, ki ga radi uporabljamo, bo prav tako igralo pomembno vlogo«, je zaključil. Vsi hoteli bodo trajnostni, kar pomeni, da dobo čim manj vplivali na okolje, v katerem bodo postavljeni.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več