Računalništvo, telefonija
13.05.2019 09:10
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Uporaba telefona v trgovini vas lahko zelo drago stane

Uporaba pametnega mobilnega telefona v trgovini pogosto privede do tega, da kupimo tisto, kar nismo načrtovali.
Uporaba pametnega mobilnega telefona v trgovini pogosto privede do tega, da kupimo tisto, kar nismo načrtovali.

Pametne mobilne telefone danes uporabljamo na vsakem koraku. Po rokah jih vrtimo praktično ves čas, saj ni opravila, ki ga ne bi zmogli. Klepetamo s prijatelji, urejamo službene dokumente, dostopamo do oddaljenih računalnikov, igramo igre, uživamo v videoposnetkih, beremo novice, z njimi fotografiramo in snemamo ter opravljamo še mnogo drugih stvari. Postali so torej pravi mini računalniki, ki nam priskočijo na pomoč, a lahko povzročijo tudi precej nepotrebnih stroškov, če jih uporabljamo v neprimernih trenutkih.

Nedavna raziskava, opravljena s strani ameriških raziskovalcev, je namreč pokazala, da če pri nakupovanju uporabljamo pametne mobilne telefone v zabavne namene (poslušanje glasbe, neposredno sporočanje, brskanje po svetovnem spletu, gledanje videoposnetkov in podobno), bomo kupili stvari, ki jih nismo imeli namena kupiti. Kupci s pametnimi mobilnimi telefoni namreč pogosto kupijo čokoladne izdelke, prigrizke, igrače in elektronske naprave, čeprav jih ni bilo na njihovem nakupovalnem seznamu. Poleg tega ti kupci ne posvečajo dovolj pozornosti potencialnim prihrankom in akcijskim cenam, ampak kupijo tisto, ki jim prvo pride pod roke.

Če pa pametni mobilni telefon uporabljamo kot pomočnika pri nakupovanju (preverjanje seznama, primerjanje maloprodajnih cen, iskanje kuponov, uveljavljanje popustov in podobno), potem je zadeva seveda povsem drugačna. Takšno nakupovanje je precej bolj premišljeno, posledično so večji tudi prihranki. Ker pa nas pametni mobilni telefoni hitro zavedejo, raziskovalci svetujejo, naj jih pri nakupovanju raje ne uporabljamo. Za nakupovalni seznam pa bo vseeno bolje, če uporabimo klasičen list papirja in običajen kemični svinčnik.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več