Telefoni
07.09.2020 16:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj pričakovati od letošnjih slušalk “AirPods Pro Lite”, “AirPods 3” in “AirPods Studio”?

Kaj pričakovati od letošnjih Applovih slušalk "AirPods Pro Lite", "AirPods 3" in "AirPods Studio"?
Kaj pričakovati od letošnjih Applovih slušalk "AirPods Pro Lite", "AirPods 3" in "AirPods Studio"?

Od Appla letošnjo jesen pričakujemo kar nekaj težko pričakovanih novosti. Po vsej verjetnosti bodo med njimi tudi novi modeli slušalk AirPods, tablica iPad, novi iPhoni in še več. Pa si poglejmo, kaj nam pripravlja “veliko jabolko”.

Pri Applu nikoli nismo stoodstotno prepričani, kaj lahko pričakujemo, še posebej pa to velja za letošnje “korona” leto. Torej, ali bodo nove AirPods slušalke predstavljene na iPhonu dogodku, ali se bodo kar naenkrat pojavile v Applovih trgovinah, ne vemo. Kljub temu pa je nekaj stvari, ki so potrjene in lahko o njih z gotovostjo pišemo.

Prepričani smo, da bodo izšle nove slušalke AirPods, vendar verjetno ne premium model AirPods Pro. Meja med modeli “pro” in “navadnimi” se bo za nekaj časa skrčila, saj naj bi novi modeli prinesli podoben, manjši dizajn. Glede na dosedanji uspeh vseh AirPods modelov, smo prepričani tudi to, da bo Apple poskrbel za prenovljeno edicijo slušalk AirPods Pro. Ta izid je najbolj verjeten za začetek leta 2021, medtem ko je za letošnje leto najbolj pogosto napovedan novi “over-the-ear” premium model slušalk.

Eden najbolj točnih in aktivnih “leakerjev”, Jon Prosser, govori o novih premium slušalkah “AirPods Studio“, je pa res, da te ne bodo direktno nadomestilo za AirPods. Prosser napoveduje, da bo cena novih “AirPods Studio” $349 (preračunanih 295 evrov), kar je več kot AirPods.

Kaj bo novega pri slušalkah AirPods?

Slušalke, ki si jih nataknemo čez ušesa in ne v ušesa niso samo logično nadaljevanje AirPods slušalk, temveč je to nekaj, kar Apple ponuja že v sklopu znamke Beats. Premium model Beats Studio3 Wireless Headphones se prodaja za $350 (preračunanih 269 evrov), medtem ko se “Beats Solo Pro Wireless Noise Cancelling” prodajajo za $230 (preračunanih 194 evrov). Glede na preznamčenje iz Beats 1 v Apple Music 1, je povsem možno, da bi slušalke “AirPods Studio” bile podobno preimenovanje obstoječih slušalk. Ne glede na to se širijo govorice o tem, da naj bi AirPods verzija bila prav tako na voljo z novimi lastnostmi.

Če pogledamo malce natančneje, bi naj te premium “over-the-ear” AirPods slušalke bile narejene na principu modularnega sistema. Zvočniki v ušesu bi lahko ostali isti, ohišje pa bo Apple skoraj gotovo zamenjal za bolj kvalitetno, podobno kot pri mikrofonu. Napovedi celo kažejo, da bi lahko Apple pri slušalkah ubral podobno pot, kot pri pametni uri Apple Watch, kjer si Apple želi, da uporabniki za različne priložnosti uporabljajo različne paščke. Te slušalke bi tako lahko bile opremljene z usnjeno opcijo, kovinsko in pa klasično športno varianto, ki bo odporna na potenje.

Modularne slušalke bi gotovo pritegnile širši krog kupcev, saj bi lahko Apple z enim modelom pokril tako segment športnikov, kot tudi tistih, ki slušalke uporabljajo za snemanje raznih pogovornih oddaj in podobno.

Kakšne lastnosti bodo imele nove AirPods slušalke?

Če nadaljujemo z novimi lastnostmi premium modelov, bi naj slušalke “AirPods Studio” nudile širši nabor senzorjev, celo večjega od AirPods in AirPods Pro. Zanimiva lastnost je morda ta, da slušalke same prepoznajo, ko jih nosimo na glavi, ali okrog vratu.

Podobno bi lahko slušalke same določile, ali si jih je uporabnik pravilno nadel in če si jih ni, potem bodo same prilagodile stereo izhod, da uporabnik še vedno sliši pravi zvok. Ta isti zvok se lahko hitro spremeni v mono, če si uporabnik eno od slušalk vzame iz ušesa.

Slušalke AirPods že vsebujejo tehnologijo “active noise cancelling” (ANC) in so že zelo učinkovite pri zniževanju raznoraznih zvokov iz zunanjega sveta. “AirPods Studio” bodo po vsej verjetnosti prav tako ponujale ANC, pri čemer bodo verjetno še bolj učinkovite, in sicer predvsem zaradi velikosti.

Ali si lahko obetamo cenovno dostopnejše slušalke AirPods?

Dejstvo je, da bodo premium slušalke “AirPods Studio” najdražje v celotni Applovi seriji, torej dražje od AirPods Pro in AirPods. Obstajajo pa govorice, da naj bi Apple pripravljal še “AirPods Pro Lite“. Če lahko sklepamo iz imena, potem bi ta model padel nekje med AirPods in AirPods Pro.

Trenutno so najcenejše Applove slušalke AirPods, in sicer z žičnim polnilcem, potem jim sledi model AirPods z brezžičnim polnjenjem in najdražje so seveda AirPods Pro. Med vsemi naštetimi modeli se cena stopnjuje za nekje okrog 50 evrov. V kolikor letos resnično dobimo dodatni model “AirPods Pro Lite”, bi ta cenovno lahko bil postavljen nekje med AirPods in AirPods Pro. Ta Applova poteza je sicer nekoliko tvegana, saj bi s tem lahko ogrozil prodajo obeh obstoječih modelov.

Če si Apple želi novo tržno nišo, bi verjetno bilo bolj razumljivo, da razmišlja o cenovno ugodnejšem modelu, kar pa spet ni ravno tipična Applova poteza kajne? Še najbolj verjetna razlaga je, da bi slušalke “AirPods Pro Lite” lahko bile zamenjava za stari model BeatsX. Zgolj kot zanimivost, omenjene slušalke “AirPods Pro Lite” bi lahko bile poimenovane tudi “AirPods X”.

Kdaj dobimo AirPods 3?

Originalne slušalke AirPods so izšle septembra 2016, kar pomeni, da smo jih lahko dobili že pred božičnimi prazniki tisto leto. Nato so bile marca 2019 posodobljene. S posodobitvijo smo dobili slušalke, ki jih Apple uradno imenuje AirPods 2. generacije, vendar so bolj znane kot AirPods 2.

Glede na zgoraj napisano pričakujemo, da bo novi model imenovan “AirPods 3”. Od vseh napovedanih modelov je ta verjetno najbolj zanimiv, saj gre za nadgradnjo najbolj popularnega modela. Glede na napovedi analitika Ming-Chi Kua, bi naj Apple izdal “AirPods 3” v letu 2021. Po vsej verjetnosti bodo opremljene s tehnologijo ANC, enak kot modeli Pro, skoraj gotovo pa bodo fizično manjše, verjetno podobne velikosti, kot dražji modeli Applovih slušalk.

Kaj bo Apple najverjetneje izdal še letos?

Če seštejemo vse govorice in če odštejemo možnost preznamčenja slušalk Beats, naj bi Apple za leto pripravljal tri različne modele slušalk AirPods. Težko recimo verjamemo, da bomo dobili model “AirPods Pro Lite”, še posebej pa ne v zgoraj omenjenem cenovnem razredu med modeloma AirPoda in AirPods Pro.

Ne glede na vse lahko to pomeni, da se letos vseeno lahko veselimo modela “AirPods 3”, prav tako pa bi lahko na povsem novo tržišče stopil “AirPods Studio”. Govorimo seveda o premium modelu “AirPods Studio”, ki se nekako najbolj pogosto omenja, ko govorimo o izidu v letošnjem letu. Po drugi strani pa se moramo zavedati, da se originalne slušalke AirPods niso posodobile že 18 mesecev.

Počasi se približujemo prazničnim nakupom in četudi je letošnje leto popolnoma drugačno od preostalih, se zdi, da bi lahko bile slušalke “AirPods 3” najbolj verjetne za izid, poleg tega pa bi lahko Applu verjeno največ prinesle.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več