Računalništvo, telefonija
19.10.2020 06:48
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Windows 10 namešča aplikacije brez dovoljenja uporabnikov

Pri podjetju Microsoft se na prikrito nameščanje povezav do spletnih aplikacij pisarniškega paketa Office še niso odzvali.
Pri podjetju Microsoft se na prikrito nameščanje povezav do spletnih aplikacij pisarniškega paketa Office še niso odzvali.

Redne posodobitve za operacijski sistem Windows 10 niso nobena redkost in so celo zaželene, saj prinašajo varnostne posodobitve in različne programske popravke. Nedavna posodobitev pa je bila nekaj posebnega in je mnoge uporabnike razburila. Ti so namreč v meniju start opazili povezave do spletnih aplikacij pisarniškega paketa Office, ki jih privzeto zaženemo s pomočjo spletnega brskalnika Microsoft Edge.

Čeprav povezave do spletnih aplikacij pisarniškega paketa Office ne zavzamejo prostora ali drugih virov na osebnem računalniku, je bila njihova namestitev doslej opcijska. O tem uporabnik ni obveščen, niti nima možnosti odločitve. S tem dejanjem je podjetje Microsoft pričakovano razjezilo nekatere uporabnike, saj tako promovira svojo spletno pisarniško zbirko.

Microsoft se na prikrito nameščanje povezav do spletnih aplikacij pisarniškega paketa Office še ni odzval. Zato še ni znano, ali ga bodo ob naslednji posodobitvi tudi odstranili. Ne glede na to se mnogi uporabniki operacijskega sistema Windows 10 strinjajo, da bi bilo lepo, če bi jih vsaj obvestil, preden namesti nekaj, česar si uporabnik morda ne želi.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več