Telefoni
07.04.2019 17:34

Deli z drugimi:

Share

5 stvari, ki jih pametna ura Apple Watch opravi bolje od ostalih Applovih naprav

5 stvari, ki jih pametna ura Apple Watch opravi bolje od ostalih Applovih naprav
5 stvari, ki jih pametna ura Apple Watch opravi bolje od ostalih Applovih naprav

AppleWatch Series 4, najnovejši model Applove pametne ure, po pisanju portala Business Insider navduši še tako zahtevnega uporabnika. Vsi tisti, ki niste ravno prepričani, ali je pametna ura dobra odločitev za vas – lahko vam povemo – poizkusite in se prepričajte sami. Od spremljanja vremena, dobivanja obvestil sodelavcev in kolegov, do “anti-stresnih” aplikacij in povratnih informacij glede telesne aktivnosti, vse to omogoča Apple Watch Series 4. Ne glede na to, ali je to vaša prva pametna ura ali pa zgolj še ena v vrsti – Applu je kot kaže uspelo, da je naredil uro, ki je sposobna določene stvari izvesti precej bolje od ostalih Applovih naprav. Pa si poglejmo teh 5 stvari:

Pametna ura Apple Watch je najboljša naprava za spremljanje vremena

Eden najhitrejših in najučinkovitejših načinov, kako priti do informacij o vremenu, je zagotovo pametni zvočnik kot je recimo Amazon Echo. Enostavno ga vprašamo, kakšno je vreme in on nam najde odgovor. Gre za izjemno hitro izbiro, kajti preden najdemo telefon, ga odklenemo, odpremo eno od vremenskih aplikacij, ali pa vprašamo Siri, ki ni najbolj hitra in zanesljiva, mine preveč časa.

Spremljanje vremena na pametni uri Apple Watch ne bi bilo moglo biti lažje. Eden najlažjih načinov je, da si na glavnem ekranu ure nastavimo trenutne vremenske pogoje, kar pomeni, da je vse, kar moramo narediti, da bi preverili vreme to, da dvignemo zapestje oz. roko. Resnično eden hitrejših in bolj prikladnih načinov, kako na enostaven način priti do vremenskih podatkov.

S pametno uro Apple Watch lažje sprejemamo klice kot z ostalimi Applovimi napravami

Verjetno se vsi strinjamo, da telefona nimamo vedno pri roki, vsaj, ko smo doma. Včasih, ko recimo pomivamo posodo ali se ukvarjamo s kakšnim drugim opravilom v eni od sob, telefon zazvoni v najbolj oddaljeni sobi. Takrat se začne naš najbolj vratolomni tek do telefona, ki po navadi preneha zvoniti ravno v trenutku, ko pritečemo do njega.

Z Apple Watch lahko takoj vidimo, ali nas kdo kliče, poleg tega pa seveda v trenutku, ne da bi najprej pogledali na telefon, vemo, kdo je klicatelj. Obenem se lahko hitro odločimo, ali bomo odgovorili na klic ali pa ga prekinili.

Apple Watch je najboljša naprava za uporabo Okte, ki preveri vašo identiteto za dostop do strani, kot je elektronska pošta

Število uporabnikov Okte se stalno povečuje. Gre pa za preverjanje identitete pred uporabo raznih občutljivih spletnih strani, recimo elektronske pošte. Način, kako Okta deluje, je tak, da se recimo uporabnik skuša prijaviti v spletno stran normalno, kot bi se po navadi, Okta pa ga potem prosi, da potrdi svojo identiteto na drugi Applovi napravi. Najbolj pogosta kombinacija je tako telefon in pametna ura, torej je na telefonu potrebno pritisniti “Approve”, da lahko normalno vstopimo v elektronsko pošto.

Apple Watch je najboljši upravljalec pametne televizije Apple TV

O daljinskem upravljalniku “Siri Remote” je bilo že kar nekaj povedanega in napisanega, še vedno pa smo mnenja, da gre za majhen, spolzek in neprikladen kos tehnologije, ki ga brez težav izgubimo nekje v sedežni garnituri. Tudi iPhone ima iOS aplikacijo, s katero lahko upravljamo Apple TV, vendar to spet pomeni, da moramo pri sebi imeti iPhone (ki pa prav tako zna biti hitro izgubljiv kot Apple TV daljinski upravljalnik).

Apple Watch tako premaga vse daljinske naprave. Vedno jo imamo pričvrščeno na zapestju, kar pomeni, da je ne moremo izgubiti, poleg tega pa je dostop do “daljinskega upravljalnika” hiter in enostaven – tako enostaven kot priklic “Docka” in izbira aplikacije “Remote” – samo dva enostavna klika. Apple Watch Remote nima Sira za hitro iskanje, ima pa zato vse ostalo – “multi-touch” nadzor in gumbe za igranje, pavzo in meni. Je zagotovo najhitrejši način, kako upravljati Apple TV.

Ura Apple Watch je najboljša za klicanje naših najdražjih – celo boljša od iPhona

Apple Watch Series 4 omogoča, da si svoje kontakte dodamo v “complications”, kar pomeni, da lahko do njih dostopamo vsakič, ko dvignemo roko. S samo nekaj kliki lahko nastavimo hitro klicanje recimo družinskih članov. Že res, da je mogoče kontaktiranje nam najdražjih bolj naravno iz telefona, vendar je vsekakor precej lažje z uporabo ure, ki je dobesedno pripeta na nas. Spet lahko damo primer, da preden najdemo telefon, odpremo aplikacijo Phone, izberemo Favorites in potem najdemo osebo, ki jo želimo, mine preveč dragocenega časa.

Ostale stvari, za katere je pametna ura Apple Watch resnično dobra:

Če predvajamo glasbo iz drugih Applovih naprav, med drugim Spotifyja, Apple Watch to avtomatsko prepozna in nam omogoči nadzor nad predvajalnikom iz našega zapestja. Izberemo lahko pavzo, preskočimo skladbo ali gremo nazaj, nadziramo pa lahko tudi glasnost. Je to bolj prikladno kot iPhone? Mogoče ne, ampak je zagotovo zelo blizu.

Upravljanje pametne razsvetljave preko aplikacije Home je zelo enostavno. Že samo z nekaj kliki lahko upravljamo razsvetljavo celotnega stanovanja. Ne glede na vse se nam nekako zdi, da je za tovrstno rabo še vedno najbolj primeren pametni zvočnik Amazon Echo, kajti zanj ne potrebujemo nobene ločene naprave, samo svoj glas.

Apple Watch se je izkazal

Kot smo lahko videli v zgornjem pregledu stvari, ki jih pametna ura Apple Watch postori bolje od ostalih Applovih naprav, je uporaba ure lahko več kot samo tista klasična, kot smo jo morda bolj navajeni pri pametnih urah. Stvari, ki nam jih Apple Watch omogoča in olajša, lahko na dolgi rok pozitivno vplivajo na naše vsakdanje navade in zato bomo še toliko bolj veseli kakšnih vaših izkušenj, ne nujno z Applovo uro, temveč s katerokoli pametno uro.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več