Računalništvo, telefonija
16.10.2020 08:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zoom z možnostjo organizacije plačljivih spletnih dogodkov

Zoom z možnostjo organizacije plačljivih spletnih dogodkov
Zoom z možnostjo organizacije plačljivih spletnih dogodkov

Zoom predstavlja OnZoom – novi način organizacije brezplačnih in plačljivih virtualnih dogodkov. V času pandemije je Zoom postal mesto, kjer ljudje po celem svetu gostijo sestanke, konference, vodene vadbe, koncerte in še kaj bi se našlo. Nova platforma OnZoom omogoča prodajo vstopnic in priredbo javnih dogodkov. Zoom poleg tega dodaja še novo integracijo Zapp, ki omogoča črpanje podatkov iz produktivnostnih orodij, kot so Dropbox, Slack ali Asana.

Pandemija Covid-19 še vedno ne popušča in Zoom se je odločil, da svojim uporabnikom ponudi dolgo časa pričakovano lastnost – plačljive spletne dogodke. Poleg tega je poskrbel za integracijo z različnimi produktivnostnimi orodji – Slack, Dropbox in Asana, preko katerih se lahko po novem povežemo direktno v Zoom sestanek ali kak drug dogodek.

Zoom je po začetnem “bumu” sicer nekoliko izgubil na priljubljenosti, vendar še vedno drži položaj enega glavnih ponudnikov videokonferenčnih storitev. Spletna platforma za organizacijo dogodkov OnZoom originalnemu Zoomu dodaja nove lastnosti, ki olajšajo organizacijo spletnih dogodkov. Glavna novost je ta, da bo lahko organizator odslej zaračunal vstopnino na dogodek. Zahvaljujoč se integraciji s PayPalom, bo OnZoom ponudil “tržnico dogodkov”, kjer se bodo uporabniki lahko prijavili na javne dogodke – tako brezplačne, kot plačljive.

V začetku bo OnZoom na voljo samo v ZDA, pozneje pa bo novost dostopna tudi na globalni ravni. V letu 2020 naj bi bila nova platforma brezplačna oz. bi jo lahko brezplačno uporabljali tisti, ki sicer uporabljajo plačljivo verzijo Zooma. Zoom je ob predstavitvi nove lastnosti že napovedal, da bi naslednje leto lahko pobral delež prodaje vstopnic za spletne dogodke.

Tudi Facebook je v začetku leta naznanil podobno rešitev in omogočil poslovnim uporabnikom, ustvarjalcem, medijskim založnikom in še komu, da gosti plačljive dogodke znotraj aplikacij Facebook Live ali Messenger Rooms. Facebook je zatrdil, da od prodaje vstopnic ne bo pobiral svojega deleža.

Glede na to, da se celotna industrija organizacije dogodkov vedno bolj pomika vsaj v “hibridni” svet, če ne že v virtualnega, je tako poteza Zooma, kot tudi Facebooka po svoje logična. Takšne priložnosti seveda ne gre izpustiti iz rok. Kdo bo pri vpeljavi novih lastnosti bolj uspešen, bo pokazal čas, mi pa bomo še naprej spremljali, kako se bo lastnost razvijala, tako pri Facebooku, kot tudi pri Zoomu.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več