Telefoni
27.08.2019 10:44

Deli z drugimi:

Share

Je to nova pametna ura Apple Watch 5?

Je to nova pametna ura Apple Watch 5?
Je to nova pametna ura Apple Watch 5?

Apple Watch 5 po vsej verjetnosti prihaja septembra, vendar za razliko iPhona 11 – o katerem je že marsikaj znanega – o novi pametni uri ne vemo prav veliko. Kot kaže pa se bo tudi to spremenilo, saj so po spletu zaokrožile prve fotografije domnevnega modela Apple Watch 5 (na sliki). Fotografija je bila objavljena na trenutno zasebni Instagram profil in deljena s strani spletnega portala SlashLeaks. Na fotografiji lahko vidimo “close-up” posnetek ekrana ure Apple Watch, dodatno pa so bile objavljene informacije o programski opremi in modelu. Vse to nas je dodobra prepričalo, da bi to lahko bila pametna ura Apple Watch 5.


Glavna razloga, zakaj smo tako prepričani, da gre za novi model Applove ure je, ker jo poganja za zdaj še ne izdani operacijski sistem watchOS 6, poleg tega pa, kar je v bistvu še bolj pomembno, gre za model A2157, ki ni vezan na nobeno trenutno Applovo pametno uro.


Številka modela je bila pred kratkim izdana s strani komisije “Eurasian Economic Commission”, kar je portal MacRumors označil kot legitimen model. Ravno zaradi tega smo še toliko bolj prepričani, da bi dotična fotografija lahko bila prava.


Izgleda podobno, kot prejšnji model

Zavedamo se, da je slika lahko lažna oz. prirejena, če pa resnično gre za novi model, iz same slike težko razberemo neke oprijemljive novosti. Kar se tiče samega dizajna, dotična ura izgleda zelo podobno kot predhodnica Apple Watch 4. To nas niti ne preseneča preveč, kajti Apple je ravno za ta model spremenil dizajn, kar pomeni, da za novo pametno uro ne pričakujemo bistvenih sprememb.


Za zdaj je znano samo to, da lahko za novi model pričakujemo nova keramična ogrodja in ogrodja iz titana. Ostale novosti bi naj bile v večji meri osredotočene na programsko opremo in ne toliko na zunanjost naprav. V ospredju bo tako tehnologija spremljanja spanja in microLED ekran. Torej, tudi če je ta slika lažna in v resnici ne gre za novo pametno uro Apple Watch 5, imamo vsaj občutek, kako približno bi lahko izgledala nova ura.


Kakorkoli že, kmalu lahko pričakujemo izid nove ure, ki naj bi izšla skupaj z novim iPhonom 11. Datum izida za novi Applov telefon je napovedan za 11. september, takrat pa pričakujemo tudi uro.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več