Življenjski slog
09.01.2018 13:35
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

V katero kriptovaluto se trenutno najbolj splača vložiti?

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

To je vprašanje, s katerim se ubadamo tudi na uredništvu Računalniških novic, odkar smo pred kakšnim mesecem registrirali na platformi AvaTrade, ki omogoča investiranje v različne kriptovalute in tudi druge trge. Takrat smo investirali 400 ameriških dolarjev (200 v vsako) v najbolj znani kriptovaluti, bitcoin in ethereum, nato pa investicijo pustili čez praznike nekoliko mirovati.

(79 % malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.)

Če želite tudi vi investirati v kriptovalute, lahko to storite, tako da kliknete tukaj in obiščete AvaTrade.

Cilj naše investicije je bil eksperiment za vas, naše zveste bralce, da vam iz prve roke lahko povemo, kako investiranje v kriptovalute poteka in na kaj je treba biti pri tem pozoren. Trenutno namreč o njih govori cel svet, saj s preudarno izbiro omogočajo velike zaslužke za relativno nizke investicije.  Pri tem smo izbrali platformo AvaTrade tudi zato, ker je zelo enostavna za uporabo, hkrati pa smo lahko na njej začeli trgovati takoj.

Velika večina kriptoborz ima namreč v zadnjem času velike težave z delovanjem, predvsem pri počasnem potrjevanju uporabnikov.  Če želite trgovati, morate namreč najprej potrditi svojo identiteto (poslati fotografije svojega osebnega dokumenta in potrdilo o naslovu), to pa je na večini kriptoborz danes izredno dolgotrajen postopek, ki lahko traja tudi mesec ali še več (zaradi velikega povpraševanja in registracij). Na AvaTrade pa je ta bistveno hitrejši, saj vas potrdijo že v nekaj urah ali enem dnevu, s tem da lahko vmes že trgujete, kar pri drugih borzah ni mogoče. Poleg tega pa AvaTrade ponuja tudi pregleden in všečen uporabniški vmesnik, kar je bil le še dodaten plus.

Zdaj se sprašujemo, v katero kriptovaluto se sredstva splača naprej investirati? Ethereum je vmes zelo zrasel (danes je njegova cena že čez 1.000 dolarjev), bitcoin nekako drži svojo ceno pri cca. 14.000 dolarjih, najbolj zanimiv pa nam je ripple, ki je preteklih desetih dneh doživel pravi bum. Cena enega rippla se je namreč vmes povzpela iz enega dolarja na več kot 3 dolarje. Danes se giblje pri dobrih 2 dolarjih, zaradi česa nas močno mika investicija vanj. Številni strokovnjaki mu namreč napovedujejo, da bi se lahko v letošnjem letu njegova cena povzpela tudi prek 5 dolarjev.

O našem nadaljnjem investiranju se bomo odločili v prihodnjih dneh, ko bomo še malo pobrskali po platformi, katere kriptovalute vse ponuja. Če tudi vas srbijo prsti, pa se lahko registrirate na tej povezavi in preizkusite svoje znanje in srečo.

OPOMBE

* AvaTrade ponuja tako vlaganje v delnice kot tudi v kriptovalute ter trgovanje s CFDji.

* Upoštevajte, da so CFD-ji zapleteni instrumenti, z visoko stopnjo tveganja, kjer je zaradi vzvoda možna hitra izguba denarja. 79 % malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.

* Pretekli donosi niso jamstvo za bodoče donose.

* Kriptovalute so nestanovitni instrumenti, ki lahko v zelo kratkem časovnem okviru močno nihajo in zato niso primerni za vse vlagatelje. Razen s CFD-ji trgovanje s kriptovalutami ni urejeno in ga zato ne nadzoruje noben regulativni okvir EU.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več