Telefoni
23.10.2020 07:30

Deli z drugimi:

Share

Kaj pričakovati od Appla do konca letošnjega leta in v začetku 2021?

Kaj pričakovati od Appla do konca letošnjega leta in v začetku 2021?
Kaj pričakovati od Appla do konca letošnjega leta in v začetku 2021?

Leto 2020 se počasi izteka, Apple pa še ima nekaj naprav in programske opreme, ki jih bo skoraj gotovo predstavil še letos, v nasprotnem primeru pa v začetku naslednjega leta. Poleg macOS Big Sur in Apple Silicon novosti pričakujemo še nekaj drugih zanimivih naprav.

Glede na to, da je praznična nakupovalna mrzlica pred vrati, ostaja malo časa za izid novih naprav. Špekulira se, da naj bi letošnji tretji Applov dogodek potekal v novembru, kar pomeni, da ima Apple še priložnost, da razveseli svoje oboževalce.

Pa si poglejmo, kaj lahko pričakujemo od Appla do konca letošnjega leta in v začetku 2021.

macOS Big Sur

Možen izid: konec 2020

Dobili smo že iOS 14, iPadOS 14, tvOS 14 in watvhOS 7, trenutno pa je macOS Big Sur v beta fazi testiranja. Dejstvo je, da bo moral dotični sistem macOS Big Sur biti kompatibilen tako z obstoječim Intel procesorjem, kot pozneje tudi z Apple Silicon procesorjem – Applovo lastno linijo procesorjev.

Apple Silicon Mac

Možen izid: konec 2020

Apple je na letošnjem WWDC-ju naznanil, da bo prvi Mac s procesorjem Apple Silicon izšel pred koncem leta 2020. Od vseh produktov na seznamu, je Apple Silicon Mac edini, ki je zagotovo potrjen za letošnje leto. Ta poteza je za Apple vsekakor velika, kar pomeni, da lahko ravno Apple Silicon Mac prevzame glavno vlogo na Applovem dogodku. Analitik Ming-Chi Kuo je o letošnjem izidu naprave Apple Silicon Mac veliko govoril in špekuliral, julija pa je napovedal, da bo prvi 13,3-inčni MacBook Pro. Temu bo sledil Apple Silicon MacBook Air in nato še 14-inčni MacBook Pro in 16-inčni MacBook Pro.

AirTags

Možen izid: začetek 2021

O “AirTags” dodatku se prav tako že dolgo govori in za vse tiste, ki morda ne veste, gre za “tracking” dodatke, ki jih pritrdimo na predmete, in če te predmete izgubimo, jih lahko s pomočjo aplikacije najdemo. Zadnje napovedi kažejo, da bi naj Apple z dodatkom AirTags počakal do leta 2021.

AirPods Studio

Možen izid: konec 2020

“Over-the-ear” slušalke AirPods Studio bi naj izšle kot premium slušalke, ki bodo nudile avdio kvaliteto slušalk AirPods, “Active Noise Cancellation” in “Transparency Mode” slušalk AirPods Pro. S tem, ko bo Apple prvič ponudil tovrstne slušalke, bo vstopil na nov trg. Po pisanju portala Apple Insider bo Apple pripravil dve verziji slušalk AirPods Studio. Za zdaj sicer nimamo jasnih informacij, kdaj bi lahko slušalke AirPods Studio izšle, vendar pa najbolj zanesljive napovedi kažejo, da bi lahko to bilo pred letošnjim obdobjem prazničnih nakupov. Mnogi analitiki pravijo, da bodo te slušalke idealen dodatek novim iPhonom.

AirPods X

Možen izid: konec 2020

Slušalke AirPods Studio bi lahko bile ene od večih avdio naprav, ki jih Apple pripravlja do konca letošnjega leta. Poleg teh se veliko govori tudi o žičnih slušalkah AirPods X. Jon Prosser je aprila čivknil, da bodo slušalke AirPods namenjene predvsem športnikom, še posebej tekačem, dizajn slušalk pa bi lahko bil zelo podoben slušalkam BeatsX. To bi v teoriji pomenilo AirPod lastnosti v cenovno ugodnejšem paketu. AirPods X naj bi stale okrog 200 eur.

AirPods Pro Lite

Možen izid: konec 2020

Še ena novost, ki naj bi jo Apple predstavil do konca letošnjega leta, je AirPods Pro Lite, ki bo predstavljala neke vrste kombinacijo med AirPods in AirPods Pro. To pomeni nekoliko boljše lastnosti za nižjo ceno.

Apple TV 6

Možen izid: konec 2020 ali začetek 2021

Od zadnje posodobitve Apple TV so minila že tri leta, ko je Apple predstavil Apple TV 4K. Apple TV 6 bi naj bil nadgradnja obstoječe opcije Apple TV 4K in ne toliko velika novost znotraj linije Apple TV. Kar se tiče točnega terminskega okvirja izida za zdaj še ni znano, ali se bo Apple osredotočil na začetek naslednjega leta ali bo skušal iztisniti maksimum še letos.



Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več