Telefoni
25.10.2020 07:00

Deli z drugimi:

Share

7 stvari, ki jih moramo ta trenutek vedeti o Applu

7 stvari, ki jih moramo ta trenutek vedeti o Applu
7 stvari, ki jih moramo ta trenutek vedeti o Applu

Apple je končno razkril svoje štiri nove modele iPhone 12, vse z novim dizajnom in 5G kompatibilnostjo. Poleg tega je Apple izkoristil dogodek “Hi, Speed” in predstavil HomePod mini, manjšo in cenovno ugodnejšo verzijo pametnega zvočnika HomePod. Pa si poglejmo 7 največjih novosti iz Applovega dogodka.

Apple je razkril iPhone 12, ki ima povsem nov dizajn in 5G tehnologijo

iPhone 12 krasi novi dizajn z ravnimi robovi, ki spominjajo na modela iPhone 4 in iPhone 5. Standardni 6,1-inčni iPhone ima dve zadnji kameri, kateri obe podpirata “Night Mode” fotografiranje in snemanje. Telefon podpira tudi 5G tehnologijo, enako kot celotna serija iPhone 12. Vsi modeli iPhone 12 imajo stekleno “Ceramic Shield” prevleko, ki naj bi po Applovih besedah povečala vzdržljivost ekrana. Prednaročila novega iPhona 12 bodo možna od 16. oktobra naprej, in sicer za osnovno ceno $829. Uraden datum izida naprave je 23. oktober.

iPhone 12 mini je manjši iPhone z “edge-to-edge” ekranom

Apple je poleg zgoraj opisanega iPhona 12 predstavil tudi novi manjši iPhone, iPhone 12 mini. Ima 5,4-inčni ekran in podobne specifikacije kot večji iPhone 12. Prednaročila za manjši iPhone 12 mini bodo na voljo 6. novembra, in sicer za osnovno ceno $729. Uraden datum izida iPhona 12 mini je 13. november.

iPhone 12 Pro Max je Applov največji iPhone do sedaj

Apple je naznanil novi Max iPhone, ki se lahko pohvali s 6,7-inčnim ekranom, kar je največji ekran med vsemi iPhoni do sedaj. iPhone 12 Pro Max ima tri zadnje kamere s 5-kratnim optičnim zoomom, LIDAR senzor za izboljšano izkušnjo navidezne resničnosti in hitrejšo tehnologijo avtofokusa. Zunanje ogrodje naprave gradi okvir iz nerjavečega jekla. Za prednaročila bo iPhone 12 Pro Max na voljo 6. novembram izšel pa bo 13. novembra. Osnovna cena naprave bo $1,099.

Apple je za letošnje leto pripravil tudi 6,1-inčni model iPhoen 12 Pro, ki bo stal $999 in bo za prednaročila na voljo 16 oktobra, torej v petek.

Apple je razširil linijo HomePod z novim HomePod mini

Novi pametni zvočnik HomePod mini je manjši od originalnega modela, Apple pa je nekoliko presenetil tudi z okroglim dizajnom. Enako kot “full-size” verzija zvočnika HomePod ima tudi mini tipke na vrhu naprave, omogoča integracijo s Siri in je na voljo v dveh različnih barvah, vesoljsko sivi in beli. HomePod mini poganja procesor S5, ki je prvi debitiral v pametni uri Apple Watch Series 5. HomePod mini bo uradno izšel 16. novembra, za $99 pa si ga lahko prednaročimo že od 6. novembra naprej.

Verizon je naznanil 5G omrežje po celih ZDA

Verizon je izjavil, da pripravlja zagon 5G omrežja, ki bo pokrilo celo državo. To pomeni približno 200 milijonov ljudi, vendar za zdaj še ni čisto jasno, kdaj bi lahko to omrežje v resnici zaživelo. Pred tem je omrežje Verizon 5G ekskluzivno že uporabljalo tehnologijo mmWave, ki je lahko zelo hitro, vendar ima omejen doseg. Verizonovo novo 5G omrežje bo slonelo na DSS tehnologiji, ki ponudniku omogoča tako LTE kot 5G omrežje naenkrat.

MagSafe se vrača, kot nova brezžična opcija za iPhone 12

Apple je ponovno predstavil MagSafe polnjenje, s tem, da je tokrat to oblika brezžičnega polnilnega pada za novo serijo iPhone 12. Na voljo bosta dve različni opciji: MagSafe Charger za polnjenje ene naprave naenkrat in MagSafe Charger Duo za polnjenje dveh naprav. Applovi iPhoni 12 imajo v svojih ovitkih tudi magnete, s katerimi lahko MagSafe polnilce uporabljamo kot dodatke, recimo kot priponko na denarnici.

Apple je odstranil žične slušalke in klasični polnilec iz iPhone škatle

Podobno kot pri pametni uri Apple Watch je Apple odstranil klasični polnilec iz iPhone 12 paketa, prav tako pa novi kupci ne bodo dobili slušalk EarPods. Vključen pa bo kabel USB-C.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več