Telefoni
17.08.2020 15:14

Deli z drugimi:

Share

iPhone 12 prihaja oktobra, nova iPad in Apple Watch pa septembra?

iPhone 12 prihaja oktobra, nova iPad in Apple Watch pa septembra?
iPhone 12 prihaja oktobra, nova iPad in Apple Watch pa septembra?

Serijski “napovedovalec in analitik” Jon Prosser je pred nekaj dnevi napovedal zanimive možnosti glede izida Applovih novih modelov Apple Watch, iPhone in iPad. Po njegovih napovedih bi naj letos Apple nekoliko spremenil tradicionalen urnik predstavitev novih produktov, in sicer za vsaj dva produkta.

V čivku je Prosser zapisal, da naj bi Apple načrtoval debi težko pričakovane ure Apple Watch Series 6 in naslednje generacije iPada za nekje drugi teden v septembru, torej po 7. septembru. Prosser sicer ni jasno napovedal, kateri modeli iPada bi bili deležni novega urnika predstavitve, je pa res, da se trenutno največ govori o 10,8-inčnem iPadu Air in posodobljenem iPadu mini.

Distanciranje pametne ure Apple Watch od iPhona, z ločeno naznanitvijo, bi za Apple bila ne najbolj vsakdanja poteza. Poleg izpostavljenih produktov, na katerih Apple verjetno najbolj intezivno dela, so v razvoju tudi pametna očala Apple Glass (oz. kakršnokoli ime bodo pač nosile), navidezno resnična očala, ki bi prav tako lahko bila naznanjena to jesen.

Če gre verjeti čivku Prosserja, bo Apple s prodajo nove serije iPhonov začel v dveh fazah. Glede na to, da je Applov tradicionalni iPhone dogodek napovedan za 12. oktober, bi naj srednjecenovni iPhone 12 za prednaročila bil na voljo v tednu okrog 19. oktobra, “top-tier” model Pro pa nekje novembra. Še enkrat seveda velja izpostaviti, da so vse to še vedno zgolj špekulacije, ampak glede na uspešnost dosedanjih napovedi Prosserja, obstaja verjetnost, da bodo ti datumi dejansko obveljali.

Prvi, ki je pisal o novem urniku izidov naprav, je bil spletni portal Digitimes. Viri iz Applove dobavne verige pa poročajo, da naj bi tehnološki gigant izdal dva 6,1-inčna modela v prvi fazi in 6,7-inčnega in 5,4-inčnega iPhona v drugi fazi. Applov direktor financ Luca Maestri je julija ob predstavitvi rezultatov ob polletju potrdil, da bo izid letošnjih modelov nekaj tednov zamaknjen, kar pomeni, da pred oktobrom skorajda ne moremo pričakovati izidov.

Letos pričakujemo štiri iPhone

Apple bi naj letos izdal štiri modele iPhone 12, po različnih cenovnih rangih. Cenovno ugodnejša modela, 5,4-inčni in 6,1-inčni iPhone 12, bi naj bila opremljena z OLED ekranom, dvojno kamero, A14 procesorjem in aluminijastim okvirjem. “Top-end” 6,1-inčni in 6,7-inčni iPhone Pro pa naj bi dobila izboljšana ekrana – potencialno s tehnologijo Pro Motion – dodatno kamero in na največjem iPhonu 12 Pro Max LiDAR skener. Vsi letošnji iPhoni bi naj bili pripravljeni za 5G povezljivost.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več